İşleyen Demir Pas Tutmaz (Işıldar) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: tembel tembel oturan kimse hantallaşır, iş yapma yeteneğini yitirir, çalışan kimse gittikçe açılır, daha yararlı işler yapar.
Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
İşleyen demir ışıldar atasözü, bir insanın ancak belli başlı hedefler doğrultusunda çalışarak ve gayret göstererek topluma iyi örnek olabileceği anlamına gelir.
İşleyen demir pas tutmaz Atasözünün Anlamı: Sürekli çalışan, aktif olan ve kendini geliştiren bir kişi, zamanla körelmez, becerilerini kaybetmez ve daha parlak bir hale gelir. Bu atasözü, sürekli çalışmanın, eğitimin ve aktif kalmamanın önemini ve faydalarını belirtir.
Türk Dil Kurumu açısından İşleyen Demir Işıldar Atasözü 'Hareketli ve çalışkan İnsanların sağlıklı şekilde her işi sorunsuz yapabileceği' anlamına gelmektedir. Çalışan insanlar gittikçe açılır ve daha yararlı işler yapmaya başlar.
İlgili 16 soru bulundu
İşleyen demir pas tutmaz - Vikisözlük.
Gülme komşuna, gelir başına.
"Kalem kılıçtan keskindir." Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, yazılı ve sözlü sözlerin, fiziksel güçten ve savaştan daha etkili ve güçlü olabileceğini belirtir. Düşüncelerin, fikirlerin ve bilginin paylaşımı, fiziksel mücadeleden daha kalıcı ve geniş çapta bir etki yaratabilir.
"Ağaç yaşken eğilir " Atasözünün Anlamı: Bu iki atasözü de, eğitim ve öğretimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, çünkü bu dönemde öğrenilenlerin kişi üzerinde daha etkili olacağını vurgular.
Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar Atasözünün Anlamı: İki kişi arasında adaletsiz bir durum olduğunda veya biri çalışırken diğeri sadece izlediğinde sorunlar ve anlaşmazlıklar ortaya çıkar.
İşleyen Demir Pas Tutmaz (Işıldar) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: tembel tembel oturan kimse hantallaşır, iş yapma yeteneğini yitirir, çalışan kimse gittikçe açılır, daha yararlı işler yapar.
“Parayı veren düdüğü çalar“ ifadesi Türk Dil Kurumu (TDK) Atasözleri ve De- yimler Sözlüğünde1 Atasözü olarak sınıflandırılmıştır.
[1] Bir insanın gerçek değeri,iş başında gösterdiği yeterlik ve başarı ile, çevresindekilere karşı davranışıyla ölçülür.
"Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" Atasözünün Anlamı: Bir işe veya mülke düzenli bakım ve ilgi gösterilirse verimli hale gelir, aksi takdirde o iş ya da mülk değerini kaybeder. İlgi ve bakımın önemini vurgular.
Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "Körle yatan şaşı kalkar" atasözü; "değersiz, kötü kimselerle arkadaşlık eden kötü huylar edinir" anlamına gelir. Bu atasözüne göre, kendisi düzgün bile olsa karakteri bozuk bir kişiyle arkadaşlık eden kişi zamanla ona benzeyecek ve bozulacaktır.
Atasözü "tembel tembel oturan kimse hantallaşır, iş yapma yeteneğini yitirir, çalışan kimse gittikçe açılır, daha yararlı işler yapar" anlamında kullanılan bir söz.
Atasözü 1. "kalın kafalı insan bir konuyu zor anlar" anlamında kullanılan bir söz. 2. "tembel olan işi geç yapar" anlamında kullanılan bir söz. 3. "ağırbaşlı insan çabuk öfkelenmez" anlamında kullanılan bir söz.
Bu atasözü, küçük çabaların veya katkıların zamanla büyük sonuçlara yol açabileceğini ifade eder. Yani, sürekli ve istikrarlı bir şekilde yapılan küçük katkılar sonunda büyük birikimlere dönüşebilir.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Atasözü İnsan ne denli çok çalışıp para kazanırsa kazansın, tutumlu harcamasını bilmezse bir şey arttıramaz. Para, kazanmakla değil, tutumla artar.
Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır [1] Sabırlı olmak zordur ama sonucu tatlıdır. [2] Azim ile çıkılan yolda sabır zor olsa bile sınanışın her sonunda güzel şeyler olmaktadır.
Kendi düşen ağlamaz Atasözünün Anlamı: Bir kişi kendi sebep olduğu durumda zarar görürse, başkalarından acıma veya yardım beklememelidir. Bu atasözü, kendi hatasıyla başına gelen kötü durumlar için başkalarını suçlamamanın ya da dert yanmamanın gerekliliğini ifade eder.
Türk Dil Kurumu açısından ev alma komşu al atasözünün anlamı için 'Bir mülk edinirken öncelikle komşulara bakılmalıdır. ' yorumu çıkıyor. Yani yerleşim olarak ikamet edilecek bir yer için, çevredeki insanların güvenilir ve iyi olması çok daha önemlidir.
"Dost kara günde belli olur" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, zor zamanlarda gerçek dostların kimler olduğunun anlaşıldığını ifade eder. İyi zamanlarda herkes dost gibi görünebilir, ancak zorluklarla karşılaştığımızda yanımızda olan ve bize destek olan kişilerin gerçek dostlarımız olduğunu belirtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri