Giriş Ücreti : 70 TL - Durum: AÇIK-PAZARTESİ GÜNLERİ KAPALIDIR.
Açılış Saati: 09. 00 Kapanış Saati: 17. 00 Gişe Kapanış Saati: 16. 30 Pazartesi günleri kapalıdır.
İshak Paşa Sarayı; Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan bir saraydır. Yapımına 1685 yılında başlanan ve 1784'te tamamlanan saray; içinde barındırdığı cami, türbe, kütüphane, mahzenler, koğuşlar, harem ve selamlık bölümleri ile büyük bir yapı kompleksidir.
Saray bölümü iki kattan oluşmaktadır. 366 oda da bu iki kat içinde yer almaktadır Saraya ilk önce büyük bir kapıdan birinci avluya girilir. Solda uşak odaları ve ahırlar vardır.
İlgili 24 soru bulundu
Zamanın en modern ve ileri anlayışı ile yapılmış olup, genel hatlarıyla Türk kültürünün özelliklerini taşır. Bir Osmanlı Dönemi Yapısı İshak Paşa Sarayı görkemli özel mimarı yapısı, anıtsal taç kapıları, haremi, selamlığı, cami ve yüzlerce odası ile görülmeye değer bir şaheserdir...
Ağrı Dağının görünmediği tek yer Kadim Ağrı Dağı göğe doğru 5 bin metre yükseğe uzanırken, bulunduğu coğrafyanın panoramasını da oluşturuyor. Bölgede Ağrı Dağının görülemediği tek bir yer var, o da İshakpaşa Sarayı.
İstanbul Ayasofya giriş ücreti, camiye çevrilmeden önce 100 Türk Lirası idi. Ancak günümüzde Ayasofya Camii'ni ziyaret etmek ücretsizdir. Aynı şekilde Ayasofya'nın yan bahçesindeki “Padişah Türbeleri” de ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.
Topkapı Sarayı giriş ücreti 2023 yılı Eylül ayı fiyat tarifesini sizler için şu şekilde sıralayabiliriz; Topkapı Sarayı giriş ücreti yetişkin = 150 TL. Harem bölümü giriş ücreti yetişkin = 80 TL.
İshak Paşa Sarayı Ağrı'da yapılmış en önemli eserlerden biridir. Ayrıca Ağrı'da yapılmış en büyük tarihi yapıdır. İshak Paşa Sarayı çevre ülkelere Osmanlı Devleti'nin gücünü ve ihtişamını göstermek amacı ile yapılmış bir tarihi yapıdır.
Taş duvarların içinde görülen boşluklar, sarayın, kalorifer tesisatı andıran merkezi ısıtma sistemiyle ısıtıldığını gösteriyor. Yapının saray bölümü iki kattan oluşuyor. 366 oda bu iki kat içinde yer alıyor.
İshak Paşa Sarayı Giriş Ücreti : 70 TL - Durum: AÇIK-PAZARTESİ GÜNLERİ KAPALIDIR. İshak Paşa Sarayı, saraydan öte bir külliyedir. İstanbul Topkapı Sarayı'ndan sonra son devirde yapılmış sarayların en ünlüsüdür.
İshak Paşa (d.? - ö. 1487, Selanik) II. Mehmed saltanatında 1469-1472 yılları arasında ve II. Bayezid saltanatında 1481-1482'de sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamıdır.
Ağrı İli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ağrı-Doğubayazıt İshakpaşa Sarayı 2005 yılı Restorasyonu ve çevre düzenlemesi Rena İnşaat tarafından gerçekleştirilmiştir.
Bakan Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "MüzeKart'a 2023 yılında da zam yapmadık. Türk vatandaşlarımıza MüzeKart sadece 60 lira." açıklamasında bulundu.
Müzeye giriş ücreti alınıyor mu? Polis Müzesi'ne giriş ücreti alınmamaktadır.
Yerli/yabancı 0-6 yaş arası bütün ziyaretçiler için saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalar ücretsizdir.
Danıştay kararıyla müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya için üç tip özel para basıldı. Tedavüle girecek para 1 TL değerindeyken, koleksiyonerlere yönelik gümüş para 185 TL, bronz para 55 TL'den satılacak. Danıştay kararıyla müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya'da bugün cuma namazı kılınacak.
Giriş ücreti 90 TL'dir. Dolmabahçe Sarayı + Harem Bileti: Resmi bölüme ve Harem'e girişli bu kombine bilet 150 TL'dir. Dolmabahçe Sarayı + Harem + Milli Saraylar Tablolar Müzesi Bileti: Bu kombine bilet ile üç bölüm giriş ücreti 200 TL'dir.
📌Ancak bölge 1877-1878 yıllarında Rus işgali altında kalırken, 1917'de çekilen Rus askerleri saraydaki birçok başka kıymetli eşyayla birlikte kapıyı da Moskova'ya götürdü. İshak Paşa Sarayı'nın altın kapısı, bugün hâlâ Moskova Müzesi'nde sergilenmektedir.
Neden derseniz ben Iğdır`dan da Ağrı`dan da Doğubayazıt`tan da Ağrı Dağı`nı gördüm. Çok yakından bakınca görüntü bozuluyor gibi ama Kars`tan dağ zirvesindeki karlar ile harika gözüküyor, özellikle de masmavi gökyüzüyle açık havada seyrine doyamayacağımız manzara oluşturuyor."
İshak Paşa Sarayı Doğu Anadolu'da Ağrı Dağı yakınında, Ağrı iline bağlı Doğubayazıt ilçesine 7 km uzaklıktadır. Eski Bayazıd'a hakim bir tepe üzerine konumlanmıştır. Saray üç tarafı sarp dik bir tepe üzerinde 7600 metrekarelik bir platforma oturtulmuş. Sarayın giriş kapısı doğu yönündedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri