İş kurmak veya büyütmek için her zaman sermayeye ihtiyaç var. Sermaye elde etmek için bankadan kredi çekmek hemen herkesin başvurduğu bir yöntem. Ancak iş kurmak veya büyütmek isteyenler kredi faizinden çekinebiliyor. Devlet bankalarının verdiği bazı faizsiz kredi imkânları ile sermaye yaratmak mümkün.
İş kurmak için kredi almak isteyenler geri ödemeli, geri ödemesiz, faizsiz ve düşük faizli kredi alabilirler. İş kurmak için kredi veren bankalar girişimcilere düşük faizler ile özel kredi paketleri sunar. KOSGEB, TKDK, SYDV gibi kurumlar ise girişimcilere geri ödemesiz kredi desteği sunarlar.
İşyeri açma kredisi için başvuru yapan bireylerin hangi bankadan aldığı ücrette büyük etken. Ortalama bankalar 250 bin liraya kadar kredi verebiliyor. 50 veya 100 bin lira alabildiğiniz gibi 500 bin liraya kadar limite sahip olan bankalarda var. Ödemelerde ise, 48 ay ile 120 ay arasında taksitlendirmeye gidilebiliyor.
Azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 300.000 TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200 bin TL'dir. Kredi vadesi, azami 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır. Kredi, taksitli işletme kredisi olarak kullandırılacaktır.
İş Kurmak İsteyenlere KOSGEB Kredileri
Yeni iş yeri ve şirket açmak isteyenler için iki farklı kategoride hibe verilir. Geleneksel Girişimcilik Destek Programı 65 bin TL, İleri Girişimcilik Destek Programı 270 bin TL geri ödemesiz destek sağlar.
İlgili 42 soru bulundu
Nedir? Herhangi bir ticari faaliyeti bulunmayan gerçek kişilerin, ticari olmayan yatırım (kiraya vermek) amacına yönelik olarak üçüncü şahıslardan satın alacakları işyeri niteliğindeki gayrimenkullerin finansmanı için kullandırılan kredimizdir.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış girişimci esnaflara, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Bankamıza sunmaları durumunda azami 300.000 TL ve 5 yıla kadar vadeli Genç Girişimci Kredisi, imkânı sunulmaktadır.
Bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen/kurmuş olan, bu iş ile ilgili faaliyeti yürütme yeteneğine ve tecrübesine sahip olduğu kanaati edinilen girişimciler hedef kitlemizdir. Halk Girişimci Kredisi'nden; En az ilkokul mezunu, 45 yaşını aşmamış olan girişimciler yararlanabilecektir.
İşyeri kredisine kimler başvurabilir sorusuna yanıt olarak ise, yeni bir iş yeri satın almak isteyen ve vergi levhası olan tüm ticari işletmelerin işyeri kredisinden yararlanabileceğini söyleyebiliriz. İşyeri kredisi başvuru süreçleri, konut kredisi ile benzerlik göstermektedir.
Geleneksel Girişimcilik Destek Programı - 65000₺'ye kadar destek alınabilmektedir. KOSGEB İş Yeri Açma Kredisi - Geleneksel ve İleri Destek Olarak 2'ye Ayrılmaktadır. İleri Girişimci Destek Programı - 365000 ₺'ye kadar destek alınabilmektedir. İleri Girişimci Desteği alabilecek kurum ve kuruluşlar için tıklayınız.
Dolayısıyla eğitim hayatınızdan sonra yeni bir işe başladıysanız ve ilk girişiniz yapıldıysa en az 3 ila 6 ay arasında sigorta priminizin işveren tarafından tam olarak yatırılmış olması gerekmektedir. Bu sizin düzenli olarak çalıştığınızın bir göstergesi olacak, banka güven içerisinde size kredi çıkartır.
Satın alacağınız işyerinin ekspertiz değerinin en fazla %75'i kadar kredi kullanabilirsiniz.
Genel olarak bankalar, gelir belgesi olmadan 10 bin TL'ye kadar kredi imkânı sunabiliyorlar.
Türkiye'de birçok banka, genç girişimcilere destek sağlamak amacıyla girişimci kredisi imkanı sunuyor. Bu bankalar arasında en popüler olanları Akbank, İş Bankası, Garanti BBVA, Yapı Kredi Bankası, Denizbank, QNB Finansbank ve Vakıfbank'tır.
FAİZSİZ KREDİ İMKANI
KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayan yaşı 35'i geçmemiş olanlara 300 bin TL'ye kadar, sıfır faizli, 5 yıl vadeli genç girişimci kredisi verilecek. Bu üç grup dışında kalan tüm işletme kredileri ise 5 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli ve üst limiti 500 bin lira olarak kullandırılacak.
Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinde kredi limiti 500 bin TL'den 250 bin TL'ye düşürüldü. Kredi faiz oranı da yüzde 7,5'dan yüzde 12,5'a yükseltildi.
Halkbank ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), küçük ve orta ölçekli işletmeler ile genç girişimcilere destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda KOSGEB'in eğitimlerini tamamlayan gençlere sağlanan faizsiz esnaf kredisinde limit limiti 300 bin TL'ye yükseltildi.
Tarım alanındaki genç girişimci sayısının artırılması, gençlerin tarımsal üretime yönelik yatırımlarının ve faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla genç çiftçilerimize 1.000.000 TL'ye kadar sunulan kredimizdir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kredi destek paketine ilişkin son yaptığı açıklamada, "Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik pakette 50 kişinin altında çalışanı olan firmalara istihdama kattıkları her bir kişi için 100 bin TL'ye kadar krediye erişim imkanı sağlıyoruz.
Sağlık turizmi, savunma sanayi, makine, otomotiv, turizm, tekstil, kimya, mobilya, demir-çelik, elektrik-elektronik, yazılım, medikal, ilaç ve eczacılık, gıda, ambalaj, kozmetik, inşaat malzemeleri, tarım, mücevherat, madencilik gibi hemen her sektörün destek alabileceği çeşitli programlar mevcut.
"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.
Genç Girişimci Desteği yaş sınırı 18-29 aralığıdır. 18 yaşını doldurmanız 29 yaşını ise doldurmamış olmanız gerekir. Bağ-Kur kapsamında ilk defa sigortalı olma tarihi 01.06.2018 ve sonrası olmalıdır.
KOSGEB hibe şartları arasında genellikle yaş sınırı bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri