Türkçe kaba konuşma. Anlamından çok söyleniş tonunun saldırgan olduğu sözcükler.
Afazi de bir edinilmiş dil bozukluğudur.
Kaba olmak genellikle kasıtlı olarak saygısızca konuşmak veya hareket etmek anlamına gelir. Bu davranış türü rahatsız edici sözcükleri kullanmayı, kişisel saldırıları, değişiklik savaşları çıkarma, düşmanca yorum yapma ve belirli kullanıcılara karşı önyargılı olmayı içerebilir.
Türkçede kaba kelimesinin yerine abullabut, çirkin, bayağı, dejenere, hoyrat, hantal, kaba saba, kötü, kocaman, küstah, saygısız, sakil, terbiyesiz, vahşi, uyumsuz, yoz ve yabani kelimeleri kullanılabilmektedir.
Kaba hitap ve nezaket dışı kelime ve sözler. Örneğin, bir kimseye yönelik “terbiyesiz” , “ahlaksız” , “siz kimsiniz lan” , “ne mal olduğunuzu biliyorum” şeklindeki sözler kaba söz/hitap mahiyetinde olup hakaret suçu teşkil etmez. Salt rahatsız edici kelime ve sözler.
İlgili 36 soru bulundu
Kaba kelimesinin eş anlamlı kelimelerini şu şekilde sıralayabiliriz: Bayağı, abullabut, çirkin, terbiyesiz, uyumsuz, hantal, hoyrat, , kocaman, kötü, kaba saba küstah, sakil, saygısız, vahşi, yabani, yoz, dejenere. Bu kelimeler kaba kelimesi yerine cümle içerisinde rahatlıkla kullanabilir.
Bilgisiz, görgüsüz, kaba.
[1] Bir amaca ulaşmak için zorbalık yaparak veya güç kullanarak tutulan yol.
Doğrulanmış Cevap. Çok Kabasın kelimesiı=> Kötü, görgüsü az olan,terbiyesi gelişi güzel olan,çirkin şeylerdır.
Kabasını almak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: biçim verilecek bir maddenin gereksiz yerlerini gidermek. bir yeri veya bir şeyi gelişigüzel, üstünkörü temizlemek.
Herhangi bir amacı olmayan ve dinleyen kişilere hiçbir şey kazandırmayan konuşmalar da "boş" olarak nitelendirilir. Boş konuşan kişilere geveze, çenebaz, lafazan ve çalçene denir.
diyalog: (İng. dialogue) “1. Karşılıklı konuşma. 2. Oyun, roman, hikâye gibi eserlerde iki veya daha çok kimsenin konuşması. 3.
Bir konu veya değişik kişiler üzerinde yapılan ve dizi konuşmalardan oluşan toplantıya sempozyum denir. Sempozyumda amaç; konuya, yetkili kişilerin kendi inceleme ve araştırmalarına dayalı görüşleriyle katkıda bulunmaktır. Günümüzde çok yapılan bir toplu tartışma türüdür.
İç Konuşma (İç Diyalog) Tekniği: Anlatmaya bağlı edebi metinlerde kullanılan bir çeşit anlatım tekniğidir. Yazar anlatmak istediği şeyleri kahramanın kendi ağzından, kafasından geçenler şeklinde okuyucuya verir.
İlk konuşmaya başlamak, genellikle insanlar için zorlayıcı bir süreç olabilir. İlk adım, giriş sözlerini kullanarak sohbete başlamak olmalıdır; örneğin selamlaşma ve karşıdaki kişiyi tanımak için kişisel bir soru sormak. Bu durum, konuşmanın başlangıcında rahatlatıcı bir hava yaratır.
Herhangi bir ön hazırlık yapılmadan gerçekleştirilen bu konuşmalar «hazırlıksız konuşma» olarak adlandırılır. Gereksinime göre yapılan günlük konuşmalarda ya da sohbetlerde konuşma kurallarını önemsemeyen birçok kişi, bir topluluğa hitap etmesi gerektiğinde, ister istemez bu konuşmayı yapmaktan kaçınır.
Topluluk önünde konuşma yaparken elbette samimiyetsiz resmi bir dil kullanın demiyoruz. Dilinize ölçülü bir resmiyet yerleştirmeli, abartıdan kaçınmalısınız. Bir de günlük hayatta kullandığınız yinelemeleri, akıcılığı bozan ses tekrarlarını bırakmalısınız. Dinleyicilerinizi sıkmadan, doğru bir diksiyon kullanmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri