Türkiye'nin en zengin ve en doğal mutfaklarından birine sahip olan Bursa, iskender kebabı, kestane şekeri ve Gemlik zeytiniyle dünyaca üne kavuşmuştur.
Bursa Kestane Şekeri; kestane meyvesinin kabuklarının soyulması ve şurup içinde pişirilerek şekerlendirilmesi ile elde edilen bir üründür. Bursa'da 1900'lü yılların başından itibaren meşhur Şekerciler Çarşısında kestane şekeri üretilmeye başlanmıştır.
Bursa'nın değil Türkiye'nin kestane şekeri denilince ilk akla gelen firmasıdır Kafkas.Yıllardır Bursa'da imalat yapan ve kalitesi ile çizgisini hiç bozmamış olan bir aile şirketidir Kafkas.
Kestane şekeri, kalp ve kas sistemini harekete geçirir. Enerji verir ve kan dolaşımını hızlandırır. Yağ oranı yüksek gibi görünse de aslında oldukça düşüktür. Lif ve nişasta açısından zengin bir besindir.
Bir tencerede toz şeker, vanilya ve suyu kaynatın. İçerisine 3-4 damla limon suyu ilave edin. Kestaneleri bu şurubun içerisine atın ve kısık ateşte yaklaşık 2 saat kaynatın. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, tencerenin kapağı kapalı şekilde oda sıcaklığında soğutun.
İlgili 29 soru bulundu
Kestanede bol miktarda yağ ve protein bulunmaktadır. Ayrıca potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum minerallerini de içermektedir. Kestanenin Faydaları: Vücuda kuvvet ve enerji veren bir besin olan Kestane aynı zamanda cinsel gücü arttırır.
Türkiye'nin en verimli şehirlerinden biri olan Bursa'nın birçok şeyi meşhur; kestane de bunlardan biri!
Kestane şekeri üretiminde Türkiye'nin lider markalarından olan Kardelen'in ürün yelpazesinde yer alan kalem kestane şekeri, özel formuyla tek kişilik porsiyonlar halinde sizlere sunuluyor. Sağlık açısından faydaları bulunan kestanenin en tatlı hali olan kestane şekerinin her bir ambalajında 32 gr ürün yer alıyor.
Kestane Türkiye'de en çok Aydın ilinde yetiştirilir. Ege Bölgesi toplam üretimde yaklaşık %70 payla ilk sıradır. Aydın'dan sonra, İzmir, Kastamonu ve Sinop kestane üretiminde ön plana çıkan illerdir.
Bilinen ilk yazılı tarifi 17. yüzyılın sonlarında XIV. Louis'nin saray mutfağına aittir.
Ali Şakir Tatveren'in 1957 yılında vefatı üzerine şirket yönetimine eşi Nedret Tatveren ve çocukları Alparslan, Atilla ve Yüksel Tatveren geçer. Babaları Ali Şakir Tatveren'den görevi devralan Atilla ve Yüksel Tatveren, uzun yıllar kestane şekeri ve diğer ürünlerde önemli atılımlara imza atar.
Türkiye dünya kestane üretiminde üçüncü sırada yer almaktadır. 2017 yılında dünyada 600 bin hektar alanda kestane üretimi gerçekleştirilmiştir. Kestane üretim alanların %56'sı Çin'de bulunmaktadır. Kestane dış ticaretimiz, 10 bin ton düzeyindedir.
Kestane, Fagaceae familyasına ait Castanea sativa Mill. ağaçlarına ve aynı zamanda bu ağaçların yenile- bilen meyvelerine verilen isimdir (Bozkurt ve diğ., 1982).
Marmara, Doğu Karadeniz ve Ege bölgelerinde bol miktarda kestane ağacına rastlanmaktadır. Kestane ağacı bu bölgelerin hepsinde yetişebilmektedir fakat en verimli şekilde Ege bölgesinde yetiştirilmektedir. Gerek rakım yüksekliği gerekse iklim şartları olarak kestane ağacı için en uygun bölge Ege olmaktadır.
İl İl En Çok Kestane Yetiştirilen Bölgeler
Kestane ağaçlarının yetiştirilmesinde en uygun bölge Ege Bölgesidir. Ege Bölgesi hem ılıman iklime sahip, hem de nemli bir bölgedir. Bu nedenle kestane yetiştirilmesi için en uygun bölgedir. Ege Bölgesinde kestane yetiştirmek için uygun olan yer ise Aydın ilidir.
Dolayısıyla at kestanesi çiğ olarak kesinlikle tüketilmemelidir. Eskulin maddesi DNA hasarına yol açtığından tehlikelidir. Baş ağrısı, mide bulantısı, felç, koma ve ölüme neden olabilir. Bu nedenle at kestanesi halk tarafından çok fazla kullanılan ve tercih edilen bir bitki değildir.
Türünü önemsemeyip kestane ağacının geçmişine baktığımızda anavatanının Anadolu olduğunu görürüz. Ancak kestaneye adını veren kent Anadolu'da değil. Yunan Yarımadası'ndaki Castan antik kenti bu güzel meyveye adını veren.
Lif içeriği sayesinde bağırsaklarda yavaş emilir ve kan şekerinin çabuk yükselmesine neden olmaz. Bu özelliği ile şeker hastaları da kontrollü olarak bu besini tüketebilirler.
Kestane Şekeri Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 204 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 463 gramlık miktarında Kestane Şekeri 946 kalori bulunmaktadır. Kestane Şekeri besini veritabanımızda bulunan besinlerin ortalamasından; %44 daha az kalori. %100 daha az protein.
Vejetaryen,Vegan,Glutensiz,Helal diyet tercihleri için tüketime uygundur.
Bursa deyince akla ilk gelen yerlerden biri hiç şüphesiz Uludağ. Marmara Bölgesi'nde yaşayan hemen hemen herkes bir hafta sonu Uludağ'a kış tatiline gitmiştir. Bursa'nın merkezine 31 kilometre mesafede olan Uludağ, yalnızca Türkler tarafından değil Avrupa'dan gelen turistler tarafından da çok beğeniliyor.
Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa. Ayrıca siyah incir, Türkiye'ye ve dünyaya, Bursa'dan yayılarak evlerimize ve sofralarımıza ulaşır.
Bursa ili Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde, 40° batı boylam ve 29° kuzey enlem daireleri arasında yer alır. Eski adı Hüdavendigâr'dır. Kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir illeri ile çevrilidir.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Cinsel Gücü Artıran Besinler Tüketin
Zencefil, çilek, muz, incir, bal, vanilya, avokado, fındık, istiridye, kereviz, yumurta, havyar, kuşkonmaz, kırmızı biber gibi afrodizyak etkili besinler, sağlıklı bir cinsel yaşam için gerekli olan önemli vitamin ve mineralleri de içinde barındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri