Çalışmayan ev hanımlarına destek müjdesi geldi. İŞKUR çalışmayan annelere 8 bin 540 lira destek sağlıyor ve başvuru yapmak isteyenler aranan şartların neler olduğunu merak ediyor. İŞKUR anne desteği başvuru şartlarını tüm detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte tüm detaylar...
Eşi vefat etmiş ev hanımlarına yardım başvurusu için ikamet ettiğiniz şehirdeki ve ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına gitmeniz gerekiyor. Ödemeler aylık 1.000 TL olarak 2 ayda bir tarafınıza yatırılmaktadır.
Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları yardım parası almak için e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti internet sitesindeki formu doldurabilir. Öte yandan yardım parası başvurusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da (SYDV) yüz yüze yapılabiliyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardım ödemeleri belli olmaya başladı. yavaş yavaş belli oluyor. Ev hanımlarına yapılacak sosyal yardım ödemeleri kapsamında ödeme tutarları yeniden belirlendi. Ev hanımlarının desteklenmesi adına yardım ödemeleri kapsamında aylık 3.700 TL ödeme yapılacak .
Çalışmayan annelere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 3.700 TL destek ödemesi yapılacak.
İlgili 15 soru bulundu
Başvurular Nasıl Gerçekleştirilecek? Bu yardımdan faydalanmak isteyen annelerin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru işlemleri bu kanal üzerinden gerçekleştirildikten sonra, tüm şartları karşılayan anneler bu desteği alabilecekler.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Nasıl Başvuru Yapılır? Bazen "ev hanımları destek ödemesi" olarak da anılan bu yardım programına başvuru yapmak isteyen annelerin belirli şartları sağladıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.
Başvurular sonucunda koşulları sağlayan kadınlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. e-Devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma menüsüne ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlaşma menüsünden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.
5000 TL ÖDEME YAPILACAK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan ödemeler için başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. Bunun yanı sıra başvuru işlemleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da başvuru yapabilirsiniz.
Çalışan veya çalışmayan ev hanımları ayda en az 1.375 TL ödeme alma hakkına sahip olabiliyor. Devletin ihtiyaç sahiplerine sunduğu dul ve yetim aylığı detayları belli oldu…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ev hanımlarına destek kampanyası, ihtiyaç sahibi ev hanımlarına maddi yardım sağlamayı amaçlayan bir sosyal yardım programıdır. Kampanya kapsamında, 500-1100 TL arasında değişen miktarda destek sağlanacaktır.
Ev Hanımlarına Nakdi Para Yardımı
Eşi vefat etmiş yada ceza evinde olan ev hanımları e-devlet üzerinden yada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) kimlikleri ile beraber giderek başvuruda bulunabilir.
Söz konusu yardım için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın şubelerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı il veya ilçe şubelerine başvuru yapılabilir. 18 yaşından büyük aile bireyinin başvurusu yeterli oluyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti başvuruyu inceleyip karar veriyor.
Depremden etkilenen çocuklu ailelere yönelik, bir defaya mahsus olmak üzere 900 TL ödeme yapılacaktır. Programın bir bileşeni de yararlanıcılara çocuk koruma ve sosyal hizmetler hakkında ve erişebilecekleri hijyen ve sanitasyon önlemleri hakkında bilgilendirici mesajlar vermektedir.
BAŞVURU NASIL YAPILIYOR? Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılabiliyor. İhtiyaç sahibi herkes destekten yararlanabilecek. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan faydalanmamış vatandaşlar da başvuru yapabilecek.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yatırılan Aile Destek Programı Ağustos 2023 ödemeleri bu ay da gerekli kişilerin hesaplarına yatırılacak. Aile destek ödemeleri hanenin gelir durumuna göre tutarı 850 TL ile 1250 TL arasında yatırılıyor.
Ayrıca destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3'te 1'inden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten yararlanılabilir.
10 Bin TL deprem yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılacak? 10 bin TL deprem yardımı için e-devletten başvuru zorunluluğu bulunmuyor. Ödemeler hane başına yapılmakta olup kişinin Ziraat Bankası hesabına yatırılıyor. Ziraat Bankası'nda hesabı bulunmayan vatandaşların ödemeleri ise kimlikleri üzerinden yapılıyor.
Her aileye 500 TL yardım başvurusu nereden yapılır sorusuna cevap vermek gerekirse 500 TL para yardımı başvurusu e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca e-devlet üzerinden başvuru yapamayanlar Kaymakamlık binalarında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvurusunu tamamlayabilirler.
PTT Yardım Parası Başvurusu E-Devlet
Maddi yardım parası almak ve yardım paralarını PTT şubelerinden çekmeyen isteyenler https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linke tıklayarak başvuru yapabilirler.
Bir süredir ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hanelere her ay en az 850 TL, en çok 1.250 TL olmak üzere Aile Destek Paketi ödemesi yapılıyor. Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelerin 12 ay süreyle devam edeceği açıklanmış, son ödemeni temmuz ayında yapılacağı belirtilmişti.
Ev hanımları emeklilik için sigortalılık süresi prim ödeme gün sayısı ne kadar? Ev hanımları, isteğe bağlı sigortalılık kapsamında SGK'ya prim yatırarak emeklilik hakkına sahip olabilirler. Ev hanımları, emeklilik için 15 yıl sigortalılık süresini ve 3600 gün prim ödemesini tamamladıklarında emekli olabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri