Bakım yaparken
“Parlak saçlar için ne yapmalı?” dediğinizde düzenli bakım da elbette işin bir parçasıdır. Eğer saçlarınız kuruysa duştan sonra durulanmayan bir saç kremi kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, argan yağı, badem yağı, jojoba yağı gibi bazı doğal yağlar saçınıza parlaklık katmak için idealdir.
Sıcaklık - Aşırı ısınan su, saç kurutma makinesi, saç düzleştirici, saç maşası ve saçı "beslediğimiz" diğer cihazların yanı sıra parlaklığının kaybına katkıda bulunur.
Doğal ürünler arasında zeytinyağı, bal, yumurta, elma sirkesi ve aloe vera ve sarımsak oldukça etkilidir. Aynı zamanda badem yağı, Hindistan cevizi yağı ve yılan yağı gibi ürünlerle saç derinize masaj yaparak, saç köklerinizi uyarabilir ve saçlarınızın daha hızlı ve uzamasını sağlayabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
Özellikle E, B ve A vitamini, protein ve demir içeren yiyecekler tüketmek saç sağlığı açısından oldukça faydalıdır ve saçların kalınlaştırılması için olmazsa olmazdır. Bunun yanında sigara, çay ve alkol tüketiminin azaltılması da ince telli saçların kalınlaşmasına yardımcı olacaktır.
1) Hindistan Cevizi Yağı
Saçlardaki parlaklığı arttırır ve saça canlılık verir. Saç derisindeki yağı dengeler. Saç uçlarındaki kuruluğu alır. Saç direncini artırır.
Zeytinyağı Saça Ne Gibi Faydalar Sağlar? Zeytinyağının saça faydaları temelde; kepeği yok etmesi, güçlü ve parlak kökler oluşturması, şekil vermeyi kolaylaştırması, saçların daha düzenli uzaması, parlaklaşması, sağlıklı hale gelmesi, gerekli nem oranını sağlaması olarak sayılabilir.
Kuru veya hasarlı saçlar: Bunun hasar ve kuruluk seviyesine bağlı olduğunu belirtmek ile birlikte, her beş ila yedi günde bir şampuanlamayı öneriliyor. Kıvırcık saçlar: Maksimum saç büyümesi için haftada bir kez saç yıkama önerilir. Temizlemenin ardından saç kremi ile saçları nemlendirmek de önemlidir.
Saçınızı Düzenli Yıkayın
Bütün bunlar saçı ağırlaştırabilir. Günlük oluşan yağ ve kirden saçı arındırmak, saça hacim ve canlılık katar ve saç daha fazla hareketlilik kazanır. Saç derinize uygun bir şampuan ve saç kremi seçimiyle hem saç derisi sağlını koruyabilir hem de saçlarınıza canlılık katabilirsiniz.
Vazelin yoğun kıvamlı bir yağdır. Bu yüzden uygulama sırasında saçın dip kısımlarına sürüldüğünde saç köklerinin tıkanmasına yol açabilir. Bu da saçta yağlanmanın hızlanmasına ve artmasına neden olur. Vazelinin saça sürülmesinde uygun teknik vazelinin benmari usulü eritildikten sonra saça sürülmesidir.
Saç cilası uygulamaları, saçınıza parlaklık ve hacim kazandırırken saçınızı fön makinesi veya düz ütü gibi şekillendirme araçlarının neden olduğu hasarlardan korumak için tasarlanmıştır. Saç cilası kuru, mat veya yıpranmış saçlara parlaklık ve ışıltı katmak için kullanılan bir saç bakım ürünüdür.
B5 Vitamini (Pantotenik Asit): Vücutta depo edilemeyen bir vitamindir. B5 vitamini, vücutta yağ, karbonhidrat ve proteinlerin enerjiye çevrilmesinde görev alır. Cilt bariyerini güçlendirmeye, saç derisini nemlendirmeye ve saçlara parlaklık kazandırmaya yardımcı olur.
Saç bakım yağı nasıl kullanılır sorusunu merak eden kullanıcılar, bu yağları ıslak saça uygulanabileceği gibi kuru veya nemli saça da uygulanabilmektedir.
Banyodan sonra saç bakım yağı kullanmak, saçlarınızın daha hacimli ve güçlü görünmesini sağlamanıza yardımcı olur. Öte yandan, saçlarınızı saç kurutma makinesi kullanarak kurutmayı düşünüyorsanız saç bakım yağı yardımıyla saç tellerinizi yüksek ısıya karşı koruyabilirsiniz.
Yıpranmış saçlara evde bakım yaparken doğal yağlar ve ev yapımı saç maskeleri kullanılabilir. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı saça iyi gelen yağlardır ve saçın onarılmasına yardımcı olur. Ev yapımı saç maskeleri, yumurta, yoğurt, bal gibi besleyici maddeler içerir ve saçı onarır, nemlendirir.
Hint yağını ve soyayı bir kase içinde karıştırın. Hazırladığınız yağ karışımını saçlarınıza yedirin. Başınızı havluya sararak ortalama 30 dakika kadar beklemelisiniz. 30 dakika sonunda saçlarınızı şampuanla yıkayınız ve bu maskeyi her hafta 1 kez denemeye çalışın.
Beslenme rutininizde omega 3, çinko, demir, protein ile B, C, E ve A vitamini bakımından zengin besinlere daha fazla yer vermelisiniz. Ayrıca günde 2 litre su içmeyi unutmayın. Su, saça kaybettiği nemi kazandırır ve zayıf saç köklerinin güçlenmesini sağlar.
İnce telli saçlar herhangi bir ürün ile kalınlaşmaz ancak doğru bakım ürünleri, şekillendirme yöntemleri ve kesim modelleri ile saçların daha dolgun gösterilmesi mümkün olur.
Saçlarınız son zamanlarda seyrekleştiyse yapmanız gereken en etkili yöntem argan yağı, badem yağı, zeytinyağı, menekşe yağı gibi saç çıkarmaya yardımcı yağları kullanmak olacaktır. Bu yağlar içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde saçları besler, saç tellerini güçlendirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri