Taharet alırken su şart değildir, mendille de taharet alınabilir.
Necaset bulaşan yeri ıslak mendil veya bir bez parçasıyla silinir ve suyla temizlenir.
Değerli kardeşimiz, Su şart değildir. Bahsettiğiniz şekilde tuvalet kağıdıyla da temizlenebilirsiniz.
Günümüzde ıslak mendiller temizlik malzemelerinin olmazsa olmazlarından. Islak mendil, tuvalet kâğıdının daha estetik ve daha temizleyici bir versiyonu gibi. Üstelik insanlar mendilin ıslak özelliğinden dolayı kalça bölgesini temizleme konusunda daha etkili olduğunu sanıyor.
Evet bir ıslak mendil, pecete, temiz ve hijyenik bir bez ile de silip temizlenebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Küçük abdest bozunca mutlaka su ile taharetlenmek zorunlu değildir.
Bazen insana cenabet guslü vacip olur ama necis olmayabilir. Cinsel ilişkiye girildiğinde meninin gelmemesi bu durumlardandır. Böyle durumlarda her ikisinide gidermek gerekir. Meni necasetinden temizlenmenin yolu onun suyla yıkanması, cenabetten temizlenmenin yoluda gusül almaktır.
Makat bölge temizliğinde ilaçlı, parfümlü ve deodorantlı ürünlerin kullanımından kaçınılmalıdır. Makat bölgesi her dışkılamadan sonra - tuvaletten sonra - alkol, antiseptik veya benzeri katkı maddeleri içeren ıslak tuvalet kağıdı, bebek mendilleri ve ıslak havlular kullanılarak temizlenmemelidir.
Tuvalete Islak Mendil Atılır Mı? Elbette atılmaz. Çünkü ıslak mendiller tuvalette atıldığında erimeyen maddelerdendir. Tuvalete ıslak mendil atılması ile tuvalete bez atılması arasında bir fark yoktur.
Uzmanlar tuvalet kağıdı kullanımının hijyen için yeterli olmadığını söyleyerek bazı sağlık problemlerine yol açabileceği konusunda uyardı ve ıslak mendil kullanılmasının daha doğru olduğunu söyledi.
-Tuvalet sonrası temizlikte pisliği parmakla alınıp el yıkanmalı. Sonunda pislik kalırsa oda su ile yıkamalı. -Erkekler, taharet temizliği yaparken arkadan öne; kadınlar da önden arkaya doğru yıkamalıdır. -Temizlendikten sonra, erkekler istibra (idrar kanalında idrar bırakmama) yapmalı.
Cevap: Şayet banyo, cenabetten taharet amacıyla yapılırsa abdestin yerine geçer.
Sağ elle taharetlenmek günah değildir.
En rezil, en pis, en kötü tuvaletlerde bile tuvalet kâğıdı var neyse ki. Ancak bitmişse yoktur, o zaman başınız büyük dertte demektir! Susuz temizliğe inanmıyorsanız yanınızda ıslak mendiller alarak tuvaletlere girebilirsiniz. Yanınıza bir şişe su alarak peçetenizi ıslatmak da bir seçenek.
Bu idrarda birkaç damla kadardır. Dolayısıyle elbiseye veya bedene değmesinden dolayı namaza engel teşkil etmez. Elbette idrar damlayan yeri yıkamak veya kağıt kullanarak damlayı elbiseye bulaştırmamak daha güzeldir. Ama idrar damladı diye namazı terk etmek, hiç doğru değildir.
İdrar bulaşan yeri su ile yıkamak yeterlidir. Ancak sabun kullanılması temizlik açısından daha güzeldir.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
Klozet içi temizliğinde tuvalet fırçası, çamaşır suyu, kireç önleyici ve yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra klozet kapağı temizliğinde ise sünger, bez ve sıvı temizleyicileri kullanabilirsiniz.
Banyo temizliği için en iyi deterjan; Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz.
En çok kullanılan malzemelerin başında çamaşır suyu gelir. Bunun yanı sıra yüzey temizleyiciler, arap sabunu, genel temizlik ürünleri ve dezenfektanlar kullanılır. Bu ürünler birbirinden farklı koku alternatiflerine sahiptir. Bu sayede, tuvalet temizliğinden sonra ortamda hoş bir koku oluşturur.
Aslında düzenli rutinler halinde doğru malzemelerle klozeti temizlemek çocuk oyuncağıdır. Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Tuvaletlerdeki kapı kolları, klozet kapakları, sifon düğmeleri, musluk başlıkları, çöp kutuları sayısız bakteri ile doludur ve aynı zamanda sağlığımız için büyük tehdit oluşturur. Bu sebeple her tuvalet sonrası eller, bilekler de dahil olacak şekilde mutlaka en az 20 saniye boyunca teferruatlı bir şekilde yıkanmalıdır.
Cinsel İlişki Sonrası Hemen Gusül Alınmasının Hükmü
Kadın ilişki sonrası namazı kaçırmamak için hemen gusül alsa ama kasılma olmaksızın sıvı gelse bu durumda abdest yeniler gusül gerekmez. Not: (İlişki esnasında veya sonrasında kasılma olmaması ve dışarı meni ya da sıvı çıkmaması durumunda da gusül gerekir.
mezi gusül gerektirmez o normal akıntıdır. meni ise şehvetle orgazm olmak isteyip bilinçli yaptığınız mastürbasyon sonucu olduğu için gusül gerekiyor. gusül gerektirmeyen mastürbasyon şekli yoktur. vajinal ya da klitoral olsun gusül gerekir.
Yıkanmak için su bulamayan veya soğukta gusül abdesti aldığı takdirde hastalanacağı kanaatinde olan ya da gusül abdesti alabileceği uygun bir yer bulamayan cünüp kimse, teyemmüm ederek namazını kılar. Çünkü bu noktada zaruret oluşmuştur (Merğinânî, el-Hidâye, 1/27; Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/20).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri