Ucu açık ayakkabılar, abiye ayakkabılar, sandaletler ve spor ayakkabılar da yine iş görüşmesi için uygun olmayacaktır. Ayrıca çok parlak renkli ya da çok süslü ayakkabılar da yine dikkat dağıtabileceği için uygun seçimler olmayacaklardır. İşverenler ayların iş görüşmesinde en iyi şekilde görünmelerini bekler.
Saçlar, temiz ve düzgün bir şekilde taranmış olmalıdır. Ayakkabılar da iş kıyafeti için uygun olmalıdır. Genellikle, açık renkli ayakkabılar veya sandaletler, iş görüşmesi için uygun değildir. Bunun yerine, kapalı ayakkabılar veya düşük topuklu ayakkabılar tercih edilmelidir.
Şık, ince zincirli kolye de tercih edebilirsiniz. Fakat eğer varsa piercing, burunda halka, kulaklarda 3-4 küpeler çıkartılmalıdır. Erkekler: Takı olarak sadece saat takmanızı öneririz. Ayakkabı tercihinde siyah veya kahverengi temiz bir spor olmayan bir ayakkabı tercih edin.
Görüşmede dik bir şekilde oturarak, karşı tarafla sürekli ve rahatsız edici olmamak kaydıyla göz teması kurulmalıdır. Geriye yaslanarak, ayak ayak üstüne atarak, kolları birleştirerek oturmak olumsuz izlenim bırakabilir. Genelde adaylar mülakat stresinden dolayı ellerini nasıl konumlandıracaklarını bilemezler.
Kot pantolon, tişört, mini etek, spor ayakkabı yerine daha resmi ve iş ciddiyetini yansıtan pantolon, etek, ceket, kravat, ayakkabı ve fular kullanmayı tercih edin. Giysilerinizin temiz, ütülü ve düzgün olmasına dikkat edin.
İlgili 27 soru bulundu
Cilalı ayakkabılar giyin
' Biliyoruz, mülakatı yapan kişi muhtemelen düşmanınız değil ancak, ayakkabılar dikkati çeken ilk parça. Spor ayakkabılar bir iş görüşmesi için ceza sahasında. Cilalı, temiz Oxford'lar bunun için son derece uygun.
İş görüşmelerinde sade ve basit topuzlar tercih edilmelidir. Görüşme gündüz olacağından, yapılacak topuzlarda abartı olmamalı; günlük kullanabileceğimiz, fazla tepelerde olmayan, daha çok arka bölümde veya ensede olan topuzlar tercih edilmelidir. Yan topuzlardan kesinlikle kaçınılmalıdır.
Mülakat esnasında maaş beklentinizin sorulmasını bekliyorsanız, ilk olarak görüşme yaptığınız kişiye pozisyonla ilgili daha fazla bilgi almak istediğinizi söyleyin. Mülakatlardan sonra iş size teklif edildiğinde ise artık maaş hakkında daha açık bir şekilde rahatlıkla konuşabilirsiniz.
Mülakatta kendini tanıtma sırasında, kendinizden kısaca ve net bir şekilde bahsettikten (kaç yaşında olduğunuz, hangi üniversite ve hangi bölümden ne zaman mezun olduğunuz, nerede oturduğunuz gibi) sonra ne tür pozisyon için başvurduğunuzu, kariyer hedeflerinizi, deneyimlerinizden bahsedebilirsiniz.
EVET: Ellerinizi görünür bir yere koyun.
Mülakat stresinden dolayı ellerimizi nasıl konumlandıracağımızı bilemeyebiliriz. Bu sebeple ellerinizi masanın üzerinde tutmak, hareketlerinizi kontrol etmek açısından işe yarayacaktır. Ayrıca tutkunuzu karşı tarafa geçirmek için ellerinizi kullanmaktan çekinmeyin.
Genel olarak, iş görüşmesi kombini için beyaz, siyah, gri, bordo ve mavi gibi renklerin tercih edilmesi önerilir. Bu renkler profesyonel bir algı oluşturmanızda size yardımcı olur ve işverenin tamamen size odaklanmasını sağlar.
Turuncu rengin tüm tonlarından uzak durmalısınız
CareerBuilder'ın 2013 yılında 2.099 işe alım yöneticisiyle yaptığı görüşmelerden çıkan rapora göre, turuncu renkte kıyafetler, bir iş görüşmesinde en çok uzak durulması gereken seçimlerdir.
Ucu açık ayakkabılar, abiye ayakkabılar, sandaletler ve spor ayakkabılar da yine iş görüşmesi için uygun olmayacaktır. Ayrıca çok parlak renkli ya da çok süslü ayakkabılar da yine dikkat dağıtabileceği için uygun seçimler olmayacaklardır.
Uygun bir ceket ve pantolon, gömlek, kravat, koordine çorap ve ayakkabıları genellikle tercih edilir. Açık renkli gömlek ve koyu renkli bir takım elbise en iyi seçenektir. Elbiseniz rahat olmalı ve en iyi şekilde görünmeniz ve hareket etmeniz için size iyi uymalıdır.
İş görüşmesine/Mülakata Giderken Ne Giyilmeli? Tişört ve kot pantolon: İyi bir fikir değil. Eğer işletmede çalışan birinde bir tüyo almadıysanız (örneğin kot pantolon giymek sorun değil) kesinlikle giymeyin. İşe alım uzmanı çok rahat ve neşeli biri olsa da kot pantolon giymek iyi bir fikir değil.
Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz. Güçlü yanlarınızı, yeteneklerinizi, temel başarı ve iş tecrübelerinizi anlatın. Sizi işe almaları durumunda işleri nasıl kolaylaştırıp fazlasını elde etmelerine katkı sağlayacağınızı belirtin.
Mülakatlarda hobilerim hakkında tatmin edici cevaplar verebilmek için; çeşitli arkadaşlarla oyun oynamayı, sinemaya gitmeyi, spor salonuna gitmeyi, fotoğraf çekmeyi, resim yapmayı, kitap okumayı, müzik dinlemeyi, araştırma yapmayı ve düzenli olarak sağlıklı yaşamı güçlendirmeyi seviyorum.
Bizimle çalışmak istiyorum çünkü bu işin benim için önemli bir gelişim fırsatı olduğunu düşünüyorum. İşinizin çok sayıda yeni beceri ve tecrübe kazanmama olanak sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca, işinizin benim için heyecan verici ve öğrenmeye açık bir ortam sağlayacağını da düşünüyorum.
1-Yöneticinize daima saygılı hitap edin. Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın.
İşe alım uzmanını beklerken bir şeyler yiyip içmek ya da telefonda görüşmekten kaçınmak gerekir. Çünkü, uzmanın ne zaman kapıdan içeri gireceğini bilemezsiniz. Kapıdan içeri girdiği anda ağzınızda yemekle onu karşılamak pek hoş olmayabilir. Bunu yerine hazır bir şekilde beklemek daha iyi.
Erkekler: Takı olarak sadece saat takmanızı öneririz. Ayakkabı tercihinde siyah veya kahverengi temiz bir spor olmayan bir ayakkabı tercih edin. Modayı takip etmek her alanda olduğu gibi kol saatlerinde de çok önemlidir. Siz de tarz ve modanıza göre farklı kol saatlerini değerlendirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri