İslam'ın 'Altın Çağı' olarak adlandırılan 800 – 1300 yılları arasındaki dönem özellikle geniş bir yelpazede astronomi, matematik ve tıp başta olmak üzere kimya, botanik, coğrafya ve haritacılık gibi çok çeşitli alanlar bulunmaktadır.
Medreselerde matematik derslerinin okutulmasında önemli bir rolü olan Ali Kuşçu, aynı zamanda İstanbul'un enlem ve boylamlarını ölçmüş ve çeşitli güneş saatleri yapmıştır. Astronomi ve matematik alanında iki önemli eser kaleme alan Kuşçu, Otlukbeli Zaferi'nden sonra Fatih Sultan Mehmet'e Fethiye eserini sundu.
İlgili 27 soru bulundu
Dünyanın yuvarlak olduğu fikrini ilk kez ortaya atan kişi antik dönemin önde gelen filozoflarından biri olan Pisagor'dur. Pisagor, M.Ö.
Neşter, kemik testereleri, göz ameliyatı makaslarının da aralarında bulunduğu 200 cerrahi alet modern tıpta da kullanılır. Hayvan bağırsaklarından yaptığı iplikle attığı dikişlerin kendi kendine kaybolduğunu da Zehravi keşfetmiş ve yine hayvan bağırsaklarından ilk kapsülü yapmıştır.
Marconi, radyonun mucidi olarak bilinir ve kablosuz telgrafın gelişimine katkılarından ötürü Karl Ferdinand Braun ile 1909 Nobel Fizik Ödülü'nü paylaşmıştır.
Nikolaus August Otto (14 Haziran 1832 – 28 Ocak 1891), içten yanmalı motoru bulan Alman makine mühendisidir.
Bistürinin bir diğer bilinen ve yaygın kullanılan adı neşterdir. Bistüri - neşter cerrahi işlemlerde, operasyonlarda kullanılmaktadır. Oldukça keskin olan bir tıbbi alettir.
Mucit; yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kişiye mucit denir.
İslam'ın Altın Çağı ya da İslam Rönesansı, tarihsel olarak Orta Çağ'da, Abbâsî Halifeliği döneminde 8. yüzyılın ortalarında başlayan ve 14. yüzyılın sonlarına kadar devam eden, İslam dünyasının çoğunun bilimsel, ekonomik, kültürel, siyasi ve dinî yönlerden zirvede olduğu dönemi ifade eder.
İman konuları bilimin konusu değildir çünkü deney ve gözlem konusu değildir. Bilim, dünyada gözlem ve deneye tabi olmayan iman konularında hiçbir şey söylemez. Deneye ve gözleme açık olan konularda inanç temelinde, deney yapılmadan kesin bilgi iddia edilirse, deney sonucu o iddiayı yanlış çıkarabilir.
İslam Dini bilim, öğrenme,öğretme, eğitme, yetiştirme ve olgunlaştırma dînidir. Çünkü Kur'an'ın bütün âyetlerinde temel yönünden Hz. Peygamber ta rafından öğrenme ve onun aracılığıyla öğretme vardır.
Bir başka kazı çalışmasında ise İngiliz Arkeolog Woolley de bir Sümer şehri olan Ur'da M.Ö. 2950 yılından kalan bir mezarda tekerlek kalıntılarına rastlamıştır. Bu bilgilerden hareketle tekerleği hangi uygarlık keşfetti ya da tekerleği kim buldu sorularına Sümerler cevabını vermek doğru olacaktır.
Yazının icadı insanlık tarihinin en büyük sıçraması olarak kabul edilir. çünkü, insa- noğlunun birikimleri yazı sayesinde nesilden nesile aktarılarak günümüze ulaşabilmiştir.
İcat olarak yukarı da verdiklerimizin dışında; pusula, telefon, klima, uçak, tren, çamaşır makinesi, ütü gibi saymakla bitiremeyeceğimiz örnekler oldukça fazladır.
Arab-ı Aribe, Eski Ahit'te geçtiği üzere Kahtan'ın neslinden gelmiştir. Hakiki Araplar olarak kabul edilirler. Yemen'de ve Arap Yarımadası'nın güneyinde yer alırlar. Arab-ı Müstaribe ise Mead'ın soyundan gelen Necid, Hicaz ve Arap Yarımadası'nın kuzeyinde yerleşik topluluktur.
Kökenleri. Adnan, Adnanî Araplar'ın geleneksel atası olarak kabul edilmektedir. Sonradan Araplaşmış olan Araplar olarak bilinmektedirler. Adnan'ın soyu ise İsmail'in büyük oğlundan zuhur eden "Kedarlar" aşireti'ne dayandırılmaktadır.
Cahiliye döneminde Arap kabilelerinin bir kısmı Allah'a inanıyor, ama kıyamet gününe ve ahirete inanmıyorlardı. Çoğu topluluk genelde putperestti. Putları tanrı kabul etmiyorlar, aksine Allah'a ulaşmak için birer aracı olarak görüyorlardı. Yemen'de bulunan Himyer kabilesi, Güneş'e tapardı.
İbn-i Heysem optik alanında yaptığı deneysel çalışmalar ve teoriler sebebiyle optik biliminin babası olarak kabul edilmektedir. Bazıları, İbn-i Heysem'i modern bilimsel metodu geliştirdiği için "ilk bilim insanı" olarak nitelendirdiler.
Kısa cevap Kopernik değil, MÖ 310 yılında doğmuş olan Samoslu Aristarkos. Aslında bu gerçeği tüm dünyaya kabul ettiren kişi ünlü Rönesans gökbilimcisi Kopernik olmasına rağmen, ondan 1800 yıl önce doğmuş olan Aristarkos, ilk doğru tahmini yapan insandı.
Dünya bilim insanları tarafından tüm detaylarıyla incelenen bir gezegendir. Detaylı olarak yapılan görüntülemeler dünyanın şekli hakkında en doğru bilgileri veriyor. Dünya tüm kayıtlara göre bakıldığında yuvarlaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri