Köpeğinizi çıkardığınız kısa yürüşün ardından eve gelerek temizlik için ıslak mendil kullanabilirsiniz. Fakat gözlerine, kulaklarına veya boyun etrafına ıslak mendil kullanmamaya özen göstermelisiniz.
Köpek havlularının emiciliği yüksektir ve hızlı kuruduğu için tekrar kullanım için de pratiktir. Makinede yıkanabilen köpek havluları tekrar tekrar kullanılabilir. Islak mendiller köpeğinizin derisine kimyasal maddeler bulaştırarak tahriş olmasına sebep olabilir.
Ilık bir su olması gerekiyor. Köpek ciltleri çok hassas olduğu için pH değerini düşürmemek adına sık şampuan kullanımından kaçınmak gerekiyor. Köpekleri yıkarken insanların kullandığı şampuan ve duş jelleri kesinlikle kullanılmamalıdır. Veteriner kliniklerinde bulunan özel köpek şampuanlarının kullanılması gerekir.
Kullanım talimatı: İçerisinden çıkardığınız evcil hayvan mendilinizi elinize alınız. Evcil hayvanınızın temizlemek istediğiniz bölgesine silme yolu ile uygulayınız. Temizleme işleminden sonra durulamaya ve kurulamaya gerek yoktur. Uyarılar: Kesinlikle yara ve göz ile temasından kaçınınız.
Yavru Köpekler Nasıl Yıkanır? Yavru köpekler yıkanırken su sıcaklığı ılık olacak şekilde ayarlanmalıdır. Kulaklarına ve gözlerine su kaçmayacak şekilde vücutları ıslatılmalı ve kullanma talimatına uygun olarak köpek şampuanı uygulaması yapılmalıdır.
İlgili 43 soru bulundu
Yavru köpekler kısa tüylere sahipse yılda iki kere yıkanmaları yeterli olacaktır. Eğer tüy yapıları uzunsa her 3 ayda bir yıkanmaları önerilir.
Yavru köpeğin yıkanması için en uygun zaman
Yavru köpeğinizi çok sık yıkamamanız gerektiğini unutmayın.
Türk Veteriner Hakimleri Birliği Genel Sekreteri Haluk Aşkaroğlu, çamaşır suyu önerileri bile olduğunu söyleyerek, "Böyle tahriş edici özelliklere sahip uygulamalara hiç gerek yok. Sabunlu suyla temizlemek yeterli" dedi.
Deterjan kullanmak özellikle tüy temizleme konusunda tüylerin zemine tutunmasını zorlaştırdığı için bir sonraki temizliğiniz için de faydalı olacaktır. Mikrofiber toz paspas kullanmak özellikle parke zeminlerde boşluklara dolmuş olan tüyleri almak için en iyi yöntemler arasında alıyor.
Ancak köpekler tuvalet konusunda çekingen canlılar oldukları için koltuk arkaları ve köşelere ilk olarak bakmanızı öneririz. Köpek hangi kokuya çiş yapmaz? Köpekler, sirke, amonyak, turunçgiller, acı biber ve baharat kokularından nefret ederler.
Evde olduğunuz ve konsantrasyonunuzun köpekte olduğu her an, köpek ev içinde serbest bırakılmalıdır. Ufaklık, gözünüz üzerindeyken yanlış yere tuvaletini yapmış olsa bile, gazete ya da hasta altı pedi altına itilerek ödüllendirilmelidir. Hiçbir şekilde yanlış yere çiş/kaka yaptığı için kızılmamalıdır.
Bu noktada özellikle yeni köpek sahiplerinin aklına takılan en önemli sorulardan bir tanesi “Köpekler evde tek kalabilir mi?” sorusudur. Köpekler oldukça sosyal canlılardır ve evde yalnız kalmak onlar için çok büyük bir stres kaynağı olabilmektedir. Köpeği mümkün olduğunca evde yalnız bırakmamak gerekmektedir.
Bunun haricinde sirke ve su karşımı da köpek çişini temizlemek için işinizi görür. Bir bardağa yarımşar olacak şekilde sirke ve su koyup karıştırın. Ardından hazırladığınız çözeltiyi köpeğinizin işediği yere döküp bekletin. 5 dakika sonra bölgeyi temiz ve ıslak bir bezle silerek üzerine karbonat döküp bekletin.
Sirkeyi içme suyuna koyabilirsiniz. Ayrıca bir plastik sprey alıp içine %50 su, %50 elma sirkesi koyup tüylerinin aralarına hergün püskürtün. Ya da bu karışımla bir süngeri ıslatıp köpeğinizi silin. Bu köpeğinizin derisinin PH dengesini koruyacak, parazitleri belli bir ölçüde önleyecek, tüylerine parlaklık verecektir.
Anüs bölgesinin alt yan kısımlarında, saat 4 ve 8 arası yönünde bulunan keseleri baş parmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak eş zamanlı sıkın. Çok baskı uygularsanız keselere zarar verebilirsiniz. Daha sonra açığa çıkan sıvıyı silebilirsiniz.
Köpeğiniz, deri ve tüy yapısına uygun şampuanla en az 20-30 günde bir yıkanmalıdır. Kaliteli kuru mama her zaman kokunun azalmasına yardımcı olacaktır. Köpek parfümleri kokunun kontrol altına alınmasına etkilidir.
Kedi ve köpeğinizde olan tüyleri silikon yüzeyli eldiven sayesinde temizleyebilirsiniz. Yavaş yavaş kedinin ya da köpeğin tüylerini tarayanız. Tüylerin bu eldivene yapıştığını göreceksiniz. Aynı zamanda halıdaki ve koltuktaki tüyleri bu yöntem ile kısa süre içerisinde temizleyebilirsiniz.
Kimyasal İçeren Kokular
Özellikle çamaşır suyu ve kokulu deterjanlar ile çamaşır yumuşatıcıları yoğun şekilde kimyasal içeren ürünler olup keskin bir koku yayarlar. Bu güçlü deterjanlar ile özellikle amonyak da köpeklerin burun içinin kaşınmasına ve hapşırmasına neden olur.
Genellikle, köpeklerin sürekli olarak yıkanması cildini kurutabilir ve doğal yağ dengelerini değiştirir, bu nedenle çok sık yıkanmaları tavsiye edilmez. Şayet köpeğiniz normal bir cilt ve tüy yapısına sahipse, aylık olarak bir kez yıkamak yeterli gelebilir.
Yürüyüş dönüşü köpeklerin ayakları sadece temiz ıslak bir bezle silinmesi uygun olur. Yavru köpeklerin sık yıkanmaları hastalanmalarına neden olabileceği için yavru köpeğinizi sadece ihtiyacı varsa yıkayınız. Fazla ve sık yıkama tüylerinde ve derisinde kurumaya yol açabilir.
11 CEVAP. hayır, köpek deri özellikleri ile insanın deri özellikleri bir değil. 1 yıkamada bir şey olmaz ancak zamanla derisine zarar verirsiniz. kesinlikle köpek şampuanı kullanılmalı, bebek şampuanı da dahil hiç bir insan şampuanı köpek ve kediler için uygun değili.
Yanlış pH dengesine sahip bir ürün kullanımında köpeğin cildi tahriş olur, tüylerden ve deriden koruyucu yağlar çıkarak köpeğin derisinin korunaklılığını azaltabilir. Doğru ürün kullanılmaması halinde kuru cilt, pul pul dökülme, kızarıklık, kaşıntı ve enfeksiyon gibi sorunlar meydana gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri