İşletme Kredisi, Türkiye'de yerleşik kişiler tarafından yurt dışından döviz olarak sağlanan ve bankalar aracılığı ile TL olarak bir defada kullandırılan kredilerdir. Vade kısıtlaması olmadığı için ödemelerinizde esneklik sağlar. Bu sayede ödeme sıkıntısı yaşamadan işletmenize yatırım yapabilirsiniz.
En az üç aylık faaliyet süresini tamamlamış, iş veya ikametgahın bulunduğu ülkede faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar esnaf kredisi kimlere verilir sorusuna yanıt olarak verilebilir. Bunun yanı sıra krediden faydalanmak isteyen işletmelerin esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine ortak olmaları gerekir.
Firmanızın kısa ve orta vadeli finansman ihtiyaçlarının, finansal döngünüze uygun ödeme seçenekleri ile karşılandığı TL kredilerdir.
İşletme Kredisi Nasıl Alınır? Bankalar işletme kredisi vermek için birtakım belgeler talep ederler. Bu belgeler; işletmenin oda sicil kaydı, noter onaylı imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, mal varlığına ilişkin belgeler, vergi levhası gibi kredi türüne ve işletmenin durumuna göre değişiklik gösteren belgelerdir.
Yatırım Kredisi Nedir? Yatırımlarınızın, makine ve/veya işyeri alımınıza ilişkin nakit ihtiyacınızın finansmanına yönelik olarak, esnek ödeme koşullarıyla bir kredi seçeneğidir. 1 yıl anapara ödemesiz olmak üzere azami 5 yıla varan vadelerde TL veya döviz cinsinden Yatırım Kredisi kullanabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri yetiştiriciliği / avcılığı konularında mevcut kurulu bir işletmenin (meyve bahçesi, bağ, çiftlik, ahır, ağıl, kümes, sera vb.) satın alınması amacıyla gerçek / tüzel kişi üreticilere sunulan kredilerimizdir.
Genç girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak sunulan genç girişimci kredisi, 18-29 yaş arasındaki girişimciler için uygun bir seçenektir. Bu kredi, belirli bir faiz oranıyla sağlanır ve genellikle 350.000 TL'ye kadar olan miktarlarda verilir.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
İşletme kredileri: İşletmelerin temel sermaye ihtiyaçları için kullanılan kredi türüdür. İşletme kredileri ile reklam ve pazarlama faaliyetleri başta olmak üzere makine ve ekipman tedariği, üretim kapasitesi ve stok artışı gibi konularda işletme finanse edilebilir.
Tarımsal üretim yapan müşterilerimizin, tarımsal üretim ve tarımsal üretim dışındaki kısa, orta ve uzun vade gerektiren ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çiftçilerimize 250.000 TL'ye kadar sunulan kredimizdir.
Şahıs firmaları ve tüzel firmalar ticari taksitli kredi kullanabilirler.
Şirket kuruluşunun tamamlanarak, gerekli belgeler ile şubelerimizden kredi başvurusunun yapılması gerekmektedir. Şirketin tüzel kişi olması halinde, başvuru esnasında asgari %50 hisseye sahip ortak/ortakların faydalanmak istenilen Girişimci Kredisi kriterlerini sağlaması gerekmektedir.
Binlerce esnafa Halkbank vasıtasıyla 60 y vadeli, 7.5 faiz oranlı 500 bin TL'ye varan kredi imkanı sağlanıyor.100 bin liralık esnaf kredi paketi desteği ödemelerine başlamasının ardından "Esnaf kredisi başvuruları nasıl yapılır, şartları neler ve kimler yararlanabilir?" aramaları hız kazandı.
İşyeri açma kredisi için başvuru yapan bireylerin hangi bankadan aldığı ücrette büyük etken. Ortalama bankalar 250 bin liraya kadar kredi verebiliyor. 50 veya 100 bin lira alabildiğiniz gibi 500 bin liraya kadar limite sahip olan bankalarda var. Ödemelerde ise, 48 ay ile 120 ay arasında taksitlendirmeye gidilebiliyor.
Atakum Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi. 2023 Esnaf Kefalet Kredi Hesaplama Robotu 500.000 TL Üst Limit Faiz Oranı 17.50.
Azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 300.000 TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200 bin TL'dir. Kredi vadesi, azami 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır. Kredi, taksitli işletme kredisi olarak kullandırılacaktır.
En az 1 yıllık ustalık belgesine sahip ve ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde işletme kuran girişimciler için azami kredi limiti 650 bin TL'dir. Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren ve Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi sahibi girişimcilere azami kredi limiti 650 bin TL'dir.
Ticari hayatta nakit sıkıntısı çeken şirketlerin başvurabileceği birinci yöntem ticari kredilerdir. Kullanım maksatları; borç ödemek, işi büyütmek ya da şirketin nakit akışını düzenlemek ve sürdürülebilirliğini sağlamak olabilir.Gerekçesi ne olursa olsun kredi almak, uzun bir araştırma ve başvuru süreci gerektiriyor.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Teşviklerden küçük büyük tüm işletmeler ve ergin olan tüm Türk vatandaşları faydalanabilmektedir. Teşvik için genel bir yaş, cinsiyet ya da refah seviyesi aranmaz fakat kişilerin idari para cezası, vergi borcu gibi finansal durumlarına bakılabilmektedir.
KOSGEB, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelerin ekonomik yönden canlandıracak bir proje başlattı. Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi ile KOBİ'lere hasar durumuna, ölçeğine ve bulunduğu ile göre 750 bin liraya kadar destek verilecek.
Muafiyet tutarında her yıl değişiklikler yapılabilir. Genç girişimcilere destek veren yardım paketi aynı zamanda Bağ-Kur sigorta primlerini de kapsar. 2023 senesinde göre genç girişimcilerin 1 yıl boyunca ödemeleri gereken primi ( Toplamda 41,433, 12 TL, aylık 3,452,76 TL) devlet hazinesi karşılar.
Girişimci esnaf ve sanatkârlara, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle veya doğrudan kullandırım şeklinde Hazine ve Maliye Bakanlığı %100 faiz destekli (sıfır faizli) olarak sunulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri