İstanbul Sanayi Odası tarafından Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 yılı araştırmasında 5'inci sırada yer alan İsdemir, kurulduğu günden bu yana faaliyet gösterdiği İskenderun kenti ve halkına fayda sunmak için var gücüyle çalışıyor.
Şimdilerde dünyanın en büyük demir çelik fabrikaları arasında yer alan Erdemir Çelik Fabrikası ise, 1965 yılında 470 bin ton kapasite ile hayata geçiriliyor. O tarihten sonra büyük atılımlar gerçekleştiren fabrika şu an dünya pazarında aktifliğini koruyor.
Karabük Demir-Çelik Fabrikaları veya kısaca Kardemir, Karabük ilinde bulunan demir-çelik fabrikası. Türkiye'nin ilk ağır sanayi fabrikası olan Kardemir'in temelleri 3 Nisan 1937'de Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile dönemin Başbakanı İsmet İnönü tarafından atılmıştır.
Deprem felaketinden bölgedeki sanayi kuruluşları da etkilendi. Bu kuruluşlardan bir tanesi de İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. oldu.
OYAK'ın Erdemir'i satın alması ile birlikte; 27 Şubat 2006 tarihinde İsdemir, OYAK çatısı altında faaliyet göstermeye başladı. Hâlen İsdemir hisselerinin %94,87'si Erdemir'e, %5,13'ü ise diğer sahiplere aittir.
İlgili 34 soru bulundu
Demir-çelik devi, Avrupa'da 9'uncu sıraya oturdu.
Erdemir, 1960'ta devlet tarafından Karadeniz Ereğli'de kurulan ve 2006'da özelleştirilerek OYAK'a devredilen demir ve çelik fabrikası.
İskenderun Demir Çelik (İsdemir), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama sonrası bugün yeniden işleme açıldı.
İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Uzun çelik üretmek üzere 3 Ekim 1970 tarihinde kurulan İskenderun Demir ve Çelik A.Ş., 1 Şubat 2002 tarihinde Erdemir Grubu bünyesine katılmıştır.
Erdemir;i 4,4 milyon tonluk üretimi ile listenin 72'inci sırasında yer alan Habaş, 3,6 milyon tonluk üretimi ile listenin 76'ıncı sırasında yer alan İçdaş, 2,3 milyon tonluk üretimi ile listenin 108'inci sırasında yer alan Diler Grubu ve 2,1 milyon tonluk üretimi ile listenin 110'uncu sırasında yer alan Çolakoğlu ...
Özelleştirme işlemleri hala tamamlanmayan İskenderun Demir Çelik'te (İSDEMİR) parasızlık nedeniyle inşaat demiri üretimi durdu.
2.000 kişiden fazla çalışanı, 5 adet üretim hattı ve uzun mamul ürün grubunda yıllık 3.000.000 ton üzerinde üretim kapasitesiyle uzun çelik ,profil, inşaat demiri, filmaşin ve kütük demir ürünleriyle yerli ve uluslararası Demir-çelik sektörünün öncü kuruluşları arasında yerini almıştır. 2021 yılı Eylül ayı itibariyle ...
İsdemir A.Ş.'nin hisseleri dün, ERDEMİR'e devir edildi. İSDEMİR ve ERDEMİR'in birleşmesini 'nikah' olarak niteleyen Mesut Yılmaz, bu nikah töreniyle Türk demirçelik sektörünün en önemli iki kuruluşunun kaderini birleştirdiğini belirtti.
1970 yılında üretime başlayan Türkiye'nin aynı zamanda yassı ve uzun ürün üretebilen tek çelik üreticisi İsdemir, uluslararası kalite standartlarında sıcak haddelenmiş sac, levha ile uzun ürünler (kütük ve kangal) üretiyor.
İsdemir'de kademeli ve kontrollü bir şekilde üretime yeniden başlanmış olup deprem öncesi üretim seviyelerine ulaşılmıştır.
İlimizde kurulu 7 adet çelikhanenin çelik üretim kapasitesi, yaklaşık 12 milyon ton civarındadır. Yassı mamul üretimi ise gerçekleştirilen yatırımlar sonucunda 6.5 milyon ton/yıl kapasitesine ulaşılmıştır.
İsdemir'in payları, 19 Nisan Perşembe itibariyle Yıldız Pazar'da işlem görmeye başladı. İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (İsdemir), halka açıklık oranını yüzde 5,13'e yükselterek Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başladı.
İsdemir (ISDMR) temettü 2023
Açıklamada Şirketin yatırım döneminde olması nedeniyle sağlıklı nakit akışının devam ettirilmesi amacıyla 2022 yılı kârından temettü dağıtılmamasına karar verildiği belirtildi.
Çalışma hayatına 1993 yılında İsdemir'de mühendis olarak başlayan ve çeşitli kademelerde bulunan Salih Cem Oral, 2018 yılından bu yana Erdemir Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Salih Cem Oral 12 Eylül 2022 tarihi itibarıyla İsdemir Genel Müdürlüğü'nü üstlendi.
Ana metal sektöründe faaliyet gösteren İSDMR 2022 yılında karının %135'ini ortaklarıyla paylaştı. Toplamda 8.7 Milyar TL kar payı dağıtan İskenderun Demir Çelik 22 Mart 2022'de hisse başına 2,70 TL temettü ödedi. Son fiyatına göre temettü verimi %9,23 olarak belirlendi.
2006 – Özelleştirme kapsamında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.'yi OYAK satın aldı. 27 Şubat 2006 tarihinde Erdemir'in özelleştirme süreci, kamu hisselerinin OYAK'a devri ile tamamlandı. Böylece Erdemir Grup şirketlerinden Erdemir Maden de OYAK iştiraklerinden biri oldu.
ERDEMİR'in hisselerinin tamamı Oyak ve Ataer Holding tarafından devralınmıştır. ERDEMİR, 3 milyon ton ham çelik ve 5.3 milyon ton yassı mamul kapasitesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en büyük demir çelik kuruluşu ve tek entegre yassı çelik üreticisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri