Mesleki eğitim kurslarına katılan kişilerden herhangi bir ücret alınmamakta olup, mesleki eğitim kursu süresince Kurumumuz tarafından karşılanan giderlerin yanında, kursu başarıyla tamamlayan kişilere kurs sonunda Kurs Bitirme Belgesi/Sertifikası verilmektedir.
İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 438,55 TL, öğrenci(tam)* 438,55 TL, öğrenci(kıst)* 328,91 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 219,28 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 482,41 TL cep harçlığı ödenmektedir.
sorusunun yanıtı şöyle: Ülkemizde çok sayıda firma ve kişinin faydalandığı 2023 İşbaşı eğitim programı ücreti 327,18 liraya yükseldi.
Kursiyerlerin İşsizlik ödeneği alması durumunda günlük 219,28 TL, geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde program düzenlenmesi halinde ise 482,41 TL günlük ödeme yapılmaktadır.
Mesleki eğitim kursları, İŞKUR'a kayıtlı herhangi bir mesleği olmayan, bir mesleği olmakla birlikte mesleğinde iş bulamayan veya mesleğinde yeterli olamayan işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla düzenlenen kurslardır.
İlgili 30 soru bulundu
Mesleki eğitim kursları; günlük en az beş en fazla sekiz saat ve haftada altı günü geçmemek üzere en az otuz en fazla kırk beş saat düzenlenmektedir. Mesleki eğitim kurslarının toplam süresi yüz altmış fiili günü geçememektedir.
İşbaşı Eğitim Programlarından Yararlanma Şartları
Katılımcıların en az %70'ini 60 günden az olmamak üzere program süresinin en az üç katı kadar süreyle istihdam etmeyi taahhüt etmek.
İşkur destekli Kurslara başvuru yapabilmek için www.iskur.gov.tr adresine girilerek, açılan sitede üst menüden İnternet Şubesi Yazan bölüme tıklayıp üye ol seçeneği seçilerek üyelik işlemleri tamamlanacak.
İşsizlik Ödeneği Miktarı
Günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %40'ı olarak hesaplanmaktadır. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %80'ini geçememektedir.
İşkur işbaşı maaşları Halkbank'a yatıyor. Maaşları çekmemiz için de her seferinde bankaya gitmemiz gerekiyor.
İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.
İŞKUR eğitim programları kapsamında işe giren gençler, hak ediş tarihinden itibaren 30 gün içerisinde maaşlarını alabiliyorlar. Ancak maaşların net olarak yatırıldığı bir gün yok. Dolayısıyla İŞKUR'dan maaş alan gençlerin maaşlarını alıp almadığını öğrenmeleri için sürekli hesaplarını kontrol etmeleri gerekiyor.
Maaşları Her Ayın 10 – 15 Arasında Hesaplara Yatırılmaktadır.
Katılımcılar; program kapsamında tek seferde en fazla 6 ay, toplamda en fazla 9 ay çalışabilir. Devam zorunluluğu bulunan program süresinde toplam 5 gün ücretsiz izin kullanabilir. Mazeretsiz olarak TYP'den ayrılan vatandaşlar 24 ay boyunca TYP'den yararlanamazlar.
İŞKUR İşsizlik Maaş Artışı Yapılmaması
İŞKUR'dan işsizlik maaşı bağlandı ama 05.08.2023 tarihli ve bunun akabinde devam eden maaşlar zamsız şekilde gösteriliyor. 05.08.2023 tarihli maaş asgari ücret zammı ile artış göstermesi gerekirken 3972,82 TL olarak yatırılmıştır.
E-Devlet'in arama sekmesine BTK Akademi yazarak sertifikalı ücretsiz kursalara ulaşılabiliyor. Ya da btkakademi.gov.tr adresine gidip e-Devlet ile giriş yaparak eğitimlere ulaşılabiliyor. Yukarıdaki eğitimler dışında BTK Akademi üzerinden yüzlerce ücretsiz eğitime erişilebiliyor, üstelik eğitimlerin çoğu sertifikalı.
İlimize bağlı tüm ilçeler nezdinde açılan ve 25.08.2023-29.08.2023 tarihleri arasında başvurusu alınacak TYP'lere 18 yaş üstü vatandaşlarımız başvuru yapabilecek ancak, Erkek başvuru sahiplerinde engelli ve eski hükümlülük koşulları hariç 35 yaş üstü başvuru sahipleri katılımcı olarak seçilebilecektir.
İşkur'la birlikte düzenlenen İşbaşı Eğitim Programı ile hizmet ve bilişim sektörlerinde en fazla altı ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aylık (asgari ücretle sınırlı olmak üzere) personel maaşını İşkur ödüyor.
Bu ödemeler ay sonu evraklarının İşkur' a zamanında iletilmesi ile ilgili olarak ayın 10' u ve 20' si arasında Halkbank'ta kursiyerler adına açılmış olan hesaplara yatırılmaktadır. İŞKUR eğitim programları kapsamında işe giren gençler, hak ediş tarihinden itibaren 30 gün içerisinde maaşlarını alabiliyorlar.
Mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerlere, kurslara fiilen katıldıkları günlerde ulaşım, beslenme gibi zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri cep harçlıkları, genel sağlık sigorta primleri ve iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri Kurumumuz tarafından karşılanmaktadır.
Ön lisans ve lisans eğitim düzeyindeki işçi alım ilanlarına başvuru yapabilmek için B grubu kadrolar için en son yapılan geçerli KPSS'den en az 60 puan almak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri