Sizler için ince ve kalın taneli kum seçeneklerini, minik dostunuzun da sağlığını düşünerek sunmaktayız. İnce taneli kedi kumları, çok daha kolay topaklaşsa da etrafa daha çok dağılabilir. Kalın taneli kedi kumları ise daha kolay topaklaşır ve aynı zamanda temiz kumların ziyan olmasına engel olmaktadır.
Aslında kedi kumunun ince taneli veya kalın taneli olması çok da müthiş bir fark yaratmaz. Esas olan seçtiğiniz kumu kedinizin beğenmesi, kokuyu hapsetmesi, kolay temizlenmesi ve en önemlisi kedinizin sağlığı açısından bir sorun yaratmamasıdır.
Bazı kediler, doğaları gereği kalın taneli kumlara daha çok ilgi gösterirler. Güvenilir ve pratik görünen kalın taneli kedi kumunu bir kaba, ince taneli kedi kumunu diğer kaba koyarak tercihi kedinizin yapmasını sağlayabilirsiniz. Kalın taneli kedi kumları, onların patilerinin arasına girmez.
Koku yapmayan en iyi kedi kumu markaları olarak genellikle Bentonit, Refleks, Eve Clean, Proline gibi markalar tercih edilmektedir. Bu markaların fazlasıyla tavsiye edilmesi ve genellikle tercih edilmelerinin sebebe koku yapmaması ile birlikte oldukça iyi emicilere sahiptirler.
Kum içerisinde zehirli ve zararlı kimyasallar bulunmamalıdır. Kum taneleri yuvarlak şekilde olmalıdır. Bu sayede yavru kedinin halihazırda hassas olan patilerinin zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Bazı kediler kalın taneli kum tercih etse de genel olarak kabul gören ince taneli kedi kumudur.
İlgili 32 soru bulundu
Parfümlü, pudralı, micro, sertleşen, topaklaşan vb. gibi. Kedi kumunun kokuyu içine hapsetmesi, etrafa yayması önemli kriterlerden biridir. Diğer önemli bir kriter kumun temizlği ve dayanım süresidir. Bu toplamda koku yapmayan ve üstten temizliği kolay yapılabilen kumlar çoğunlukla tercih ediliyor.
Sizler için ince ve kalın taneli kum seçeneklerini, minik dostunuzun da sağlığını düşünerek sunmaktayız. İnce taneli kedi kumları, çok daha kolay topaklaşsa da etrafa daha çok dağılabilir. Kalın taneli kedi kumları ise daha kolay topaklaşır ve aynı zamanda temiz kumların ziyan olmasına engel olmaktadır.
Kumun değişim zamanı için topaklanmayan kumlarda haftada 1 ve topaklanan kumlarda 30 günde 1 önerisini verilir. Eğer tuvalette ağır bir koku varsa ya da tuvaletin tabanından idrar birikimi gerçekleşiyorsa kumun tamamen boşaltılması, tuvaletin temizlenmesi ve yen, kum eklenmesi gerekir.
Kedinizin tuvalet alışkanlığına göre de 15 günde ya da ayda 1 kez çamaşır suyuyla yıkayıp temiz kumla değiştirmenizi öneririz. Bir gözünüz kedinizin tuvalet kabında olursa ve bunu rutin bir alışkanlığınız haline getirirseniz hem kediniz sağlıklı ve keyifli olur, hem de temiz bir ev ortamını sağlamış olursunuz.
Kediler en çok ince kumları sevmektedir. · Kolay topaklanan kumları tercih etmeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Zira kolay topaklanma, kolay bir temizlik demektir. · Silikon içeren kumlar bazı kedilerde alerjiye sebep olabilir.
Pelet gibi iri taneli kumları temizlerken geniş deliklere sahip olan küreklerin kullanılması uygun olacaktır. Bunun yanı sıra bentonit gibi ince kum türlerinde ise daha küçük deliklere sahip olan kürekler kullanılmalıdır. Kedi kumu kabına doğru oranda kum koyulması da önemli bir konudur.
Haftalık kedi kumu değişimi yapıyorsanız, 5 LT kedi kumu 15 günde biter. Ancak etkili şekilde kullanırsanız 20 günden fazla süre kullanabilirsiniz. Bunun için kedi tuvaletini her yaptığında kaptaki dışkıyı temizlemek gerekir.
Kedi kumu yerine ne konulabilir? Evde kedi kumu yoksa yerine konulabilecek en uygun malzeme gazetelerdir. Gazeteleri şeritler hâlinde kesmeli, mürekkeplerini akıtmalı ve kurutmalısınız. Bunun için organik bulaşık deterjanı ve karbonat kullanmalısınız.
Ever Clean size üstün sonuçlar sunmak için özenle tasarlanmıştır. Bu nedenle, kedi kumlarımızı her zaman kutudan çıktıkları şekliyle kullanmanızı öneriyoruz. Ever Clean'i diğer kedi kumu türleri ile karıştırırsanız, aynı mükemmel sonuçları elde edemezsiniz. Düzgün bir şekilde topaklanmayabilirler.
Ever Clean'i tuvalete dökülebilen bir kedi kumu değildir; bu nedenle asla dökmeyin. Ever Clean, topaklanma yapan bir kedi kumu olup boruların tıkanmasına neden olabilir, hatta kanalizasyon sistemlerin zarar verebilir.
Beş litre aldığınız kedi kumunu haftalık olarak değiştirirseniz 15 günde aldığınız kum biter.
Kedi kumu olarak sıklıkla kullanılan madenler diatomit, bentonit ve sepiolit'tir. Farklı kimyasal bileşimde ve farklı yapıda olan bu madenler çeşitli işlemler uygulanarak kedi kumu olarak kullanılabilir hale gelmektedir. Diatomit kumlar daha ince yapıda emiş gücü yüksek, beyaz renkli kumlardır.
Kedi kumunu sürekli üstüne doldurmak yerine iki haftada bir, kum kabının yıkanması önerilmektedir. Kedi kum kabını yıkarken sıcak su ve yumuşak sabunla yıkamaya dikkat edilmelidir. Asla kimyasal deterjan kullanmamaya özen gösterilmelidir.
Yine evinizdeki kullanmadığınız çok küçük olmayan kare bir fırın tepsisini kullanabilirsiniz kenarları alçak olduğundan yavru kediniz içine rahatlıkla girip çıkabilir fakat etrafa kumu çok saçan kediniz varsa yüksek bulaşık kaplarıda kullanılabilir.
Kum kabını koymak için en ideal yer
Kum kabını koymak için en iyi yer, gözden uzak, yol üstünde ya da ayakaltında olmayan; buna karşın hem kediniz hem de sizin için erişimi kolay olan bir yerdir. Kediniz, tuvalet zamanı geldiğinde kum kabına rahatça ulaşabilmeli ve siz de kum kabını kolayca temizleyebilmelisiniz.
Gerekirse birden fazla kum kabı kullanılabilir. Ayrıca kum kabı, su ve mama kaplarının yanına koyulmamalıdır. Kediler yedikleri yerde tuvaletlerini yapmazlar. Eğer problem farklı bir kuma geçtikten sonra başladıysa, kedinin daha önce kullandığı kuma geri dönülmelidir.
Kristal kedi kumu kötü kokuların hapsedebilir ve diğer kumlardan daha uzun süre temiz kalabilme özelliğine sahiptir. Bu kedi kumunun en belirgin özelliği iri taneli olmasıdır. Bu sayede kedinizin üzerine yapışma riski en az olan bu kum sayesinde kedinizin kumu eve taşıma riski de ortadan kalkacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri