, (eski adıyla Isıcam Konfor) Şişecam'ın Solar Low-e kaplamalı ısı ve güneş kontrolü sağlayan camları ile üretilen seridir. Isıcam K sıradan çift camlarla kıyasladığınızda ısı kaybınızı %50 azaltarak kışın yakıt, güneş ısısı girişini %40 azaltarak da yazın klima masraflarından tasarruf etmenizi sağlar.
Isıcam konfor ve sinerji nasıl anlaşılır? Herhangi bir camın Isıcam olup olmadığını anlamak için pencere yakınında çakmak yakıp, alev gölgesinin dış camın içe bakan yüzeyinde kızıl veya pembemsi, diğer kaplamasız camlarda ise sarımsı bir renk alması gözlemlenir.
Yapılarda ısı kaybını azaltan ve bunun yanında enerji tasarrufu sağlayan camlara konfor cam denir. Özel üretim olan bu camlar, hem yaz aylarında hem de kış aylarında oldukça büyük avantajlar sağlar.
Isıcam Sistemleri, Şişecam Düzcam tarafından düzenli olarak denetlenen Isıcam Yetkili Üreticileri tarafından üretilen çift camın markasıdır. Isıcam, iki veya daha çok sayıda cam plakanın aralarında ortam basıncına uygun kuru hava veya gazları barındıracak şekilde fabrika şartlarında bir araya getirilmesi ile oluşur.
Tüm Isıcam türlerinde olduğu gibi, Trakya Cam tarafından düzenli olarak denetlenen Isıcam yetkili üreticilerinin (IYÜ) tesislerinde üretilmektedir. Nerelerde Kullanılır ? Yaz-Kış ısınma yada soğutma masraflarını en aza indirmek için pencerelerde,kapılarda,tğm mimari yapıların iç ve dış cephelerinde kullanılır.
İlgili 17 soru bulundu
Isıcamlar, iki düz cam ve hava ya da gazın bir araya gelmesi ile üretilir. Bu şekilde ısı yalıtımı başarılı. Ayrıca ısıcam modelleri, diğer camlardan biraz daha yüksek ücretli olabilirken ödenen bu bedeli. Isıcam ile sadece 1 ya da 2 yıl içerisinde yapılan fazla ödemeyi geri almak mümkün olur.
Isıcam S veya Isıcam K terleme olasığını azaltırlar. Nemin yüksek olduğu yerler (banyo, mutfak, çamaşır kurutma mekanı vb) aspiratör, baca veya açılan pencerelerle havalandırılması nemi azaltır. Gaz sobası, katalitik türü ısıtıcılar aşırı su buharı oluşumuna neden olduklarından daha sık havalandırma yapılmalıdır.
Isıcam Konfor'u Isıcam Sinerji'den ayıran ilave özelliği; güneş ısısı girişini Isıcam Klasik®'e göre %40 azaltır ve soğutma giderlerinden tasarruf sağlar. Pencere önlerinde kışın soğuk, yazın sıcak bölge olgusunu azaltır. Camda buğu görme olasılığını en aza indirir.
Garanti Belgesi
Isıcam Sistemleri, üretim hatalarına karşı 10 yıl süre ile Isıcam Yetkili Üreticisi'nin garantisindedir.
Isıtılan cam düz bir mekana yerleştirilmesinin ardından camın sıcaklığının oda sıcaklığına düşmesi beklenir. Ardından da eldiven ve gözlük takılarak camın kesilmesi işlemine başlanır. Cam kesici belirlenen şekil cam üzerine çizilir. Ardından düz zeminde elle bastırılarak kesilen kısımların ayrılması sağlanır.
Konfor cam ile kışın pencere önleri sıcak, yazın ise soğuk olur. Hem ısı hem de güneş kontrolü sağlamasına rağmen ışık geçirgenliğini hiçbir zaman kaybetmez. Camlarda oluşan buğulanma gibi durumlarda standart çift camlara göre daha az olur ve buğulanma süreci gecikir.
1-Çift veya Üç Katlı Camlar
Normal camlara göre daha az ısı kaybı yaşatan çift katlı camlar, iki camın arasında bulunan hava boşluğu sayesinde içeride bulunan havanın dışarıya gitmesini, dışarıda bulunan havanın içeriye girmesini engeller.
Teknolojinin gelişmesi ile yalıtım camı (çift cam) üretimi gerçekleştirilmiştir. Aralarında kuru hava barındıracak şekilde iki camın fabrika şartlarında birleştirilmesi ile oluşturulan yalıtım camı üniteleri tek cama göre ısı kayıplarını yarı yarıya azaltır.
Normal pencere camları Farklı kalınlıklarda ve çekme yöntemi ile üretilen camlardır. Pencerelerde kullanılan camların kalınlıkları anma adı olarak 2, 3, 4, 5, 6 ve 7 mm'dir.
Isıcamlı cam balkon nedir sorusuna verilecek en doğru yanıt, kışın soğuklarda ısı yalıtımı sağlayarak evin ve balkonun soğuktan ve yakıt masraflarından tasarruf sağlamasını sağlayan balkon sistemi denilebilir.
Cam için en doğru tanımlama ise şu olacaktır; cam çok yoğun, ağdalı veya dondurulmuş bir sıvıdır. Sıvı diyoruz çünkü burada karşımıza kimyasal bazı detaylar çıkıyor. Camın kimyasal yapısı katılardaki gibi kristalize olmadığı için sıvı gibi davranır.
Cam ve ara boşluk kalınlıkları çok değişiklik arz etmekle birlikte, ısıcamlar genel talebe göre 4 mm cam, 12 veya 16 mm boşluk ve 4 mm tekrar cam olmak üzere imal edilirler. Bu camlar 4+12+4 ve 4+16+4 şeklinde bilinirler.
Emniyet sağlayan Şişecam Temperlenebilir Low-E Cam (ısı kontrol camı) kullanılarak üretilir. Kırıldığı zaman küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılarak yaralanma riskini azalttığından emniyet camı olarak kullanıma uygundur.
Cam balkonlar, kış aylarında içeride bulunan sıcak havayı muhafaza ettiği gibi, yaz aylarında da evin mevcut ve istenilen ısısını korumaya yardımcı olur. Renkli cam balkon kullanımı ile güneş ışınlarının etkisini azaltması sayesinde daha serin bir ortamın oluşmasına katkı verir.
Temperli cam ise 8 mm 10 mm veya daha kalın camların fırın odasına sokularak 1000 derece ısıtılarak bir bütün hale gelmesi sağlanır. Daha sonra iç katman ve dış katman sağlamlaştırılır. Temperli camın kırılması imkansızdır. Ofislerde ofis bölme sistemleri kullanılan yerlerde en sağlam sistem temperli camdır.
Şömine Camları bir diğer adıyla seramik camları markasına göre 700 ve 900 derece ısıya kadar dayanıklı camlardır. Ani ısı değişimlerine karşı dirençlidir.
Sıcak ve soğuk havanın karşılaşması ile gaz ortaya çıkıyor. PVC pencereler neden terler sorusunun yanıtı aslında budur.
Pencerelerde Isıcam'ın içinde (iki cam plaka arasında) olan terleme (buğulanma) üretim veya montaj hatasından kaynaklanan ve yalıtım camı ünitesinin özelliğini sona erdiren bir hatadır.
Su, kir tutmama özelliğiyle cam temizliğinde kullanılan gliserin mucizevi etkisiyle sizi hayrete düşürecek. 3 litre suya 7 damla gliserin ekleyin. Bu karışımı eski bir naylon çorap yardımıyla camları temizlemek için kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri