SATA, dönen disk teknolojisini temel alan sabit disk sürücüler (HDD) için tasarlanan AHCI sürücüleri kullanırken NVMe sürücüsü, özel olarak flash teknolojili SSD'ler için tasarlanmıştır Ayrıca NVMe, veri saklama arayüzü ile sistemin CPU'su arasında iletişim kurmak için PCIe yuvalarını kullandığından ekstra avantaj ...
NVMe M.2 SSD'ler, SATA M.2 SSD'lere kıyasla çok daha yüksek performansa sahiptir. NVMe M.2 SSD'ler PCIe veri yolunu kullanarak, 6Gbps hıza sahip SATA M.2 SSD'lere göre çok daha yüksek olan teorik 20Gbps'ye varan hızlara sahiptir.
NVMe (Non-Volatile Memory Express), PCIe'nin sunduğu yüksek bant genişliğinden yararlanan bir iletişim arayüzü ve sürücüdür. Performansı ve verimliliği artırırken çok çeşitli kurumsal ve istemci sistemlerinin karşılıklı çalışmasına olanak sağlamak için tasarlanmıştır.
Kısa cevap: evet, değer! Uyumlu bir cihaza takılan NVMe SSD'ler, SATA SSD'lere göre önemli hız iyileştirmeleri sağlar ve PC'nizin genel performansını artırabilir. PC'nizi veya dizüstü bilgisayarınızı değiştirmek yerine yükseltmek, makinenize çok daha düşük bir maliyetle yeni bir hayat verebilir.
Bir M.2 SSD, hem SATA'yı hem de PCIe'yi destekler mi? Hayır. Bir M.2 SSD, ya SATA'yı ya da PCIe'yi destekler. Aynı anda her ikisini de desteklemez.
İlgili 15 soru bulundu
Hayır, M.2 SATA SSD'ler desteklenmez.
Bu yuvalara takılan M2 SATA SSD modelleri, bu slot yuvalarına sahip olan tüm dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlara takılabiliyor. Klasik bir bilgisayara yüklenen işletim sistemini, yüklenen programları, kurulan uygulamaları ve oyunları klasik HDD'lere göre daha çok okuma ve yazma hızları sunuyor.
NVME terimi yeni nesil depolama teknolojisini ifade eder. Açılımı Non-Volatile Memory Express olan NVME Türkçede hızlı geçici olmayan bellek anlamına geliyor. Bilgisayar sistemlerinde temelde iki tip depolama aygıtı kullanılır. Birincisi klasik hard disklerdir.
Masaüstü bilgisayarda kolayca görülebilecek M.2 PCIe yuvasını bulun. Dizüstü bilgisayarlarda M.2 PCIe yuvası genellikle alt panelde ya da klavyenin altındadır. Daha fazla bilgi almak için bilgisayarın kullanma kılavuzuna bakın. Kingston M.2 SSD'nizi, yanlarından tutarak dikkatlice yerleştirin.
M2 SSD'ler, SATA SSD'lere göre daha hızlıdır. Bunun sebebi, M2 SSD'lerin daha yüksek veri aktarım hızına sahip olmasıdır. M2 SSD'ler genellikle PCI Express (PCIe) veya Serial Attached SCSI (SAS) arabirimini kullanır ve bu sayede veri aktarım hızları SATA SSD'lere göre daha yüksektir.
Bu SSD NVMe ve diğer SATA SSD'ler gibi 550/520 gibi sınırlı hızlara sahip değil. Dolayısıyla da klasik bir SSD'ye nazaran daha fazla ısınması normal ve bunu bilerek kullanın. Bu sebeple kasanızın hava sirkülasyonu iyi olmalı. Havasız bir kasada, yük altında 75-105 derece civarına kadar çıkacaktır.
Anakart M.2 M-key destekliyor mu emin olmak için anakartın kitapçığından kontrol edebilirsiniz. Bazı M.2 NVME ssd'ler B+M key'li olur bazıları sadece M key'li. M.2 slotlarının üzerinde veya yanında ne tür soket olduğu yazar. Veya içerisindeki çentiklere bakıp anlayabilirsin.
NVMe yani Non-Volatile Memory Express, SSD depolama ürünleri yerine tasarlanmış, PCI Express arayüzünü kullanan yüksek hızlı bir depolama teknolojisidir.
M2 SSD'lerin SATA SSD'lere göre daha yüksek performans sunduğu söylenebilir. M2 SSD'ler, SATA SSD'lerden çok daha yüksek okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Bunun nedeni, M2 SSD'lerin PCI Express veya NVMe gibi daha hızlı veri yolları kullanmasıdır.
Okuma hızı ve yazma hızı çok düşük SSD'ler, bilgisayar sistemini hızlandıramaz. Hali hazırda kullandığınız bir bilgisayar sisteminiz var ve hızlandırmak istiyorsanız, SSD'nizi yükseltmek bilgisayar sisteminizi etkin bir şekilde hızlandırabilir.
SATA ve PCIe NVMe olmak üzere iki türde mevcuttur.
Evet hocam 2 adet M2 ssd takabilirsiniz.
SSD: SSD'ler, verilere hızlı erişim sağlar. Dosyaları anında açma, bilgisayarı hızlı bir şekilde başlatma ve uygulamalar arası geçişte avantaj sağlar. HDD: HDD'ler, daha yavaş dönme hızlarına sahip olduğu için daha yavaş okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Bu, işlemci ve sistem performansını sınırlayabilir.
SSD çoğu kişinin bilgisayarlarını daha hızlı bir şekilde kullanabilmeleri için bilgisayarlarına yerleştirdikleri bir disktir. SSD harddisk bilgisayara takıldıktan sonra çok daha hızlı bir şekilde çalışabilyor. HDD'ye göre çok daha yeni ve hızlı bir sistem olan SSD her türlü bilgisayara takılabiliyor.
Günümüzde yeni nesil anakartların hemen hemen tamamı Nvme SSD desteği sağlıyor ve bu sayede yüksek hızlarda çalışan Nvme SSD disklerin nimetlerinden faydalanabiliyoruz.
NVMe, SSD depolama ürünleri yerine tasarlanmış PCI Express arayüzünü kullanan yüksek hızlı bir depolama teknolojisidir. NVMe adını verdiğimiz teknoloji PCIe veri yolu üzerinden yüksek hızlarda veri aktarımı yapmayı sağlayan bir iletişim arabirimi ve sürücüsüdür.
SATA yani Seri ATA, bilgisayar donanımı içerisinde bir veri taşıma teknolojisidir. Özellikle sabit diskten ya da sabit diske veri aktarımı işlevini yerine getirir. ATA teknolojisinin üstüne üretilmiştir.
Yeni anakartlar 2 - 3 M.2 destekliyor.
2 Tane M2 4 tane Sata yeri var. Sistemde tek M2 geldiyse 1 M2 4 Sata SSD takabilirsiniz.
Hdd yerine ssd takılıyor. Ancak klasik sata ssd'ler. Yeni çıkan m2 ssd'ler olmaz. Ayrıca dvd rom yerine de takabilirsin çünkü o da sata.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri