İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.
İşletme bölümü mezunlarının çalışma alanları oldukça geniştir. Yukarıda sıraladığımız satış, pazarlama, insan kaynakları, muhasebe, finans, yönetim ve organizasyon gibi işletme alanlarının hepsinde işletme mezunları rahatlıkla iş bulabilirler.
İşletme Bölümü Mezunları Nerede Çalışır? İşletme mezunları, büyük şirketlerde yönetici, pazarlama, insan kaynakları, finans, muhasebe gibi çeşitli departmanlarda çalışabilirler. Büyük şirketler, genellikle işletme mezunlarına yönetim ve strateji konularında fırsatlar sunar.
İşletme mezunu olan kişiler pek çok kurumsal firmada finans, yönetim, üretim, insan kaynakları, halkla ilişkiler, pazarlama ve çeşitli departmanlarda iş bulabilmektedir. Aynı zamanda kendileri hem ticaret hem de online iş pazarı oluşturarak kendi işini kedileri yönetebilmektedir.
Türkiye'de işletmeci maaşları, başlangıç seviyesinde yaklaşık 30.000 TL ile 50.000 TL arasında değişirken, deneyimli bir işletmecinin maaşı ortalama 50.000 TL ile 100.000 TL arasında olabilir. İşletmecilerin maaşları, çalıştıkları sektöre ve işletmenin büyüklüğüne göre de değişebilir.
İlgili 42 soru bulundu
Her bölümün zorluk seviyesi soran kişiye bağlıdır, fakat genel olarak İşletme zor bir bölüm değil. Dersler zor olmasa da bölümde sivrilmek ve başarılı olmak çok kolay değil çünkü uygulama teorilerin çok önüne geçiyor.
eleman.net verilerine göre, CEO 2023 yılında ortalama 99.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda CEO , Ocak 2023 yılında ortalama 85.800 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 53.108 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
İşletme Eğitiminde Öğrenci Kazanımları Nelerdir? İşletme bölümü mezunları, iş ve kriz yönetimi, disiplin, insan yönetimi konusunda uzmanlaşırken problemlere açık ve geniş bakış açısıyla çözüm üretme yetkinliği kazanırlar. Hemen her sektörde işletme mezunlarına ihtiyaç duyulur.
Özellikle tercih döneminde önü açık olan bölümlerden olan işletme yönetimi bölümü Türkiye'de ki önde gelen üniversitelerde de eğitimi verilen bir bölümdür.
Aynı zamanda devlet kurumlarında da işletme bölümü mezunlarının iş bulması mümkündür. Merkez Bankası Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi Kamu Kurum ve kuruluşlarında da İşletme Bölümü mezunları çalışabilmektedir.
İşletme bölümü mezunları, BELEDİYE BAŞKANLIĞI kurumunda MEMUR olarak çalışabilirler. İşletme bölümü mezunları, ÜNİVERSİTE kurumunda MEMUR olarak çalışabilirler. İşletme bölümü mezunları, ÜNİVERSİTE kurumunda BİLGİSAYAR İŞLETMENİ olarak çalışabilirler.
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi toplam 2263 öğrenciye 100% İngilizce eğitim vermekte olan bir fakültedir. Fakülte'de beş bölüm bulunmaktadır. Bunlar; İşletme, İktisat, Turizm İşletmeciliği, Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret bölümleridir.
Sosyal girişimcilik gibi organizasyonlara sahip kurumlarda vazife alınması, işletme ile ilgili disiplinlerin pratikte de uygulanmasını sağlayabilir. Bunlara dikkat edildiği zaman işletmeden mezun olan bir kişinin erkenden iş bulması kolaydır.
İşletme Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? İşletme Yönetimi Bölümünün hem 2 yıllık ön lisans hem de 4 yıllık lisans programı bulunur.
İşletme bölümü mezun adaylar, her yıl yapılan KPSS ALAN Sınavı puanıyla Gelir Uzman Yard. Defterdarlık Uzman, Müfettiş, Denetçi ve Denetmen Yardımcılığı vb. mesleklerini icra edebilmektedirler. Sınava hazırlanan herkese başarılar dileriz.
İşletme bölümünün genel eğitim süreçlerinde, beşeri ve sosyal bilimlerin (tarih, ekonomi ve edebiyat) yer alıyor. İşletme bölümü dünyanın farklı ülkelerinde eğitim süresi konusunda değişkenlik gösterse de Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında 4 yıllık 8 dönemden oluşan bir lisans bölümü olarak yer almaktadır.
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünden mezun olan kişiler, sağlık sektöründeki kurum ve kuruluşlarda çalışma imkanına sahiptir. Çalıştıkları hastanelerde hizmet süreçlerinin yürütülmesini sağlarlar.
İşletme-Ekonomi bölümü 4 yıllık br bölüm olup eşit ağırlıklı puan türüne göre öğrenci almaktadır.
'CEO olmaya en yakın bölüm işletmedir' demek mümkün mü? Aslında bunu demek çok doğru. CEO olmaya giden yol işletmeden geçer. İşletme mezunları yönetim için gerekli donanıma sahip olarak mezun olur.
Kimler Bu Bölümü Okuyabilir? İktisadi ve idari bilimlere ait bir bölüm olduğu için idari eğitimlerden dolayı yönetim becerileri olması gerekir. İktisadi yorumlama yeteneği gerekir. Analitik düşünme, sayısal yetenek ve ikna kabiliyetleri yeteneğine sahip olanlar okuyabilir.
Hangi bölüm mezunları CEO olabilir? Genel anlamda CEO olmak için belirli bir bölümden mezun olma gerekliliği olmasa bile, yapması gereken görevler ve sahip olacağı yetkinlikler sebebiyle, işletme, ekonomi, finans gibi bölümlerden mezun olmak CEO olma konusunda büyük avantaj sağlar.
3 milyon dolarlık yıllık maaşı ve 6 milyon dolara kadar ikramiyeleri değişmeyen Cook'un, şirket hisselerinden elde edeceği gelirin düşeceği belirtildi. Buna göre, 2022'de "hedef geliri" 84 milyon dolar olan Cook için bu yıl bu rakam, yaklaşık yüzde 40 indirimle yaklaşık 49 milyon dolara düştü.
Listedeki üniversitelerin özellikle İşletme, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İktisat, Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerinin mezunlarının iş dünyasındaki yönetici pozisyonlarına daha hızlı ulaşabildiği görülüyor.
CEO olmak için belirli bir eğitim şartı yoktur çünkü farklı alanlarda görev yapan şirketlerde CEO olmak mümkündür. Fakat genelde İşletme Bölümü, İktisat Bölümü mezunları CEO olur. İyi bir CEO olmak için kişinin alanında deneyim kazanması, yabancı dil bilmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri