Heybeliada'ya İstanbul Şehir Hatları, Mavi Marmara, Prenstur, Dentur ve Turyol firmaları düzenli olarak sefer düzenlemektedir. Bostancı'dan kalkan motorlar yaklaşık 25 dakikada adaya varırken, Kabataş'tan kalkan vapurlar yaklaşık 1 saat 10 dakika, Kartal'dan kalkan motorlar ise yaklaşık 30 dakikada adaya varmaktadır.
Heybeliada'ya gitmek için en çok tercih edilen noktalardan biri Eminönü'dür. Eminönü – Kadıköy Adalar hattını kullanarak Heybeliada'ya yaklaşık 1 saatte ulaşmak mümkündür.
Eminönü'nden Heybeliada'ya gitmek için Eminönü- Kadıköy Adalar şehir hatları vapuruna binerek ulaşım sağlanabilir. Eminönü'nden kalkan Heybeliada vapuru yaklaşık 1 saatte Heybeliada'ya varmaktadır.
Vapur kalkış saatleri, her iskelede farklılık göstermektedir. Beşiktaş'tan vapura binildiğinde 1 saat 45 dakika, Eminönü'nden 1 saat 15 dakika, Kabataş'tan 1 saat 30 dakikada Büyükada'ya varılabilir.
Heybeliada'ya Kadıköy, Bostancı, Eminönü ve Kabataş'tan kalkan vapurlarla ulaşılmaktadır. Aynı zamanda Bostancı İskelesi'nden hareket eden motorlarla da Heybeliada'ya gitmek mümkündür. Tarifeler yıl içinde mevsimlere göre değişiklik göstermekte olup, hafta sonlarında sefer sayısı artırılmaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Alman Koyu
Heybeliada'nın en temiz denizi ile tanışmak için en doğru adres. Koy etrafında konumlanan plaj, açık denize baktığından ötürü tertemiz denizi ile ünlü. Bununla birlikte koy özelliği nedeni ile oldukça güvenilir plajlar arasında gösteriliyor. Alman Koyu'na giriş için herhangi bir ücret alınmıyor.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Otobüs ücretleri Ada halkı için 3,50 TL, ziyaretçilere 12 TL, Taksi ücreti tarife açılışı ise Ada sakinleri için 5 TL, ziyaretçiler için ise 15 TL dir.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Heybeliada'ya günübirlik veya konaklamalı tatil planı yapan ziyaretçiler, “Heybeliada'da ne yenir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. En meşhur Heybeliada yemekleri arasında; Girit ezmesi, sakızlı dondurma, ada ponçiği, iskorpit çorbası, karidesli börek, karides güveç, beğendili ahtapot ve ızgara enginar bulunmaktadır.
Heybeliada ne kadar sürede gezilir? Kaç Günde Gezilir; Heybeliada'yı 1 günde gezebilmeniz mümkün. Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Heybeliada'yı ziyaret etmek için en doğru zaman ilkbahar aylarıdır.
Şimdi şöyle; Hüseyin Rahmi Gürpınar 1911'de yayımlanan “Şıpsevdi” romanından kazandığı parayla Heybeliada'nın en tepesinde bir arsayı alıyor, buraya üç katlı ahşap bir ev yaptırmaya başlıyor. Ölümüne kadar, 30 sene bu evi kullanıyor. Ölümünden sonra, 1944'ten sonra ev mirasçılarına kalıyor.
Yolculuk süresi toplam 1 saat 5 dakika süren vapur seferleri, günlük 24 kez yapılıyor.
Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'ya uğrayan vapur 1 saat 15 dakikada Büyükada'ya varmaktadır. Bostancı vapur iskelesinden kalkan Bostancı-Adalar şehir hatları vapuru 35 dakikada Büyükada'ya varmaktadır. Bu vapur çok sık aralıklarla kalmamaktadır. Ortalama 2 saatte bir Büyükada'ya vapur seferi düzenlenmektedir.
Adalar'da elektrikli araçların kullanım ücreti 12 lira olarak belirlendi.
Adalar'da bir kişinin bilet ücreti 23 TL oldu
Öğrenci 7.82 TL oldu. TURYOL'da ise bilet fiyatı 23 TL olurken öğrenci 18 TL oldu. 2022 AYLIK AKBİL FİYATLARI NE KADAR OLDU? Mavi Kart (aylık) 316 liradan 430 liraya, aylık öğrenci 57,50 liradan 78 liraya, aylık sosyal (öğretmen-60 yaş) 196 liradan 266 liraya yükseltildi.
Gişeden satılan bilet fiyatı kişi başı 80 TL'dir. Kurumumuzun temeli yıllar önce Bostancı-Adalar vapur iskelesinin yan tarafında sayıları 10'u geçmeyen esnafın taşımacılık ve nakliyecilik işi ile uğraşmasına dayanmaktadır.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
İlk olarak Eminönü- Kadıköy- Adalar vapur hattı kullanılarak Büyükadaya ulaşım sağlanabilir. İkinci olarak, Kadıköy Rıhtım'dan Turyol' ait Kadıköy- Büyükada motoruna binerek ulaşım sağlanabilir. Bostancı'dan Büyükada'ya Ulaşım: Bostancı'dan da Büyükada'ya iki farklı şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
Gökçeada, 2011 yılı haziran ayında almış olduğu Cittaslow unvanı ile dünyanın ilk ve tek sakin adası olmuştur.
Heybeliada'da ise plajlara giriş ücreti hafta içi 300-480 TL, hafta sonu ise 400-560 TL ile ortalama açısından en yüksek ücretler olarak öne çıktı.
1- Aya Nikola Plajı- Büyükada
Denizin temiz ve sığ, ince taneli kumdan oluşması sebebiyle adanın en çok tercih edilen işletmelerinden. Yüzme bilmeyen ve çocuklu ailelerin ilk tercihlerinden biri olan plaja hafta sonu veya tatil günlerinde gidecekseniz rezervasyon yapmanızı öneririz.
Heybeliada'ın en meşhur mesire yeridir.İskeleden inince sağa doğru 500 mt.gidince ulaşırsınız.Piknik yapmak için uygun bir alan olup,giriş ücretlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri