Buna göre, kamuoyunda ''süper lise'' olarak bilenen yabancı dil ağırlıklı liseler, Anadolu liseleri, Anadolu güzel sanatlar liseleri ve fen liselerinin hazırlık sınıflarındaki haftalık 24 saat yabancı dil dersi kapsamında, 4-6 saat ikinci yabancı dil eğitimi yapılacak. Toplam ders saati sayısında değişme olmayacak.
1., 2., 3. ve 4. sınıflarda oluşturulun gruplarla haftada 12 ders saati Almanca eğitimi yapılır. 4. sınıflarda haftada ortalama 12 saat Almanca dersi işlenmektedir.
Millî Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023'te yayımlanan Tebliğler Dergisi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 9. sınıftan başlamak üzere Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu.
LİSELERE GÜNDE 8-10 SAAT DERS
- Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati eğitim yapılacak. Her ders saati süresi 30 dakika ve dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olacak.
Yabancı dil ağırlıklı eğitim veren liselerde önceden 4 saat olan Almanca dersi bu değişiklik nedeni ile kaldırılmıştır.
İlgili 34 soru bulundu
Almanca derslerin Almanca öğretmenleri tarafından anlatılması verimliliği arttıracaktır. İlkokul 2. veya 3. sınıftan itibaren Almanca eğitimine bağlanmalıdır.
Lise grubunda Almanca, 9. sınıf itibariyle 2.yabancı dil olarak başlamakta olup, haftada iki saat ile A1.1 seviyesi verilmekte, 10. sınıfta ise A1.2 seviyesi ile tamamlanmaktadır.
Almanca Dersi, 11. Sınıflarda zorunlu seçmeli bir derstir. Haftada 2 saat olan ikinci yabancı dil Almanca derslerinde işlenen konular görsel ve işitsel materyallerle desteklenmektedir.
Müfredat ve Eğitim Öğretim Süreci
➢ 9.Sınıflar 20 saat, 10-11-12.sınıflar 6 saat 1.Yabancı Dil (İngilizce) dersi alacaklardır.
BİRİNCİ BÖLÜM. (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
Almanca dersler lise dönemi 9. sınıftan itibaren başlamakta.
Almanca öğrenmek tam anlamıyla zor değil. Birçok yazım kuralına sahip bir dildir. İspanyolcaya oranla çok kolay olmasa da yine de kolaydır. Almanca öğrenmenin de kendine has avantajları vardır.
2- Wie alt bis du? (Kaç yaşındasın?)
Goethe Enstitüsü'nde Almanca B1 sertifikasını alabilmeniz için en az 80 saat (A1) + 160 saat (A2) + 160 saat (B1) olmak üzere toplamda 400 saat eğitim almanız gerekiyor. 1 aydaki eğitim saatinin 80 saat olduğunu baz alırsak, ara vermeden devam etmeniz durumunda 5 ay içerisinde B1 seviyesine gelmeniz mümkün.
9. ve 10. sınıf seviyelerinde DSD I sınavı, 11 ve 12. sınıf seviyelerinde ise DSD II sınavı uygulanmaktadır. DSD I ve DS II Alman Dil Diplomaları ile öğrenciler, Türkiye'de kazandıkları bölümün dengini Almanya'da okumak için yaptıkları üniversite başvurusunda gerekli dil yeterliliğini belgelemiş olurlar.
İngilizce, Almanca, Fransızca gibi seçenekler mevcuttur. Ayrıca bunların yanında temel dersler olan tarih, matematik, dil ve anlatım, coğrafya gibi dersleri her öğrenci alır.
9. sınıfta Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 9 temel ders bulunmaktadır. Lisenin ilk basamağı olan 9. sınıf, bazı derslerin ilk defa görülecek olmasından dolayı gerekli önem verilmediği taktirde sınıfta kalmaya kadar gidebilmektedir.
11. sınıf Anadolu lisesinde alınması zorunlu olan ortak dersler 9 adet ve toplamda 22 saattir. Öğrencilerin seçmiş olduğu sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerine göre almaları gereken farklı seçmeli dersler de bulunur.
Son olarak 2019 yılında 9,10,11 ve 12.sınıflar için zorunlu ders isimleri ve sayıları açıklanmıştı. 9. Sınıfta tüm öğrenciler, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Matematik Uygulamaları, Doğa Bilimleri Deneyimi, Sosyal Bilimler Deneyimi olmak üzere 6 dersi zorunlu olarak alacak.
Kitabın ilk 4 ünitesi 9. Sınıflara diğer 4 ünitesi ise 10. Sınıflara işlenecek. Yine aynı sistemle 11. Sınıf ile 12. Sınıflara A1.2 seviyesindeki Ders Kitabı işlenecek.
Sayısal alan ülkemizde genellikle zor görülen bir bölüm olmaktadır. Çünkü sayısal alandaki dersler kolay olmayan derslerden oluşmaktadır. Bu sebeple öğrencilerin bu bölümü seçtiklerinde iyi bir çalışma stratejisi oluşturması elzemdir. Öğrencinin sayısal bölümü tercih etmeden önce iyi bir karar vermesi gerekmektedir.
Temel Almanca konuşmaya başlamanın süresi tahmini olarak yaklaşık 36 haftadır (750 ders saati). Bunun anlamı Almanca konusunda uzmanlaşmanın tutarlı ve disiplinli bir çalışma ile birkaç yıl süreceğidir. Almanca öğrenmenin ne kadar süreceği, öğrenmek isteyen kişinin çabasına bağlıdır.
Başlangıç seviyesindekiler için A1 ve A2 seviyesindeki akşam kursu, öğleden önce kursu veya hafta sonu kursu 20 ile 24 gün arasında sürer ve her biri 72 ders saatini kapsar (bir ders saati = 45 dakika). Bu da her akşam, öğleden önce veya hafta sonu için ortalama üç saat derse katılacağınız anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri