İnternet Servis Sağlayıcıları (ISS) tarafından internete bağlanan kullanıcılara otomatik olarak bir IP adresi tanımlanır. Türkçe olarak “vekil sunucu” olarak da ifade edebileceğimiz Proxy, IP adresinizin değişmesini sağlayan bir program veya bir tarayıcı eklentisidir.
Açık bir proxy, kullanmak için herhangi bir kimlik doğrulaması gerektirmeyen bir yönlendirme sunucusudur. Bu, onu kullanmak için bir tür kimlik doğrulaması gerektiren özel veya kapalı bir proxy'nin tersidir.
ADIM 1: Google Chrome açınız, sağ üst köşede görülen üç noktaya tıklayınız, açılan pencerede Ayarlar kısmını tıklayınız. ADIM 2: Ayarlar sayfasının alt kısmında bulunan Gelişmiş seçeneğini tıklayınız. ADIM 3: Gelişmiş sayfasının alt kısmında bulunan Proxy ayarlarını aç tıklayınız.
Proxy, isteğinizi hedef web sitesine iletir, bilgileri indirir ve size geri iletir. Proxy sunucuları, IP adreslerini bu şekilde maskeleyerek kullanıcıların içerik kısıtlamalarını atlamasını ve izlenmeyi önlemesini sağlar. Kullanıcılar, coğrafi olarak kısıtlanmış içeriği görüntüleyebilirler.
Android cihazınızın ana ekranını açın.
Şebeke bölümünden Mobil ağlar'a dokunun. Erişim Noktası Adları'na dokunun. Listeden, Internet bağlantısı için kullandığınız erişim noktası adına dokunun. Görüntülenecek sayfada Proxy ve Bağlantı noktası değerlerini girmeniz yeterlidir.
İlgili 35 soru bulundu
Başlat menüsüne sağ tıklayınız. Ayarları seçiniz. Açılan menüden Ağ ve Internet ayarlarını seçiniz. Sol tarafta bulunan menüden Proxy/ Ara sunucu seçeneğini seçiniz ve ara sunucu kullan seçeneğini kapatınız.
Adres kutusuna proxy sunucunuzun URL'sini veya IP adresini yazın, Bağlantı Noktası kutusuna proxy sunucunuzun bağlantı noktası numarasını yazın.
Proxy sunucuları sayesinde IP adresiniz görünmez ve böylece gizliliğiniz korunmuş olur. Proxy kullanmak, internet kullandığınız bölgeden, internet sağlayıcınızdan ya da herhangi bir başka sebepten kaynaklanan içerik erişim kısıtlamalarını aşmanıza yardımcı olur. Bu yönüyle istenilen bilgiye sansürsüz ulaşmanızı sağlar.
İnternet hızını yavaşlatabilir
Ayrıca, proxy'ler trafiğinizi doğrudan internetteki web sunucularına gitmek yerine bir aracı aracılığıyla yönlendirdiği için, bu ekstra adım da yavaşlamalara sebep olur.
Android cihazınızda proxy ayarlarını kapatmak için aşağıdaki basit adımları izleyin. İlk olarak, 'Ayarlar' uygulamasını açın ve 'Wi-Fi' ya da 'Ağ ve İnternet' bölümüne gidin. Ardından, bağlı ağa dokunun ve 'Ağı Değiştir' veya 'Ağ Ayarları'nı seçin. Proxy ayarlarına ilerleyin ve 'Yok' ya da 'Otomatik Algıla'yı seçin.
Giden ağ trafiği
İletme proxy bağlantıları, bir çalışanın IP adresini kullanıcının ziyaret ettiği web sunucusundan gizler. VPN bağlantısı kullanıcının IP adresini ve konumunu gizler, böylece tanımlanamaz.
Proxy'nin en basit tanımı, başka birini temsil etmektir. Bu durumda, cihazınızı internette başka bir sunucu temsil eder. İnternette gezinirken kullandığınız tarayıcı, bağlandığı her sunucuya istek göndermek için internet protokolü (IP) adresinizi kullanır.
Proxy sunucuları, gelen veya giden internet trafiğini tarayarak zararlı içerikleri engelleyebilir. Örneğin, kötü niyetli web sitelerine veya zararlı dosyalara erişimi engelleyebilir veya virüs taraması yapabilir. Proxy sunucusu, ek bir güvenlik katmanı sağlayarak çevrim içi tehditlere karşı koruma sağlar.
Proxy, tarayıcı ve sunucu arasında konumlanarak tarayıcınızdan gelen istekleri onaylar. Sunucuya İnternet sitesine bağlanma isteğinizi iletir. Özellikle ülkemizde girişi yasaklanan web sitelerine erişebilmek için 2008 yılından sonra sıkça kullanılmaya başlanmıştır.
Tarayıcının sol üst köşesinde bulunan “V” logosuna tıklayın. “Araçlar” sekmesinden “Ayarlar” butonuna tıklayın. Açılan pencerede sol tarafta ve alttan ikinci sırada bulunan “Ağ” seçeneğine tıklayın. “Proxy'ler” bölümündeki “Proxy Ayarları” butonuna tıklayın.
Instagram açık proxy hatası, Instagram'a bir proxy sunucusu üzerinden erişmeye çalıştığınızda görüntülenen bir mesajdır. Bu hata, proxy sunucusu yanıt vermediği için isteğinizin tamamlanamadığı anlamına gelir.
İnternet Servis Sağlayıcıları (ISS) tarafından internete bağlanan kullanıcılara otomatik olarak bir IP adresi tanımlanır. Türkçe olarak “vekil sunucu” olarak da ifade edebileceğimiz Proxy, IP adresinizin değişmesini sağlayan bir program veya bir tarayıcı eklentisidir.
Proxy, internet protokolü adresinizi gizler ve kendi IP adresiyle değiştirir, böylece web siteleri verilere gerçekte kimin erişmeye çalıştığını bilmez. DNS böyle bir şey yapmaz. DNS sadece web sitelerini, verilerine erişmeye uygun bir konumdan bağlandığınızı düşünmeleri için yanıltır.
Proxy sunucu, kullanıcılar ve internet arasında bir ağ geçidi sağlayan bir sistem veya yönlendiricidir. Bu nedenle, siber saldırganların özel bir ağa girmesini önlemeye yardımcı olur. Son kullanıcılar ile çevrimiçi olarak ziyaret ettikleri web sayfaları arasına girdiği için "aracı" olarak adlandırılan bir sunucudur.
Öncelikle proxy sunucu ayarları Araçlar > Proxy sunucu öğesi altında Gelişmiş ayarlar'da yapılandırılabilir.
WhatsApp'ta Ayarlar'a gidin. Saklama Alanı ve Veriler > Proxy'ye dokunun. Proxy kullan'a dokunun. Proxy adresini girin ve bağlanmak için Kaydet'e dokunun.
Çevrimiçi yükleme programı, kimliği doğrulanmış proxy sunucuları şimdilik desteklememektedir. Kimliği doğrulanmış bir proxy sunucunun arkasındaysanız bu hata iletisini alırsınız. Bir proxy sunucu kullanmanız gerekiyorsa, ama proxy sunucu bilgileri tarayıcınızda belirtilmemişse bu hata iletisi görüntülenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri