Alıcının, cebe havale sonucu gelen parayı çekebilmesi için; gönderenin cep telefonu numarası, kendi cep telefonu numarası, kendi kimlik numarasını, gönderilen paranın tam olarak tutar bilgisini ve kendisine iletilen tek kullanımlık şifre bilgisini ATM'e girmesi gerekmektedir.
Cebe havale işlemi yapıldığında paranın gönderildiği kişiye güvenlik kodunun yazılı olduğu bir mesaj gönderilir. Alıcı mesajı aldıktan sonra 24 saat içinde herhangi bir ATM'ye giderek parayı çekebilir.
T.C. kimlik numarası, girişi yaptıktan sonra alıcı, cep telefonuna SMS yoluyla iletilmiş olan 6 haneli referans kodunu ATM ekranına girmelidir. Gönderilen tutarı da girdikten sonra para çekme işlemi kolaylıkla gerçekleşebilir.
Papara ile birine para göndermek için banka hesaplarına ya da IBAN numaralarına ihtiyacın yok. Papara hesabından kolayca banka hesabı olmayan birine para gönderebilirsin. Tek ihtiyacın, para göndermek istediğin kişinin telefon numarası.
7 gün 24 saat Cebe Havale yapılabilir. Cebe Havale ile gönderilen tutarın, alıcı tarafından 24 saat içerisinde çekilmesi gerekmektedir. Gönderilen tutarın 24 saat içerisinde çekilmemesi ya da alıcının gerekli bilgileri 3 kez yanlış girmesi durumunda tutar, göndericinin hesabına iade edilir.
İlgili 30 soru bulundu
Gönderilen para, alıcı tarafından 24 saat içinde çekilmezse ya da 3 kere üst üste yanlış tutar veya referans numarası girilerek çekilmeye çalışılırsa, gönderdiğiniz tutar işlem ücreti ile birlikte hesabınıza iade edilecektir.
Anlık Transfer (FAST) ile IBAN numarasına ihtiyaç duymadan Kolay Adrese (Cep Telefonu No, E-posta Adresi, T.C. Kimlik No, Pasaport No, Vergi No) ya da QR Koduna 7/24 para transferi yapabilirsiniz.
Havale tuşuna tıklanır; hesap numarası ya da IBAN ile para yatırma seçeneklerinden biri seçilir. Para yatırılacak hesaba ait şube kodu, hesap numarası ya da IBAN numarası tuşlanır ve yatırılacak miktar girilir. Aidat, kira vb. bir açıklama girilir, daha sonra göndericinin kimlik numarası ve doğum tarihi istenir.
Cebe Para Gönder ile sadece Türkiye'deki GSM Operatörlerine ait tüm cep telefonu numaralarına para gönderilebilir. İşlem sırasında gönderilen SMS'ler ücretsizdir. Gönderici, bir işleminde en fazla 5.000 TL tutarında gönderim yapabilir.
Alıcıların tek yapması gereken para gönderdiğiniz bankanın ATM'sinden T.C. Kimlik numarasını ve cep telefonuna gelen şifreyi girerek gönderdiğiniz parayı çekmek!
Müşterisi olunan bankanın mobil uygulamasına girilir. QR işlemlerinden para çekme seçeneği ya da para çekme menüsünden QR ile para çekme seçeneğine tıklanır ve çekilecek miktar tuşlanır. Daha sonra ATM ekranında görülen QR kod telefonun kamerasına okutularak para çekme işlemi tamamlanır.
Alıcının hesap numarası ya da IBAN numarası ile birlikte isim ve soyismi belirtilerek havale işlemi yapılabiliyor. Benzer şekilde EFT işlemleri de alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak, ya da alıcının adı soyadı ve IBAN numarası belirtilerek yapılabiliyor.
MADDE 11 – (1) Hak sahiplerine ödenmek üzere bekletilen havaleler ödeme yerlerince geliş tarihinden itibaren bir ay, postrestant işaretli havalelerde geliş tarihinden itibaren iki ay süre ile alıcının başvurması için bekletilir.
Para gönderdiğiniz kişi gönderdiğiniz parayı Türkiye'nin her yerinde tüm Garanti BBVA ATM'lerinde çekebilir. Dilerseniz para gönderme işleminizi Garanti BBVA Mobil / Garanti BBVA İnternet Bankacılığı veya ATM'lerden ya da cep telefonunuzdan sadece bir kısa mesaj göndererek yapabilirsiniz.
Kartsız Hesaba Para Yatırmak için:
kimlik numaranızı yazın ve doğruluğunu teyit ediniz. Cep telefonu numaranızı girin ve hesap veya IBAN numarasına seçeneklerinden uygun olanı seçiniz. Cep telefonunuza gelen doğrulama şifresini giriniz ve devam tuşuna basınız.
Banka uygulaması üzerinden QR kod ile çekebilirsiniz.
Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor. Kart şifresi olarak kimlik çıkartılırken nüfus müdürlüklerinden verilen PIN şifresi giriliyor.
EFT yani Elektronik Fon Transferi, iki farklı banka arasında elektronik ortamda para transferi gerçekleştirme işlemidir. EFT ile farklı bankalarla çalışan hesap sahiplerine ya da farklı bankalardaki kendi hesaplarınıza para transferi yapabilirsiniz.
EFT - Havale farkı nedir? EFT ve havaleyi birbirinden ayıran temel özellikler işlemin yapılacağı zaman dilimi ve işlem ücretidir. Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır.
Yurtdışına para göndermek istediğinizde ya da yurtdışından adınıza gelen parayı almak istediğinizde size en yakın BPN temsilci noktasına giderek sıra beklemeden işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.
Özel hukuk ve Kamu hukuku Tüzel kişilerinin de organ sıfatını haiz olan yönetim kurulunun başkan ve üyeleri, söz konusu tüzel kişiye ait (der nek, vakıf, Anonim şirket, kamu kuruluşları) banka hesapları üzerinde hem temsil hem de tasarruf yetkisine haizdirler.
Yani yurtdışından gelen paranın vergisi var mı sorusuna, hayır yoktur şeklinde cevap verilebilir. Aslında yurtdışından gelen para vergisi yanlış bir ifadedir. Çünkü vergileri alıcı taraf değil gönderen taraf ödemektedir. Para transferi işlemi sırasında komisyon ve vergiler gönderici taraftan tahsil edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri