Isıcam Sistemleri S Serisi, yüksek nitelikli ısı kontrol kaplamalı Şişecam Low-E Cam'lar ile üretilir. Maksimum ısı yalıtımı sağlayarak yakıt masraflarınızı düşürür. Isıcam Sistemleri, Şişecam Düzcam tarafından düzenli olarak denetlenen Isıcam Yetkili Üreticileri tarafından üretilir.
Isıcam Sistemleri C Serisi, Isıcam güvencesiyle üretilen standart düzeyde yalıtım ve tasarruf sağlayan klasik seridir.
Isıcam konfor aynı zamanda kışın da evin sıcaklığını muhafaza etmekte etkilidir ve ısıtma giderlerinizde tasarruf sağlar. Bu bakımdan başta Ege ve Akdeniz bölgesi gibi bol güneş alan ve yazları sıcak geçen yerlerde Isıcam konfor tavsiye edilmektedir.
Sıradan çift camlara kıyasla Isıcam K için yapacağınız harcama, yakıt ve klima masraflarından sağlayacağınız tasarruf ile 1-2 yılda geri döner.
Cam ve ara boşluk kalınlıkları çok değişiklik arz etmekle birlikte, ısıcamlar genel talebe göre 4 mm cam, 12 veya 16 mm boşluk ve 4 mm tekrar cam olmak üzere imal edilirler. Bu camlar 4+12+4 ve 4+16+4 şeklinde bilinirler.
İlgili 27 soru bulundu
Örneğin 4 + 12 + 4 mm bir camın 1. cam kalınlığı 4 mm, iki cam arasındaki boşluk 12 mm, 2. cam kalınlığı ise 4 mm anlamına gelmektedir. Ara boşluklar yaygın olarak 12 mm yada 16 mm dir. Ara boşluk mesafesi ne kadar artarsa camın yalıtım değeri o kadar iyi olur.
Konfor camlar, kaplamasız ısıcam modellerine oranla ısı kaybını yüzde 40 seviyelerine kadar azaltır. Bunun yanında önemli ölçüde güneş ışınlarını ve kontrol eder ve minimum seviye güneş ışının içeri girmesini sağlar. Tabi bunun yanında güneş enerjisi ile gelen yakıcı etkiyi de oldukça yüksek oranda azaltır.
Türkiye'deki mevcut konut camlarının tamamının Isıcam S veya Isıcam K'ya dönüşmesi durumunda bir yılda sağlanacak ısıtma enerjisi tasarrufu yaklaşık 5 Milyar Türk Lirası'dır.
Isıcam S veya Isıcam K terleme olasığını azaltırlar. Nemin yüksek olduğu yerler (banyo, mutfak, çamaşır kurutma mekanı vb) aspiratör, baca veya açılan pencerelerle havalandırılması nemi azaltır. Gaz sobası, katalitik türü ısıtıcılar aşırı su buharı oluşumuna neden olduklarından daha sık havalandırma yapılmalıdır.
6. Cam yuvası derinliği 18-20 mm olmalıdır.
Sıcaklık değişimleri: Otomobil camları, sıcaklık değişimlerine maruz kaldıklarında çatlayabilir. Özellikle, sıcak günlerde araba içine giren güneş ısısı, camın iç tarafının hızlı bir şekilde ısınmasına neden olabilir. Bu da camda küçük çatlamalara yol açabilir. Çarpma: Otomobil camları, çarpma anında çatlayabilir.
◦Isıcam sistemleri S 3+ ünitesinde yer alan Low-E ısı kontrol kaplamaları 2. ve 5. yüzeylerde kullanılır.
Temperli cam ise 8 mm 10 mm veya daha kalın camların fırın odasına sokularak 1000 derece ısıtılarak bir bütün hale gelmesi sağlanır. Daha sonra iç katman ve dış katman sağlamlaştırılır. Temperli camın kırılması imkansızdır. Ofislerde ofis bölme sistemleri kullanılan yerlerde en sağlam sistem temperli camdır.
Elbette geçirir. Düz cam balkonlara göre %50 daha az geçirir. tIPKI PVC pencereler gibi ses yalıtımı güçlüdür azda olsa ses illaki geçirir.
Isıcam Sistemleri, üretim hataları ile hatalı üretimden kaynaklanan ara boşluktaki buğulanmaya ve bozulmaya karşı üretim tarihinden başlamak üzere 10 yıl süre ile Isıcam Yetkili Üreticisi'nin garantisindedir.
Isıcam S ve Isıcam K diğer camlardan nasıl ayırt edilir? Çakmak alevi dikey duran Isıcam yüzeyine doğru tutulduğunda camların üzerinde dört alev gölgesi görünür. Isıcam S ve Isıcam K'da Low-E/Solar Low-E kaplamalı yüzey çakmak alevini kızıl veya pembemsi yansıtırken, diğer 3 kaplamasız yüzey sarımsı bir alev yansıtır.
Isıcam S veya Isıcam K kullanıldığında terleme olasılığı azalır. Evde nemin yüksek olduğu banyo, mutfak, çamaşır kurutma mekanı vb. ortamlar aspiratör, baca veya açılan pencerelerle havalandırılarak ev içindeki nem azaltılabilir.
Camlar ve döşemeler ıslak bezle temizlenirken, silinen yerler kuruyana kadar ev havalandırılmalıdır. Evin duvarları ve tavanları yağlı boya ile boyanmamalı, plastik esaslı duvar kağıtları veya plastik boya tercih edilmelidir. Banyo ve tuvalet, kullanımdan sonra Pimapen pencere yardımı ile havalandırılmalıdır.
Isıcam Sistemleri, Şişecam Düzcam tarafından düzenli olarak denetlenen Isıcam Yetkili Üreticileri tarafından üretilen çift camın markasıdır. Isıcam, iki veya daha çok sayıda cam plakanın aralarında ortam basıncına uygun kuru hava veya gazları barındıracak şekilde fabrika şartlarında bir araya getirilmesi ile oluşur.
Nitekim yalıtımlı camlar şeklinde de sınıflandırılan çift camlarda, ısı yalıtımı sağlamak için özel bir teknik kullanılmaktadır. Çift camlarda, iki cam katmanı arası kuru hava barındıran bir boşluk bırakılmaktadır.Böylelikle sıcak havanın dışarı sızması gibi durumlar nispeten azalmış olur.
Tüm Isıcam türlerinde olduğu gibi, Trakya Cam tarafından düzenli olarak denetlenen Isıcam yetkili üreticilerinin (IYÜ) tesislerinde üretilmektedir. Nerelerde Kullanılır ? Yaz-Kış ısınma yada soğutma masraflarını en aza indirmek için pencerelerde,kapılarda,tğm mimari yapıların iç ve dış cephelerinde kullanılır.
Doğu Anadolu bölgemiz gibi soğuk iklim kuşaklarında Isıcam Sinerji veya Isıcam Sinerji 3+, Marmara bölgemiz gibi ılıman kuşaklarında veya Ege ile Akdeniz bölgemiz gibi sıcak iklim kuşaklarında ise Isıcam Konfor veya Isıcam Konfor 3+ ürünün kullanılmasını öneririz.
Temperlenmiş cam 300 santigrat derece ısı şoklarına dayanabilir. Ancak normal camlarda bu seviye sadece 40 santigrat derecedir.
Yangına dayanıklı cam; yangının dışındaki alanı normal sıcaklıkta tutan, ısıyı diğer tarafa geçirmeyen şeffaf bir cam türüdür. Yangından koruma derecesine göre farklı kalınlıklarda olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri