En genel anlamda ısı yalıtımı, ısı geçişini azaltan bir dirençtir. Isı geçişi iletim, taşınım ve ışınım yolu ile 3 şekilde meydana gelmektedir. malzemenin ısı iletkenliğine bağlı olarak, ısı kaybı % 30-60 oranında azal- tılır.
Dış cepheden yapılan ısı yalıtımı ile ısı köprülerinin tamamı için ısı kaybı engellenmiş olur. Isı köprüleri, (kolon, kiriş, perde duvar gibi ) binaların dış yüzeylerinden yalıtım yapılmadıkça tamamen kaplanamaz ve binanın ısı kaybına neden olur.
Binanıza yaptırdığınız ısı yalıtımının sağladığı enerji tasarrufu, ısı ve elektrik giderlerinizi %50 oranında azaltır, enerji ve doğal kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlar.
Yalıtımsız binaların duvarlarından yüzde 40, çatılarından yüzde 25, kapı ve pencerelerinden yüzde 20 oranında ısı kaybı olmaktadır. Yalıtım yapılmamış (mantolanmamış) binalarda ısı kayıpları ısı, doğal olarak sıcak bir alandan serin (soğuk) bir alana akar ve evler bu ısı transferinden zarar görür.
İlgili 38 soru bulundu
Eğer binaların ısı yalıtımı olması gereken şekilde yapılmazsa, yapı kabuğunda çatlamalar oluşur. Bütünlüğü bozulan yapı kabuğu, ilerleyen dönemde kontrol dışı bir hava akımına ve akabinde oluşturacağı boşluklardan yapı içerisinden dış ortama doğru ısı akışına neden olur.
Binalarda ısı kaybı en fazla kiriş, kolon ve pencere kenarlarında oluşur. Bunlara ek olarak tesisat ve havalandırma boşluklarından da ısı kayıpları olmaktadır. Yapılarda kat sayısı arttıkça, duvar gibi yapı elemanlarının ve pencere gibi bileşenlerin alanları artmaktadır.
Alüminyum folyo radyatör arkalığı ile evinizde, işyerinizde ve her türlü yaşam alanlarınızda ısı yalıtımı sağlamaktadır.
Yapının dayanıklılığını sağlayarak ömrünü uzatır, Binanın onarım masraflarını azaltır, Binanın dış cephesini güzelleştirir, Atmosfere giden karbondioksit miktarını azaltarak, hava kirliliğinin azalmasına ve çevrenin korunmasına katkıda bulunur.
Zeminden gelen soğuk nasıl önlenir sorusuna en ideal cevap zemin altı ısıtma sistemleridir. Isıtma sistemlerini parke altlarına uyarlayabilirsiniz. Kapı altlarından gelecek soğuk havaları bertaraf etmek için alt tarafı yalıtım malzemeleri ile kapatılmış kapılar tercih edebilirsiniz.
Isı yalıtımı binalarda ortalama yüzde 50 enerji tasarrufu sağlıyor.
Uygun olmayan ısı izolasyonu birçok zararlı sonuca yol açabilir. Yüzeylerdeki yoğuşma, küf ve nem gibi sorunları beraberinde getirir. Ayrıca, su sızıntılarına da yol açarak yapıların hasar görmesine sebep olabilir. Yanlış ısı izolasyonu kullanmanın bir diğer zararı da enerji verimliliğinin düşmesidir.
Isı yalıtımı kışın ısınmak, yazın serinlemek için harcadığımız enerji ve yakıttan tasarruf sağlar, konforlu bir yaşam ortamı oluşturur. Bir binanın soğutulması, ısıtılmasından daha fazla enerji gerektirdiği için sıcak iklim bölgelerinde de mutlaka ısı yalıtımı yapılmalıdır.
Uygulandığı zeminin nem tutmasını ve neme bağlı olarak küf oluşumunu engellemektedir. Uygulaması bir hayli kolay olan ısı yalıtım boyası işçilik maliyetlerinizin azalmasına da yardımcı olacaktır. Ayrıca uygulandığı alanın kat sayısına bağlı olmak üzere %40 oranlarında enerji tasarrufu sağladığı kanıtlanmıştır.
Mantolama olmayan evlerde ısınma sağlanabilir. Buna karşın bu ısınma çok daha zor ve uzun sürecektir. Isı yalıtım malzemeleri ile kaplı olmayan duvarlardan sürekli olacak soğuk hava geçişi yaşanacaktır. Bu da yaşam alanlarındaki konforun sürekli bozulması anlamına gelir.
EPS bu 3 tip ısı yalıtım malzemesi içinde en ekonomik olanıdır. Isı yalıtım performansı en iyi olan, binanın duvarlardan nefes alması için su buharı geçirgenlik değeri düşük, su emme değeri ise standartların içinde bir malzemedir.
Isı yalıtımı ısı kaybını minimuma indirerek, evinizin yazın soğuk, kışın sıcak kalmasını sağlar. 2. Evinizin bölümleri arasında dengeli oda sıcaklıkları yaratır. Yaşadığınız mekânın daha sağlıklı ve konforlu olmasına yardımcı olur.
Binalarda ısı kayıpları, binaların iyi yalıtılmamış çatılarından, duvarlarından, pencerelerinden, kapılarından, kullanılmayan bölümlerinden, garajlardan, tesisat boruları ya da havalandırma bölümlerinden dolayı gerçekleşebilir. Isı yalıtımıyla birlikte harcanan enerjiden büyük ölçüde tasarruf elde edilir.
Doğru malzeme ile doğru ısı yalıtım uygulaması, kışın evinizi sıcak tutar, yazın ise yapı elemanları üzerinden dışarıdaki sıcak havanın- ısının içeri girmesini engeller. Ayrıca bir binanın soğutulması, ısıtılmasından daha fazla enerji gerektirdiği için sıcak iklim bölgelerinde de mutlaka ısı yalıtımı yapılmalıdır.
Alüminyum folyo, ısıya dayanıklı bir üründür. Yüksek ısıya maruz kalsa dahi yanmaz.
Evet, alüminyum folyo kaplar, mükemmel bir ısı iletkenidir.
Bu nedenle, içerisindeki yiyecekleri sıcak veya soğuk tutma yeteneğine sahiptir. Özellikle ızgarada veya pikniklerde yiyeceklerinizi sıcak tutmak veya buzdolabında saklamak için ideal bir seçenektir.
Alüminyum folyo, sıcaklığı tutarlı bir derecede tutan yansıtıcı bir yüzeye sahiptir, böylece buz serin ve sağlam kalır. Buz kovasını her açtığınızda, folyo ısıyı veya ışığı buzdan uzaklaştırır.
Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme “ısı yalıtımı” denir. Teknik olarak, ısı yalıtımı, farklı sıcaklıktaki iki ortam arasında ısı geçişini azaltmak için uygulanır.
Sonuç olarak 2017 yılı itibari ile enerji kimlik belgesi olmayan binaların alım - satım ve kiralamaları yapılamayacak üstelik daha yüksek vergiler ödemek zorunda kalacaklardır. Böyle bir durumla karşılaşmamak için mevcut yalıtımsız binalarımıza ısı yalıtımı yaptırmak artık bir zorunluluk haline gelmiştir.
Isı yalıtımı, binaların çatılarına, dışa veya garaj, depo gibi kullanılmayan bölümlere bakan duvarlarına, toprak veya içerisinde yaşanmayan mahaller ile daireleri ayıran döşemeleri, tesisat boruları ile havalandırma kanallarına yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri