Alkali su tüketmek yaşam kalitesini artırır. Bundan dolayı düzenli olarak alkali su tüketimine özen gösterilmesi gerekmektedir. Alkali suyun günlük olarak 2 ila 3 litre arasında içilmesi önerilmektedir.
Günlük olarak 2 ila 3 litre alkali su tüketilmelisiniz. Asidik olan şeylerin insan sağlığı için zararlı olduğu bilinmektedir. Bu sebeple de alkali suyun önemi daha da iyi anlaşılmaktadır. Sağlığını korumak isteyen ve içtiği suya özen gösteren kişilerin alkali su kullanması oldukça önemlidir.
Ayrıca fazla miktarda alkali su içilmesi vücudun normal pH'ını bozabilir. Bu durum mide bulantısı, kusma, el titreme, kas seğirmesi, yüz, eller veya ayaklarda karıncalanmaya neden olabilecek metabolik alkaloz adı verilen duruma neden olabilir.
Alkali suyun zararları dendiğinde akla ilk gelen soru ise alkali su kimler içemez sorusudur. Kalp hastalığı, yüksek tansiyonu, böbrek yetmezliği, böbrek taşları olanlar ve hamile ile emzikli kadınların doktor kontrolü olmadan içmeleri önerilmemektedir.
WHO'nun içme suyu kalitesi yönergelerine göre, pH değeri 9'dan büyük olan alkali su, farelerde ve tavşanlarda deri ve göz tahrişine neden olur. İnsanlarda, pH değeri 10'dan yüksek olan su, deri, göz ve mukus zarı tahrişine neden olur; hassas kişilerde gastrointestinal tahrişe neden olabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Aşırı miktarda alkali su tüketimi, özellikle mevcut böbrek rahatsızlığı olan bireyler için sorunlu olabilir. Sürekli yüksek pH değerine sahip su tüketimi, böbreklerin asit-baz dengesini bozabilir. Bu nedenle, böbrek rahatsızlığı olan kişilerin alkali su tüketmeden önce doktorlarına danışmanları önerilir.
Alkali Su Faydaları
Vücudu toksinlerden arındırır. Güçlü bir antioksidan olarak bilinir. Vücudun pH dengesini sağlar. Vücudu ödem oluşmasına karşı korur.
Alkali denilmesinin sebebi suyun pH değerinden kaynaklıdır. Sular genellikle 6.5-7.5 pH değerine sahiptir. Arıtılmış suların pH'sı 7'den düşük (asidik) iken, alkali suların pH'sı 7'den yukarıdır.
Alkali su nasıl yapılır İbrahim Saraçoğlu
2 litre suyun içine 2 yemek kaşığı karbonatı ilave edin ve hiç pütür kalmayacak şekilde karıştırın ve birkaç saat dinlendirip gün boyu aralıklarla tüketin.
Normalde, böbrekler idrar yoluyla fazla asit veya alkali atmak suretiyle kan pH'ını sabit tutar. Protein, fosfor ve sülfür gibi asidik besinler böbreklerin filtrelemek zorunda kaldığı asit miktarını arttırır. Diğer meyveler gibi limon suyu da metabolize olduktan sonra alkali yan ürün üretir.
Özellikle su içerisinde yer alan saf mineraller ile karbonat, limon ya da ph damlalarının birleşmesi ile vücut içerisinde fazla yağ birikintilerinin önce parçalanmasına sonrada eriyerek kişilerin gözle görülür bir şekilde kilo vermesine olanak sağlıyor.
İçerdiği oksijen ve mineraller sayesinde hücrelere enerji sağlayacaktır. Alkali suyun tüketilmesi, kasları egzersiz yaparken asit yoğunluğunu azaltır, egzersiz yoğunluğunu ve iyileşme süresini iyileştirir.
Sık sık hazımsızlık şikayeti çeken kişilerin de düzenli aralıklarla karbonatlı su içmesi öneriliyor. Özellikle kafein ve asit içerikli içeceklerin zararlarını minimuma indiren karbonat, besinlerin çok daha hızlı bir şekilde sindirilmesini sağlar. Bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesine de yardımcı olur.
Alkali su suyun içerisine karbonat koyarak, ılık suyun içerisine çeyrek limon ekleyerek ve bir barsak suyun içerisine 1 çay kaşığı elma sirkesi ekleyerek elde edilebilmektedir. Alkali suyun tüketimi de oldukça önemlidir. Günlük 2 ila 3 litre aralığında alkali su tüketilebilmektedir.
Maden suyu ihtiva ettiği alkali oluşturucu minerallerle vücudun çeşitli elektrolitlerinin konsantrasyonunu düzenler ve özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat yoğunluğunu dengeler.
Alkali sular tansiyonu etkiler mi? Evet, alkali tansiyonu etkileyebilir. Alkali sular, pH değeri 7'nin üzerinde olan bir çözeltidir ve bu nedenle yüksek pH değerlerinde tüketildiğinde tansiyon üzerinde etkisi olabilir.
Hem yaşlanma etkilerini hem de hastalıklara yakalanma riskini minimuma indirir. Nezle, grip gibi basit enfeksiyon hastalıklarından, kanser hücrelerinin oluşumuna kadar engelleyen alkali su, kalın bağırsakta biriken toksin atıkların temizlenmesinde de önemli bir rol oynar. Vücut sistemlerini düzenler.
Bir suyun pH değerinin yüksek olup olmadığını nasıl anlarız? Onu da hemen söyleyelim. Şişelerin arkasında yazan pH değeri 7'den yüksekse pH değeri yüksek yani alkali bir sudur. Bu da onun bazik olduğunu gösterir.
Limon kullanarak alkali su yapımı evde gerçekleştirilebilir. Bunun için 1 adet limonu dilimlemek suretiyle bir bardak su içerisine atarak 8 saat bekletin. Daha sonra 2 litre suyun içerisine bir çay kaşığı deniz tuzu atarak karıştırın. Böylece suyun pH değeri yükselerek alkali haline gelebilmektedir.
Su arıtma cihazları ile sağlanan arıtma su bu maddeleri barındırmaz. Arıtma su ne musluktaki ne de damacanadaki zararlı maddeleri barındırır. Bu sebepten ötürü de son derece sağlıklı kabul edilmektedir. Bunun yanı sıra filtrelenmiş, arıtılmış suların birçok hastalığın oluşumunu engellediği de bilinmektedir.
Arıtma suyu eğer filtreler orjinal ve sudaki eksik mineralleri tamamlıyorsa sağlıklıdır. Musluk suları içerisinde birçok ağır metaller barındırdığı için içilemez. Bu durumda içerisindeki ağır metallerin ve zararlı minerallerin yok edilmesi gerekmektedir.
Eğer su kalitesi kullanıcının önceliği ise, su arıtma cihazı en iyi seçenek olabilir. Ayrıca, uzun vadede maliyet tasarrufu sağlamak isteyenler de su arıtma cihazlarını tercih edebilirler. Ancak, damacana suyu kullanmak daha kolay ve uygun maliyetli bir seçenek olabilir.
Her ne kadar alkali suyunun faydaları ve yararları olduğu düşünülse bile, birtakım zararları ve yan etkileri olduğunu da dile getirmek mümkün. - Mide bulantısı sorun yaratabilir. - Farklı zamanlarda kusma durumu ortaya çıkarabilir. - El titremeleri meydana getirebilir.
Sirke, %5 ile %20 arası asetik asit içermesinden dolayı asit sınıfında yer almaktadır. Kimyasal formülü CH3COOH olan asetik asit aynı zamanda sirkeye ekşi tadını ve keskin kokusunu da veren maddedir.
Karın bölgesindeki ödemi atmak için idrar söktürücü besinlerin kullanılması tavsiye edilebilir. Başta enginar, pancar, lahana ve maydanoz ve mısır püskülü başlıca idrar söktürücü besinler arasında yer alır. Bunların doğru kullanımı için doktora danışmanız daha sağlıklı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri