donduğu zaman süt beyazı rengi gider, yerine daha koyu renkte pembe bir görüntü oluşur. İşkembe donunca yapısı bozulur ve çarşaf gibi olur. Karaciğeri aldıktan sonra maksimum bir gün buzdolabında saklamak gerekir. Piştikten sonra en fazla iki gün muhafaza edebilirsiniz.
► Çorbayı buzdolabı poşetine boşalttıktan sonra hava almayacak şekilde kapatın ve direk buzluğa koyun. ► Ayrıca buzluğa uygun kaplarınız varsa direk o kapların içine çorbayı koyup ağzını sıkıca kapatıp saklayabilirsiniz.
Diğer limonu dilimleyip yıkanmış işkembenin üzerine doğrayın ve bu şekilde buzdolabı poşetine alın derin dondurucuda muhafaza edip dilediğiniz zaman pişirebilirsiniz.
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
-Buzdolabında 4˚C'de saklanmalı ve kapağı açıldıktan sonra 4 gün içinde tüketilmelidir. -Güneş ışığı altında bulundurmayınız.
İlgili 33 soru bulundu
Saklama Koşulları: Kavanoz açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır ve 48 saat içinde tüketilmelidir. Tüketim Önerisi: Ürün tüketilmeye hazırdır.
Konserve için çorbanız kaynama ısısındayken konserve kavanozuna koyup vakit kaybetmeden kapağını kapatın ve kavanozu ters çevirip ısısının oda sıcaklığına düşmesini bekleyin. Oda sıcaklığına gelen kavanozu buzdolabına kaldırın. Bu şekilde 6 aya kadar saklayabilirsiniz çorbalarınızı.
Çorbanızı daha uzun süre saklamak istiyorsanız da eğer 2 seçeneğiniz var. Konserve yapmak ve dondurucuya atmak. Konserve için çorbanız kaynama ısısındayken konserve kavanozuna koyup vakit kaybetmeden kapağını kapatın ve kavanozu ters çevirip ısısının oda sıcaklığına düşmesini bekleyin.
Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Bir çorba kasesine buzdolabı poşetini yerleştirin. Çorbanızı bir kepçe yardımı ile buzdolabı poşeti kaplı kasenize dökün. 2- Poşetin ucunu bağlayın. Üzerine çorbanın malzemesi ve dondurucuya girme tarihini yazmayı unutmayın.
Saklama Koşulları:
Kavanoz açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır ve 48 saat içinde tüketilmelidir.
Doğradığımız işkembeyi yarım saat sirkeli suda bekletiyoruz daha sonra tekrar yıkayıp bir gece boyunca yoğurtla dinlendiriyoruz bu tekniği yaptığımızda işkembe pişerken kokmuyor. Yoğurtla dinlendirdiğimiz işkembeyi pişirmeden önce tekrar yıkıyoruz ama tamamen arınmasına gerek yok.
İşkembe donunca yapısı bozulur ve çarşaf gibi olur. Karaciğeri aldıktan sonra maksimum bir gün buzdolabında saklamak gerekir. Piştikten sonra en fazla iki gün muhafaza edebilirsiniz.
Hazır çorba piştikten sonra kaç gün dayanır? Bazı yemeklerin günlük tüketilmesi uygun, bazı yemekler ise 2-3 gün buzdolabında bekletildikten sonra kullanılabilir. Sebze çorbaları da buzdolabında bekleyebilir. Ancak yoğurt, etli ve tavuklu çorbalar günlük olarak tüketilmelidir.
Kıyma ve sakatatı buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 3-4 ay saklayabilirsiniz. Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Kıyma ve sakatat buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 3-4 ay saklanabilir. Pişmiş et veya et yemekleri buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklanabilir.
Üzerine işkembeyi haşladığımız su konulur bir taşa kaynayınca işkembeler içine konur ve kaynamaya bırakılır. Süzülerek çorbaya eklenir. Çorba bir taşa kaynayınca tuzunu atıp ocağın altı kapanır ve sosu hazırlanarak servis yapılır.
çorbaları buzlukta saklamanın en pratik yolu buzluktaki ısılara dayanıklı buzdolabı poşetleri ya da kilitli poşetlerden geçiyor. Bu poşetleri geniş kapların içine açık bir şekilde yerleştirip içine dikkatlice tenceredeki çorbanızı aktarabilirsiniz.
Suyun içine işkembeyi atın ve üzerine 1 yemek kaşığı karbonat dökün. Tüm karbonatı işkembe derisine yedirmek için tahta kaşıkla tencereyi karıştırın. Bu yöntem için işkembenin karbonatlı suyun içinde 20 dakika kadar beklemesi gerekir. Karbonatlı suda bekleyen işkembeyi arındırma aşamasına geçebilirsiniz.
Pişirmek için de düdüklü tencere kullanırsanız pişme süresi daha kısalır. Sirkeli suda bekletmek ise içindeki bakterilerin temizlenmesi için önemli bir ayrıntı. Eğer yine de içiniz rahat etmezse işkembeyi sirkeli suda beklettikten sonra yıkayın ve tencere alın.
Haşladığımız işkembenin soğumuş suyunu kavrulan una topaklanmaması için azar azar yedirilerek konur. İşkembeler bu karışıma dökülür, kaynatılır. 15 dakika kaynatılan işkembeye arzu edilen miktarda sarımsak dövülür ve sirke ile birlikte çorbaya konur. Çorbayı ocaktan almaya yakın terbiyesi hazırlanır.
Öncelikle işkembeler suda yıkanır bi tencereye alınır. Üzerine 5-6 diş sarımsak bir kaç parçaya bölünerek içerisine atılır. Yarım limonun suyu sıkılır üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklenerek yaklaşık 15 dakika kaynatılır. Sonra pişen işkembeler süzgeçten geçirilir suyu tekrar kaynamaya bırakılır.
İşkembenin ağartılması ile ilgisi var. Yeni kesilmiş bir ineğin işkembesi sarımsı (neredeyse kahverengimsi ve bazı durumlarda yeşilimsi renkte ) ve sindirilmemiş besin parçalarına bağlı olabilir. İşkembenin rengi soluk, neredeyse beyaz ise klor çözeltisine batırılmıştır. Bu sürece ağartma denir.
- Buzdolabı poşetine düzgün bir şekilde koyduğunuz ciğerlerin üzerine biraz bastırın ve poşetin içindeki havayı iyice çıkartınız. - Taze olarak almış olduğunuz ciğerler buzdolabının içerisinde en fazla 2 ila 3 gün boyunca ve derin dondurucunun içerisinde de en fazla 2 ay boyunca sağlıklı bir şekilde saklanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri