Eminönü, İstanbul'un bir semtidir. İstanbul'un Tarihî yarımada olarak bilinen kısımda, Haliç'in batısında yer alır. 7 Mart 2008 tarihine kadar ilçe belediyesi olan Eminönü bu tarihte lağvedilerek kanunla Fatih ilçesine bağlanmıştır.
Sirkeci, İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan bir semttir. Deniz kenarında Haliç'in ağzında yer alan semtin batısında Bahçekapı semti, doğusunda Sarayburnu (Topkapı Sarayı), güneyinde ise Cağaloğlu semti bulunur.
Eminönü, 1928'de Fatih ilçesinden ayrılarak yeni bir ilçe olmuştur.
Eminönü aynı zamanda, Çağlayan adliyesine bağlıdır.
İstanbul'un Avrupa yakasındaki ilk tren garı olan Sirkeci Tren Garı, sevinç ve hüznün birbirine karıştığı mısralarda yerini almış, İstanbul'un hususi mekânlarından biri olarak daima öne çıkmış tarihi bir yapıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Avrupa Yakasındaki İlçeler: Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Şişli, Sultangazi, Zeytinburnu olmak üzere toplam 24 tane ilçeye ...
Eminönü, İstanbul'un bir semtidir. İstanbul'un Tarihî yarımada olarak bilinen kısımda, Haliç'in batısında yer alır. 7 Mart 2008 tarihine kadar ilçe belediyesi olan Eminönü bu tarihte lağvedilerek kanunla Fatih ilçesine bağlanmıştır.
Küçükçekmece Adliyesi yargı çevresi olarak Küçükçekmece, Başakşehir, Avcılar olmak üzere 3 ilçeye hizmet vermektedir.
Fatih ilçesi 57 mahalleden oluşur. Yüzölçümü 15,6 km2 olan Fatih'in 2008 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile yapılan sayım sonuçlarına göre nüfusu 443.955'tir. (2000 nüfus sayımı sonucu Fatih 403,508; Eminönü 55,635'tir.) Kilometrekareye düşen nüfus, 28,458 kişidir.
Eminönü ilçesi, İstanbul'un tarihi merkezi gibidir. Mısır Çarşısı, Sirkeci Tren Garı, Yeni Camii, Galata Köprüsü gibi bir çok önemli mimari yapılar buradadır. Eminönü bölgesi gezilecek yerler konusunda oldukça zengindir ve İstanbul'un mutlaka görülmesi gereken bir ilçesidir.
Marmaray İle Eminönü'nden Toplu Taşıma İle Nasıl Gidilir? Marmaray vatandaşlar için en çok tercih edilen bir toplu taşımadır. Eminönü Marmaray hattının Sirkeci durağında yer almaktadır. Marmaray istasyonlarına yakın evi bulunmayanlar ise metro ile Marmaray istasyonuna aktarma yapabilmektedir.
Haliç'in başında yer alan Sirkeci, Tarihi Yarımada'nın içinde yer alıyor. Hem Topkapı Sarayı ve tarihi çarşılar arasındaki bölgede olması hem de eskiden İstanbul'un dünyaya açılan kapısı Sirkeci Garı'na ev sahipliği yapması nedeniyle önemli bir geçiş noktası.
Sirkeci, İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı semtlerinden biridir.
Marmaray durakları Halkalı İstasyonu, Mustafa Kemal, Küçükçekmece, Menekşe, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı ve Sirkeci'den oluşuyor.
KARAKÖY İstanbul Çağlayan adliyesine bağlıdır.
Adliyenin açılmasıyla birlikte, İstanbul'un Anadolu Yakasındaki Kartal, Pendik, Tuzla, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Sultanbeyli adliyeleri kapatılarak İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na bağlanmıştır.
GÜMÜŞSUYU (Topkapı) Bakırköy adliyesine bağlıdır. GÜNEŞLİ MERKEZ Bakırköy adliyesine bağlıdır.
Coğrafi durumu. Fatih İlçesi, kuzeybatıda Eyüpsultan ilçesi, kuzeyde Haliç, güneyde Marmara Denizi, batıda Zeytinburnu ilçesiyle komşudur.
1994 senesindeki kayıtlara göre İstanbul Fatih ilçesinin 69, Eminönü ilçesinin 33 mahallesi bulunmaktaydı. 29 Mart 2009 tarihinde yürürlüğe giren 5747 sayılı kanunla Fatih ve Eminönü ilçeleri doğru bir kararla birleştirilerek "Fatih" adı altında tek bir ilçeye dönüştürülmüştür.
Avrupa Yakası demek İstanbul Boğazı'nın en güzel seyredilebildiği noktalar demek aslında.
Beyoğlu veya eskiden Pera, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biridir.
Nişantaşı, İstanbul Avrupa Yakası'nda bulunan tarihin modernle harmanlandığı göz alıcı semtlerden biri. Nişantaşı ziyaretçilerine her adımda lüksün, zarafetin, zengin alışveriş deneyiminin, sanatın, kültür ve gastronominin çeşitliliğini sunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri