Özellikle Haliç ve Galata arasındaki alanı panoramik gören bölge, İstanbul Boğazı'ndan da Üsküdar, Çamlıca Tepesi ve Kız Kulesi'ne hâkim muhteşem bir görüş alanına sahip. Ayrıca Ayasofya ve Aya İrini'yi de Süleymaniye – Kalafat Yeri'nden harika bir açıyla görebilirsiniz.
Süleymaniye, denizden çok yüksek olmasa da, Haliç'ten Üsküdar'a, İstanbul'un güzelliklerini ve boğaz manzarasını geniş bir açıyla sunuyor. Haliç, Unkapanı Köprüsü, Galata Kulesi, Galata Köprüsü, Ayasofya ve Kız Kulesi'ni özellikle Süleymaniye Camii'nin arka avlusundan izleyebilirsiniz.
Çamlıca, İstanbul'un Anadolu yakasındaki ilçelerinden Üsküdar'daki yüksek bir tepenin üzerinde bulunmaktadır. Çamlıca tepesinden, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi'nin panoramik manzarası seyredilebilir.
İstanbul Boğazı'nı keşfetmek için birçok harika yer bulunur, örneğin Emirgan Parkı, Kız Kulesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Rumeli Feneri, Ortaköy, Garipçe Kalesi, Anadolu Kavağı, İstanbul Kelebek Çiftliği ve daha fazlası.
İlgili 31 soru bulundu
İstanbul Boğazı üzerinde yer alan iki asma köprüden biri olan Boğaziçi Köprüsü'nün ayakları Avrupa Yakası'nda Ortaköy, Anadolu Yakası'nda Beylerbeyi semtinde yer alır.
İstanbul Boğazı Hakkında
Rumeli yakasından Haliç kıyılarına, Anadoluhisarı'ndan Rumelihisarı'na kadar uzanan boğaz, Bebek'le Kandilli arasında en derin yere ulaşır. Arnavutköy ve Vaniköy arasında da oldukça derinlik vardır. Boğaza ilk yapılan köprü ise Boğaziçi Köprüsü'dür.
İstanbul'un simgesi 3 köprünün en yüksekten izlendiği, seyir terasları, piknik, gezinti, spor alanları, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla şehir sakinleri, turist ve gezginler için Beykoz'da hazırlanan, Karlıtepe Mesire Alanı açılıyor.
Üsküdar: Kız Kulesi'nin ardından batan güneş sizleri masal diyarlarına götürüyor. Diğer kıtadan güne veda eden güneş ters ışıkla İstanbul'un ihtişamını da gözler önüne seriyor. Adalar: Adalar'dan gelen bir vapurla birlikte güneş de sizinle günü bitirmeye çalışıyor.
İstanbul Boğazı dünyanın en işlek ve en dar su yolarındandır. Yüzyıllardan beri Karadeniz'in kuzeyinde yer alan ülkeler ile Akdeniz ülkelerini birbirine bağlayan iki önemli boğazdan biridir. Çevresinde yaklaşık olarak12.000.000 insanın yaşadığı önemli bir sanayi, ticaret, ulaşım ve turizm merkezinin ortasında yer alır.
Türkiye'nin kuzey batısında yer alırlar. İstanbul Boğazı veya Boğaziçi yaklaşık 30 km uzunluğunda ve sadece 700 metre genişliğinde olup, kuzeyde Marmara Denizi ile Karadeniz'i bağlar. İstanbul'a doğru akar. Onu kuzeyde kıtalararası şehirlerden birisi yapar.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3.köprü) tek yön geçiş ücretleri 2023 yılında otomobiller için 19 TL belirlenirken hafif ticari araçlar için ise 25 TL olarak belirlenmiştir.
Köprü güzergâhı, Avrupa Yakası'nda Sarıyer'in Garipçe mahallesi ile Anadolu Yakasında Beykoz'un Poyrazköy semtinde yer almaktadır.
Dünyanın en uzun köprüsü: Danyang-Kunshan Köprüsü
Danyang-Kunshan Grand Köprüsü Çin'in Jiangsu eyaletinde yer alan 167 kilometre uzunluğunda bir köprüdür. Yangtze Nehri Deltası'ndaki Pekin-Hong Kong-Makao Yüksek Hızlı Demiryolu hattı üzerinde yer alıyor.
İstanbul Boğazı'nın üç gerdanlığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayarak, milyonlarca aracın kıtalar arası geçişini kolaylaştırıyor.
Boğaz; ön yukarı kısımda burun boşluklarının arka kısmına, ön ortada ağız boşluğuna, en aşağı kısımda da gırtlak boşluğuna açılır. Boğazın ağız boşluğu ile birleştiği yerde bademcikler bulunur. Yine boğazın çatısında boğaz adenoitleri denilen küçük ve bademcik yapısındaki bezler vardır.
Babülmendep Boğazı, Kızıldeniz'i Aden Körfezi'ne bağlayan 32 km uzunluğundaki boğazdır. Boğaz aynı zamanda Afrika ile Arap Yarımadası'nı birbirinden ayırır. Kuzeydoğu kıyısında Yemen, güneybatı kıyısında ise Cibuti yer alır.
Bu listeye göre İstanbul'un en lüks semtleri arasında bir numara Beşiktaş oldu. Şişli, Bakırköy, Kadıköy, Sarıyer ve Üsküdar da lüks semtler arasında yerini aldı. Mahalle bazında bakıldığında İstanbul'daki lüks semtlerin yoğunlukta bulunduğu yer Beşiktaş'tır.
İsterseniz bu dosyaya başlarken önce en çok merak edilen “İstanbul'da En Pahalı Evler hangi semtte?” sorusuna bakalım. İstanbul'un en pahalı ilçesi neresidir sorusunun yanıtında zirvede Beşiktaş, Sarıyer, Kadıköy ve Bakırköy bulunuyor. En pahalı konutlar ise Beşiktaş'ta yeralıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri