İstanbul-İzmir arası yol arabayla tek yön gidildiğinde sadece benzin ve ücretli yollara ödenen para bin 180 lira. Yani ziyaret amaçlı veya zorunluluktan dolayı İstanbul'dan İzmir'e gidip geri dönecek biri bu seyahati arabayla yaptığı takdirde 10 Mart 2022 fiyatlarıyla 2 bin 360 lira ödeyecek.
İstanbul-İzmir Otoyolunda başlangıç ve bitiş arasındaki gişelerden motosikletler 321 TL, binek otomobiller 459 TL, hafif ticari araçlar 733 TL, 3 akslı yolcu otobüsleri vb araçlar 871 TL, 4-5 akslı kamyonlar 1.155 TL, 6 ve üzeri akslı ağır tonajlı kamyon ve tırlar ise 1.456 TL ödüyor.
İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU GEÇİŞ ÜCRETLERİ 2023
Geçiş garantili otoyol ve köprü ücretleri, 2023 yılında değişmedi. İstanbul - İzmir otoyolu 1.sınıf araçlar için Osmangazi Köprüsü'nden gidilerek 459 TL, ikinci sınıf araçlar için 733 TL, üçüncü sınıf araçlar için ise 871 TL tutuyor.
İstanbul - İzmir arası normalde 515 kilometre iken otoyol sayesinde bu mesafe 426 kilometreye kadar düşmüştür. Otoyolda 1 asma köprü, 38 viyadük, 3 tünel ve 179 köprü vardır. İstanbul - İzmir otoyolu kullanıldığında 8 saat süren yolculuklar 3,5 saat sürer.
İstanbul'dan İzmir'e demir yolu ile ulaşım seçeneği bulunmamaktadır. Özel aracı ile İzmir'e ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçiler ise İstanbul- İzmir Otoyolu'nu ve D300-E96 otoyollarını kullanmak durumundalar. İki mesafe arasında hızlı ulaşım için İstanbul- İzmir Otoyolu tercih edilebilir.
İlgili 37 soru bulundu
Yap-İşlet-Devret finansman modeliyle inşa edilen İstanbul-İzmir Otoyolu 384 km'si otoyol, 42 km'si bağlantı yolu olmak üzere toplam 426 km uzunluğundadır.
Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin üç yıl önce son verdiği İstanbul-İzmir seferini artık bir özel şirket yapacak. İki kent arasında tek yönde 16 saat sürecek karşılıklı seferler, 16 Haziran'da Haydarpaşa Limanı'ndan hareket edecek Samsun gemisiyle başlıyor.
İstanbul İzmir arasında benzinli bir otomobil kullanıyorsanız aracınız yolculuk boyunca 31,1 litre yakıt tüketir. Dizel otomobiller için İstanbul İzmir arası yakıt tüketimi ise 26,3 litredir. Maliyet açısından incelendiğinde en bütçe dostu seçeneğin yine LPG'li araçlar olduğu görülür.
İstanbul - İzmir yönündeki seyahatlerde Osmangazi köprü gişesinde sadece köprü ücreti, otoyol çıkış gişesinde ise otoyol kısmına ait ücret tahsil edilir. İzmir - İstanbul yönündeki seyahatlerde ise Osmangazi köprü gişesinde hem köprü ücreti, hem de giriş noktasına göre otoyol kısmına ait ücret birlikte tahsil edilir.
Evet, NAKİT gişelerinde geçiş ücretini Kredi Kartınızla, Banka Kartınızla ya da Nakit olarak ödeyebilirsiniz. Gişelerde durmadan; 20 km/saat hızla geçmek istiyorsanız aracınıza ait plakaya tanımlı, yeterli bakiyesi olan veya hesabınıza bağlı ya da kredi kartınızla ilişkilendirilmiş HGS etiketi almanızı öneririz.
İstanbul-İzmir Arası Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2023
Osmangazi K. Not: Osmangazi Köprüsünden girerek İzmir'den çıkış yapan bir araç köprü ücreti dâhil toplam 459 TL ödeyecektir.
Bu süre, otobüs ve otomobil için aynı olmayabilir. İzmir İstanbul arası ulaşım sağlamak, şehirler arası otobüsle 7-8 saati bulabilir. Aynı yolculuk özel araçla 4-6 saatte tamamlanabilir.
Dün açılan köprü ve otoyolla birlikte İstanbul-İzmir arasındaki mesafe 78 kilometre azaldı. Ancak bu 78 kilometre, yolculuğu 1.5 saate kadar kısaltacak. Tüm proje tamamlandığında ise, İstanbul-İzmir arası 3.5-4 saate kadar inecek.
İstanbul-İzmir arasındaki mevcut yol yaklaşık 515 kilometre . Otoyolla iki kent arası 426 kilometreye düşmüş olacak. Böylece İstanbul ile İzmir arasındaki 8.5 saatlik seyahat süresinin 3,5 saate düşeceği hesaplanıyor.
Tek yön olarak hesaplanan geçiş ücretleri 1. sınıf araçlar için 53 TL, 2. sınıf araçlar için ise 79,5 TL olarak değişiyor. Gece tarifesi için ise bu ücretler 1. sınıf araçlarda 26,50 TL, 2. sınıf araçlarda ise 39,75 TL oluyor.
Gişesiz Otomatik Geçiş sistemini, HGS ile kullanabilirsiniz. Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız.
Ziraat Bankası veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması vasıtasıyla yapılabilir.
2023 yılından itibaren Yavuz Sultan Selim Köprüsünden geçiş ücreti her iki taraftan da alınmaktadır. Bu durumda gidiş geliş toplam ücreti otomobiller için 38 TL, hafif ticari araçlar için 50 TL, motosikletler için 26 TL olmuştur.
Alınan yakıtın TL cinsinden değerini, gidilen mesafeye bölerek kilometre başı harcanan TL miktarını öğrenirsin. 100 TL'lik yakıt ile 400 kilometre gittiysen, 100'ü, 400'e bölerek aracının kilometre başına 0,25 TL yakıt tükettiği sonucuna ulaşabilirsin.
İstanbul-İzmir arası, otoyolun açılmasıyla 100 kilometre kısaldı. 192 kilometrelik yeni bölümün hizmete girmesiyle 8.5 saatlik yol, 3.5 saate indi. Otoyol turistik ve ekonomik merkezleri yakınlaştırdı.
Yeni otobanı kullanacağımız seferlerimiz sayesinde yeni yolculuk sürelerimiz şu şekilde; İzmir Bursa- Bursa İzmir otobüs yolculuğu süresi = 3 saat 30 dakika. İstanbul İzmir- İzmir İstanbul otobüs yolculuğu süresi = 6 saat 30 dakika.
Izmir yolcularimiz artik 9 saat degil 6 saat süren bir yolculuk yapacaklar. 3 saatlik bir zaman avantajinin da hemen herkes için çok önemli oldugunu düsünüyorum.”
İDO Yenikapı İskelesi üzerinden hafta içi her gün düzenlenen dış hat seferleri ile Marmara Bölgesinde farklı noktalar birbirine bağlanıyor. Size zaman, yakıt ve maliyet açısından avantajlar sunan İDO ile keyifli bir deniz yolculuğu yapmak için kolayca bilet alabilirsiniz.
Uzunluğu 160, genişliği 21 metre olan Smyrna di Levante, 948 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Araçlar için de yeri bulunan feribot, 12 metrelik 80 ve 16 metrelik 58 kamyon veya 430 araba taşıma kapasitesine sahip.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri