Çakı modellerinin en çok bilinenlerinden olan dikiş tutmaz çakılar ince ve ergonomik olmasından dolayı çok satılmaktadır. Dikiş tutmaz çakı modelleri keskin ve sivri uçludur. Çok kullanışlı bir bıçak modelidir. Portatif olmasından dolayı cebinizde, belinizde, çantanızda kolaylıkla taşınabilir.
Dikiştutmaz çakı Ürünümüz yerli el yapımı işçiliktir.Av,kamp,arazide rahatlıkla kullanabilir ve koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. 4116 çelikten imal ettiğimiz çakımızın kesimden ziyade diğer bir fonksiyonu delmeye yöneliktir.
kaliteli şık görünüm 16 cm Kılçık Dikiş Tutmaz Bıçak Kamp Çakısı 16 cm dikiş tutmaz kılçıkçakı birinci sınıf malzemeye sahip bıçak yanında jobon marka özel Su ve nemden etkilenmez, paslanma yapmaz.
Mikrotek çentikli komando bıçağı olan "Dikiştutmaz" adlı bıçağın Dünyada yasaklanan tek bıçak olduğunu biliyor muydunuz? Bıçağın sağlandığı bölge dikiş tutmamaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Çakı, açılıp kapanan bir veya birkaç ağızlı küçük cep bıçağıdır. Sustalı olmayan çakının kişilerin üzerinde bulundurulması ve taşınması serbesttir. Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.
Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.
Açık yaraların ya da 1,25 cm'den daha uzun kesiklerin dikilmesi gerekir. Cerrahi sütürler iyileşme sırasında yaraları bir arada tutmak için kullanılır ve sütürlerin çıkarılması yara iyileşmesi ve kalıcı skar dokusu oluşumu üzerinde çok önemli bir etkiye sahiptir.
Genelde aciller de tedavisi yapılır, yara küçük ve derin değilse pansuman yapılır ancak yara derin ve geniş ise dikiş atılması gerekebilir. Kesilen bölge enfeksiyon kapmaması için temizlenmelidir. Kesik yaralarınızı uzun süre beklemeden tedavi ettirmeniz önemlidir.
Dikişler kaşınmamalıdır. Aksi söylenmediği sürece, yara mümkün olduğunca temiz ve kuru tutulmalıdır. Yara bölgesi yıkanmamalı, su ile temasından kaçınılmalıdır. İlk 24 saat boyunca yaranın üzerindeki bandaj çıkarılmamalıdır.
15- Sap (Handle): Bıçağın tutulmasına yarayan bölümüdür. Bu cihetle kabza da denilmektedir.
Türkiye'de bıçak üretilen bölgeler arasında en başında; Bursa, Sürmene, Denizli, Sivas gelmektedir. Bıçakçılığın en çok gelişmiş olduğu şehirlerden birisi olan Bursa'da Yeşilyayla Kesici Aletler Madeni Eşya İnş.
Bıçak ağırlığı : 315 gr. Komple boy : 30 cm. Kesici ağır boyu : 18 cm.
Bıçak Taşımanın Cezası
Kabahatler Kanunu'na göre 189 TL idari para cezası kesilir. Bu cezalar çakı, muşta, bıçak, sopa, delici, kesici ve zarar verecek bütün aletler için geçerlidir. Kanun koyucu bazı bıçakların taşınmasını ve bulundurulmasını yasaklamış ve karşılığında ceza öngörmüştür.
Bu çakının içinde bulunan bu araçlar, hemen hemen her türlü iş için kullanılabilir. Örneğin, bıçak, yiyecekleri kesmek veya bir nesneyi kesmek için kullanılabilir. Tırnak makası, manikür ve pedikür işlemleri için idealdir.
Dikiş alma işlemi ağrısız ve basit bir operasyondur.
Bu sebep ile her önerileni yapmamak, deneyimli estetik ve plastik cerrahların önerilerine kulak vermek çok önemlidir. Yara izinin tamamen çıkartılıp tekrar dikilmesi: Yara izi sağlam kenarlardan tamamen çıkartılabilir ve daha uygun cerrahi teknik ve dikiş malzemesi kullanarak yeniden dikilebilir.
2-Uygun yara bakımı ve pansuman: -Yaranın yeri, durumu, genişliği gibi faktörler göz önüne alınarak, dikiş sonrası 48-72 saat ıslatılmamalı ve yıkanmamalıdır. Cildin en üst tabakasının iyileşmesi bu sürede tamamlanır. -Bazı kirli ve akıntılı yaralarda bol suyla, basınçlı suyla ya da sabunlu suyla yıkamak gerekebilir.
Dikişlerin kaynama ve iyileşme süresi atılmış olduğu bölgeye göre değişir. Dikişler yüz bölgesine atıldığında 5 gün ile 7 gün arasında bir kaynama süresine sahiptir. Kafa derisine atılmış olanlar 10 gün içerisinde kaynarken bacak bölgesine atılan dikişlerin kaynama ve iyileşme süresi 20 güne kadar çıkmaktadır.
Son yıllardaki mikrocerrahi tekniklerin gelişmesiyle Parmak ucu kopuklarında kopan parçanın yerine dikilmesi oldukça sık yapılır hale gelmiştir. Kopan parçaların yerine dikilmesi ile parmağın orijinal şekli ve boyutuna kavuşturulması mümkün olabilmektedir.
Herhangi bir nedenle ciltte bir kesi veya yaralanma olduğunda cildin bütünlüğü bozulur. Bu kesilerin cerrahi tedavisinde yara kenarlarını doğru şekilde karşı karşıya getirmek ve o pozisyonda sabit tutmak amacıyla dikiş atılır. Bir kesinin en iyi şekilde iyileşebilmesi için halen dikiş en doğru ve etkin yöntemdir.
Gerekli durumlarda (derin kesi) bölge lokalize edilerek (uyuşturularak) yaraya dikiş atılır veya kesi derin değil ise temizlendikten sonra bölge kapatılır. 2 günde bir pansuman yapılır. Yara bölgesinin su ile temasından kaçınılmalıdır. Eğer hasta yakın zamanda tetanoz aşısı yaptırmadıysa aşı yaptırması önerilir!
Polisin El Koyma Yetkisi:Polis, bıçak taşımanın yasal olup olmadığını belirlemek için yetkilidir. Eğer polis, kişinin bıçağı yasa dışı bir amaçla taşıdığını düşünürse, el koyma yetkisine sahiptir.
Avm lere Çakı İle Girilir Mi? Avm gibi toplu alanlarda ruhsatlı silahların girişine izin verilir iken çakı, muşta gibi delici kesici bıçakların ve aletlerle girilmesi ve bulundurulması yasak olarak iletiliyor.
Yaylı veya otomatik açılmayan (sustalı olmayan) ve belirli yasal özelliklere sahip bıçaklar taşınabilir. Kesici kısmı 15 cm'ye kadar olan bıçakların taşınması genellikle serbesttir, bu konuda kriminal laboratuvar raporlarına başvurulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri