İŞKUR kayıt belgenizi e devlet üzerinden alabilirsiniz. Bunun için e devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama kısmına gelin. Buraya İŞKUR kayıt belgesi diye yazarak aratın. Çıkan ilk sayfada İŞKUR kayıt belgenizi kolay bir şekilde temin edebilirsiniz.
İŞKUR iş arayan kayıt belgesi, İŞKUR tarafından verilen özel bir belgedir. Belge yalnızca İŞKUR bünyesinde iş arayan kişilere verilmektedir. İŞKUR kayıt belgesi, kişinin İŞKUR bünyesinde aktif olarak iş aradığı bilgisini içermektedir. İşletme sahipleri tarafından talep edilen bir belgedir.
İŞKUR'a kayıt olabilmeniz için öncelikle https://esube.iskur.gov.tr/ linke tıklayarak İŞKUR giriş sayfasına gidin. Ardından İş Arayan kısmından üye ol seçeneğine tıklayarak karşınıza çıkan üyelik sözleşmesini okuyup onaylamanız gerekmektedir.
İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur.
🔈İŞKUR kaydınızı e-Devlet üzerinden online olarak görüntüleyebilir, kayıt belgesi alabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
İŞKUR kayıt belgenizi e devlet üzerinden alabilirsiniz. Bunun için e devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama kısmına gelin. Buraya İŞKUR kayıt belgesi diye yazarak aratın. Çıkan ilk sayfada İŞKUR kayıt belgenizi kolay bir şekilde temin edebilirsiniz.
2023 İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Maaş Tablosu
Ayrıca geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 482,41 TL cep harçlığı ödenmektedir.
İş arayan kaydı, sistem üyeliği anlamına gelmektedir ve sizin internet üzerinden, kendi adınıza işlem yapabilmenizi sağlayacaktır. İş arayan kaydı oluşturduktan sonra, TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapabilir ve kurum hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz.
İşkur kayıt belgesi sorgulamak için e-devlet sistemine TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapmanız gerekiyor. Kayıt belgesi sorgulamak için “turkiye.gov.tr/iskur-kayit-belgesi” linkine tıklamanız yeterli olacaktır.
İşkur'un düzenlediği İşbaşı Eğitim Programı ile personelin altı aya kadar olan maaşını İşkur ödüyor.
TYP'lere başvurular 25.08.2023 Cuma günü başlayıp, 29.08.2023 Salı günü sona erecek şekilde 5 gün olacaktır. Başvurular Kuruma gelmeden E-Devlet üzerinden, ALO 170 üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/ internet adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre kullanılarak yapılacaktır.
İlk olarak https://www.iskur.gov.tr/ sitesine giriş yapmalısınız. Ardından sayfanın en üstünde alan " İş arayan" butonuna tıklayınız. Siteye üye olduktan sonra ise profilinize giriş yapınız. Telefon numarası eklenerek İŞKUR profil statünüzü aktifleştirebilirsiniz.
Bunun için ilkönce sisteme giriş yapmalısınız. Sırasıyla, "Kurumlar" sekmesinden Sosyal Güvenlik Kurumu'na gidip, açılan sayfadan "Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama" kısmına tıklamanız gereklidir. Karşınıza çıkan "4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi" seçeneğine basınca çalışma belgenizi yazdırabilirsiniz.
Kamu işçi alımlarında öncelik hakkı nedir? Kamu işçi ilanlarına başvuruda genel başvuru listesinin yanı sıra, öncelikli başvuru listesi de oluşturulmaktadır. Öncelik hakkı işe yerleşme garantisi sağlamamakla birlikte; sınava tabi ilanlara KPSS veya EKPSS puanı olmaksızın başvuru yapabilme imkanı sağlar.
İŞKUR profil oluşturma işlemi, e-Devlet ya da İŞKUR internet sitesi üzerinden yapılabilir. Bu işlem sayesinde İŞKUR'da bulunan iş ilanlarını takip edebilir ve başvuru yapabilirsiniz. İşsizler, iş değiştirmek isteyenler; İŞKUR profil oluşturma işlemini mutlaka yapmalıdır.
İŞKUR kayıt belgesi, iş arayan vatandaşlara verilen özel bir belgedir. Bu belgenin verilme karar ilk olarak 2017 yılında 687 numaralı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yürürlüğe girmiştir ve işverenlere, işe alacakları personellerden bu belgenin istenilmesi zorunlu tutulmuştur.
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya e devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e-devlet sisteminde bulunan e hizmetler bölümünden "İŞKUR" başlığını bulmalısınız. İŞKUR'un sunduğu hizmetler arasından "İş Başvurusu Sonucu Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.
👉İŞKUR'dan Kaç Kere Faydalanılır? İŞKUR aracılığı ile iş başvurusunda bulunabilme imkanı, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için toplamda 3 kez olmak üzere düzenlenmiştir. İşçi alım başvurusu tarihleri arasında her vatandaş, toplamda 3 kez başvuru yapabilir.
Buna göre; Yeni asgari ücretle işsizlik ödeneğinin en düşüğü 5 bin 325 lira, en yükseği ise 10 bin 650 lira şeklinde uygulanacak. Bu rakamlardan binde 7,59 oranında damga vergisi kesintisi yapılacak.
Normalleşme Teşviki
Bu destek kapsamında SGK primleri, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanır. Destek tutarı aylık 1,341.56 TL olarak belirlenmiştir.
Mazeretsiz olarak iş akitlerini sonlandıran, diğer bir deyişle istifa eden çalışanlar için çeşitli yaptırımlar uygulanmaktadır. Bunlar: Mazeretsiz işten ayrılan çalışanın sözleşmesi İŞKUR il müdürlüğü tarafından feshedilir ve bu kişi fesih tarihinden itibaren 12 ay süreyle İŞKUR kurs ve programlarından yararlanamaz.
İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi
Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir.
Katılımcılar; program kapsamında tek seferde en fazla 6 ay, toplamda en fazla 9 ay çalışabilir. Devam zorunluluğu bulunan program süresinde toplam 5 gün ücretsiz izin kullanabilir. Mazeretsiz olarak TYP'den ayrılan vatandaşlar 24 ay boyunca TYP'den yararlanamazlar.
İŞKUR maaşları, her ayın 5'ine kadar PTT'de adınıza yatırılır. Maaşınızın herhangi bir PTT şubesinden T.C. nüfus cüzdanınızla çekebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri