Schengen vizesi almak için illa ki çalışıyor olmanız şartı aranmıyor. Düzenli bir işiniz olmayabilir, hiç çalışmamış ya da emekli de olabilirsiniz. Eğer çalışmıyorsanız, Schengen vizesi almak için birinci dereceden aile bireylerinin masraflarınızı karşılıyor olması gerekiyor.
17‐ Çalışmayan kişiler için: Başvuru sahibinin sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları olmalıdır.
Evet, çalışmayan kişiler; ziyaret edilecek ülkeden geri dönüleceği, ziyaret amacı ve ziyaret süresi boyunca geçiminin sağlanabileceği gerekli belgelerle desteklendiği sürece, vize alabilmektedir.
Schengen Vizesi Nedir? Schengen, Avrupa Birliği vatandaşlarına, belirlenmiş Avrupa sınırları içinde serbest dolaşım hakkı veren bir tür vize sistemidir. Avrupa'ya seyahat etmek isteyen AB üyesi olmayan ülke vatandaşları Schengen vizesine başvurur ve başvuruları onaylanırsa belirli ülkelere seyahat izni elde eder.
İlgili 19 soru bulundu
İşsiz vize almak için gereken belgeler, iki adet biyometrik fotoğraf, son üç aylık banka hesap hareketleriniz, sağlık sigortanız, kimlik fotokopiniz, otel rezervasyonunuzu gösteren evrak, 6 aylık geçerli pasaportunuz gibi belgelerdir ve başvuru formunuzu eksiksiz doldurmak gibi şartları sağlamanız gerekecektir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
- Tüm vize başvuru sahiplerinden, ülkemizde kalacağı süreyi kapsayan geçerli sağlık sigortası yaptırmaları şartı aranmaktadır. - Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez.
Melis Yıldız “Schengen Vizesi başvurularında genellikle seyahat edilecek ülkeye gidiş sebebi ve orada kalınan süre boyunca hangi şartlarda kalınacağının yeterli şekilde açıklanmaması sebep sunularak ve başvuranın ülkesine geri dönmeyeceğinden şüphelenilerek red veriliyor.
Mesela; maddi kaynaklarınızı gösteren, araç ruhsatı, arsa tapusu ve kira kontratı gibi belgeler sizin Türkiye ile bağınızı güçlü göstereceğinden Schengen vizesi almanızı kolaylaştırabilir. Vize evraklarından en önemlisi de vize talep dilekçesinin yazılmasıdır.
Çalışmayan, düzenli geliri olmayan anne ya da babası üzerinden emekli maaşı olmayan ev hanımları vizelerini birinci derece yakın akrabalarını vize başvurularında sponsor göstererek vizelerini alabileceklerdir.
Bir sponsor göstererek Schengen vize başvurusu yapacak olan kişilerin, vize için gerekli belgeler ile birlikte sponsora ait son altı ayı gösteren ve seyahat edilecek her bir gün için en az ortalama 50-60 euro bulunan bir banka hesap dökümü beyan etmesi gerekmektedir.
Schengen vizesi alabilmeniz için Schengen Bölgesinde olduğunuz sırada ülkeye geri dönüş maliyetlerini ve acil sağlık hizmetlerini karşılayacak bir seyahat vize sigortasına ihtiyacınız olacaktır. Sigorta kapsamının en az 30.000 EUR (yaklaşık 50.000 USD) olması ve tüm Schengen Ülkelerinde geçerli olması gerekir.
Finansal evraklar ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliri. Örneğin bir A Schengen ülkesi bankada en az 5000 TL olmasını şart koyarken bir diğeri bu para miktarını daha fazla olmasını talep edebilir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Eski Vize Retleri Konsolosluk'tan Ne Zaman Silinir? Eski vize retlerinin Konsolosluk sistemlerinden silinme süresi edinebildiğimiz bilgi kadarıyla 5 yıldır. Vize başvuruları sırasında verilen parmak izi bilgileri 5 yıl geçerli olduğu için Konsolosluklar eski vize retleri hakkında 5 yıl haberdar olabilmektedir.
Sigortasız Kişiler Vize Alabilir mi? SGK'sı olmayan kişiler geçim kaynaklarını ispat etmeleri ve geçerli bir seyahat gerekçesi sunmaları durumunda sigortasız olsalar dahi doğru vize başvurusu ile vizelerini alabileceklerdir. Konsolosluklardan vize alabilmek için sigortalı çalışan olmak şart değildir.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Çalışmak için en kolay hangi ülkeye gidilir? Çalışma vizesini en kolay veren ülkeler İrlanda, Portekiz, Almanya, Danimarka ve Finlandiyadır.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Vize alınan ülkeye gitmeyenler için yeniden vize başvurusu şansı bulunmakta olup vize alıp gitmeme durumu genellikle büyük bir sorun olmamaktadır. Vize alınan ülkeye gitmemek bazı ülkeler için sonraki vize başvurularında sorun teşkil etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri