Enstitü İstanbul İSMEK'te 2022-2023 eğitim dönemi için kayıtların başlamasına sayılı günler kaldı. Yeni dönem kayıtlarımız, 31 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla başlıyor.
Enstitü İstanbul İSMEK katılımcılarının eğitim aldıkları alanlarda öğrendikleri farklı teknikleri birleştirerek özgün, nitelikli, multidisipliner çalışmalar üretebilmelerine fırsat tanımak amacıyla düzenlenen yarışmaya başvurular, 20 Ekim 2023 tarihi itibarıyla başlıyor.
2023 – 2024 İSMEK KURS KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 2023-2024 Eğitim Öğretim dönemi kayıtları 4 Eylül tarihinde saat 10:00 itibariyle başladı. Şurada Paylaş! Şurada Paylaş!
İSMEK kurs kayıtları online olarak "enstitu.ibb.istanbul" adresi üzerinden yapılıyor. Kursiyer adayları bu sayfada T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi gibi bilgilerini girerek Kursiyer Kayıt Formunu doldurarak katılmak istedikleri kursları seçebiliyor.
5) Kursiyerler İSMEK'ten bir eğitim döneminde seçmiş oldukları alanda, ders saatleri çakışmamak şartı ile aynı alan içerisinde iki farklı branşa başvuru yapabilirler.
İlgili 32 soru bulundu
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin kılavuz hazırladı. Kılavuza göre, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) 4 Eylül'de başlayacak. 4 Eylül'de başlayacak DYK, 7 Haziran 2024'te sona erecek.
Eğitimler ücretsiz verilmektedir ancak eğitim programı için gereken malzeme ve diğer materyaller katılımcı tarafından karşılanır. Kayıt yaptırılan eğitime devam zorunludur. Mazeretli veya mazeretsiz olarak ders saati süresinin 1/5'inden fazla devamsızlık yapan katılımcı belge almaya hak kazanamaz.
İsmek ücretli mi? Hayır, İsmek'te verilen eğitimlerden sertifikalara kadar tüm süreç ücretsizdir.
Enstitü İstanbul İSMEK'te 2022-2023 eğitim dönemi için kayıtlar, 31 Ağustos 2022 tarihinde başlıyor. Kayıtlar, yıl boyunca devam edecek. Yeni dönem eğitimlerine başlama tarihi ise 19 Eylül 2022 olarak belirlendi.
Kayıt olmak için “kursiyer.ibb.istanbul” adresinden TC kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi yazarak sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Ardından aydınlatma ve rıza metnini kabul ettikten sonra sistemde kayıt olabileceğiniz ve ders seçebileceğiniz sayfaya yönlendirileceksiniz.
Enstitü İstanbul İSMEK 1996 yılında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları olarak açılmıştır.
İBB İSMEK Uzaktan Eğitim Merkezinin verdiği eğitimlerden yararlanmak istiyorsanız Uzem.Ibb.Gov.Tr web sitesi üzerinden kayıt olmak istediğiniz eğitim sayfasındaki "EĞİTİM KAYIT" butonuna tıklayanız.
Sertifikalar, kare kod ve barkod sistemi ile üretildiği için herhangi bir imza yada resmi onaya ihtiyaç duyulmadan kullanılabilecek. Tamamladığınız kursun belgesini ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden bir defaya mahsus basılı belge (sertifika) olarak alabilirsiniz.
Asil olan kursiyerler, kontenjan dâhilinde sistemdeki başvuru sırasına göre belirlenir. Kesin kaydını tamamlamayan veya kaydını yaptırdığı halde eğitime katılamayan asil listedeki kursiyerlerin sayısı kadar, yine başvuru sırasına göre yedek listeden kayıt kabul edilir.
Burada bir noktanın daha altını hemen çizelim. İSMEK yaz kursu için yalnızca 12-16 yaş arası çocuklara eğitim veriyor. Eğitimlerin alanları ise bilişimden el sanatlarına, giyim üretim teknolojilerinden kişisel gelişime, müzikten sanata kadar uzanıyor.
İSMEK MEB Onaylı Sertifikalı Kurslar Düzenlediğinden Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Tarafından Belirlenen YeterliliklereSahip Adaylar İSMEK Bünyesinde Oluşabilecek Açık Pozisyonlarda Değerlendirilmek Üzere Öncelikli Olarak Kariyer Portalı Üzerinden Başvuru Yapılabilir.
İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 438,55 TL, öğrenci(tam)* 438,55 TL, öğrenci(kıst)* 328,91 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 219,28 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 482,41 TL cep harçlığı ödenmektedir.
(1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
Program Eylül ve Şubat aylarında başlar. Bu 15 hafta boyunca süren 120 saatlik bir programdır. Katılımcılarımızın, kursa başlamadan önce sitemizde bulunan seviye tespit sınavına girmesi gerekmektedir.Seviye Tespit Sınavı İTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu Test Ofisi tarafından hazırlanmıştır.
Her türlü kursa devam zorunluluğu vardır. 1/5 oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den ( 80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez. Kurs sonunda yapılan sınavda başarsız olan öğrencilere de belge verilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri