Her bölümün zorluk seviyesi soran kişiye bağlıdır, fakat genel olarak İşletme zor bir bölüm değil. Dersler zor olmasa da bölümde sivrilmek ve başarılı olmak çok kolay değil çünkü uygulama teorilerin çok önüne geçiyor.
Kimler Bu Bölümü Okuyabilir? İktisadi ve idari bilimlere ait bir bölüm olduğu için idari eğitimlerden dolayı yönetim becerileri olması gerekir. İktisadi yorumlama yeteneği gerekir. Analitik düşünme, sayısal yetenek ve ikna kabiliyetleri yeteneğine sahip olanlar okuyabilir.
İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.
İşletme-Ekonomi bölümü 4 yıllık br bölüm olup eşit ağırlıklı puan türüne göre öğrenci almaktadır.
İlgili 20 soru bulundu
Türkiye'de işletmeci maaşları, başlangıç seviyesinde yaklaşık 30.000 TL ile 50.000 TL arasında değişirken, deneyimli bir işletmecinin maaşı ortalama 50.000 TL ile 100.000 TL arasında olabilir. İşletmecilerin maaşları, çalıştıkları sektöre ve işletmenin büyüklüğüne göre de değişebilir.
İşletme; iş dünyasında hizmet veren her türlü kurum ya da kuruluşların finans, muhasebe ve yönetim, pazarlama, üretim, insan kaynakları gibi konularda söz sahibi olabilecek yetkin elemanların yetiştirildiği üniversite bölümüdür.
İşletme bölümü toplumda sanılanın aksine analitik düşünmenin güçlü olduğu bir bölümdür. Kazandığınız üniversitede bölümünüz Türkçe değil ve o dile olan yatkınlığınız yeterli düzeyde değilse derslerinizi anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Fakat ilginiz ve motivasyonunuz yüksek ise bu bölümden çok keyif alabilirsiniz.
Özellikle tercih döneminde önü açık olan bölümlerden olan işletme yönetimi bölümü Türkiye'de ki önde gelen üniversitelerde de eğitimi verilen bir bölümdür.
İşletme bölümü okuyan kişilerin odlukça fazla alanda çalışma avantajı bulunmaktadır. İşletme mezunu olan kişiler pek çok kurumsal firmada finans, yönetim, üretim, insan kaynakları, halkla ilişkiler, pazarlama ve çeşitli departmanlarda iş bulabilmektedir.
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi toplam 2263 öğrenciye 100% İngilizce eğitim vermekte olan bir fakültedir. Fakülte'de beş bölüm bulunmaktadır. Bunlar; İşletme, İktisat, Turizm İşletmeciliği, Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret bölümleridir.
Hemen hemen her üniversitede ise işletme bölümü bulunmaktadır. İşletme Mezunları Ne İş Yapar? Ayrıca işletme mezunları sermayeleri bulunduğu takdirde yine kendi işletmelerini açabilirler. Bunun için de işletme mezunlarının yetkisi bulunur.
eleman.net verilerine göre, İşletme Yöneticisi 2023 yılında ortalama 38.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İşletme Yöneticisi , Ocak 2023 yılında ortalama 30.800 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 19.008 TL maaş alıyordu.
İşletme bölümü mezunları, BELEDİYE BAŞKANLIĞI kurumunda MEMUR olarak çalışabilirler. İşletme bölümü mezunları, ÜNİVERSİTE kurumunda MEMUR olarak çalışabilirler. İşletme bölümü mezunları, ÜNİVERSİTE kurumunda BİLGİSAYAR İŞLETMENİ olarak çalışabilirler.
İşletme Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? İşletme Mühendisliği, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür ve her mühendislik bölümünde olduğu gibi yalnızca Sayısal puan türünden öğrenci kabul etmektedir.
İşletmecilerin maaşları, çalıştıkları kurumun büyüklüğüne, konumuna, sektöre ve deneyimlerine göre değişebilir. Yeni mezun bir işletme mezunu, genellikle ortalama olarak 12.000 TL ila 16.500 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli işletmecilerin maaşları ise 15.500 TL ile 30.000 TL arasında değişebilir.
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
İşletme Yönetimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar kamu ve özel sektörde çeşitli yönetim kademelerinde çalışırlar. Programın mezunları pazarlama, satış, muhasebe, finans, denetim ve insan kaynakları gibi çeşitli alanlarda görev yapabilirler.
İşletme bölümü dersleri, genellikle işletme yönetimi, finans, pazarlama, muhasebe, stratejik yönetim, insan kaynakları yönetimi, işletme hukuku ve organizasyonel davranış gibi konuları kapsar.
Lisans eğitimini farklı bir bölümde tamamlayan öğrenciler, eğitim aldıkları mesleği daha nitelikli ve donanımlı bir şekilde sürdürmek için işletme bölümünü tercih edebilirler. Bu şekilde kendilerini hem akademik anlamda geliştirirler hem de iş hayatına hazırlık aşamasında daha avantajlı bir duruma gelirler.
Bu manada üretim faktörlerinin mülkiyetine göre işletmeler: özel işletmeler, kamu işletmeleri, karma işletmeler ve yabancı sermayeli işletmeler olarak 4 farklı grup altında sınıflandırılabilir. işletmelerdir.
Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri direkt olarak mesleğe yönelik eğitimleri almanızı sağlıyor. Bu bölümlere ek olarak; İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi idari bilimler fakülteleri de bankacılık sektörü için mezun veriyor.
İşletme bölümü öğrencisinin en az bir yabancı dili çok iyi bilmesi ve bilgisayar kullanımında etkin olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri