Usulsüz kullanım tespit edilen kart kullanıcılarına aylık tam mavi kart bedeli olan 430 TL ceza uygulandı. Tekrarlanan usulsüz kullanım sonrasında, kart imtiyazı belli süreliğine kaldırılacak ve adli süreç gibi yaptırımlar devreye girecek.
Usulsüz kart kullananlara uygulanan cezai işlemler ise eğer öğrenci kartı ile ilk kez yakalanıyorsa aylık öğrenci kartı dolum bedelini olan 77 lirayı ödüyor. Öğretmen ve sosyal kartta bu bedel 100 lira, mavi kart aylık dolum bedeli ise 170 lira olarak uygulanıyor.
İndirimli ve serbest ANKARAKART'lar kişiye özeldir. Bu kartların usulsüz bir şekilde kart sahibi dışında bir başkası tarafından kullanılmasının tespiti halinde, kartlara el konularak kart sahibine ve kartı kullanan kişiye ayrı ayrı olmak üzere, 200 tam bilet tutarında cezai işlem uygulanmaktadır.
Bu çerçevede cezai uygulamalar aşağıdaki gibidir: Başkasının olan bir banka ya da kredi kartını izinsiz şekilde kullanma ve bu şekilde kendisine ya da başkasına yarar sağlanması halinde, suçun basit hali çerçevesinde 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ve 5.000 güne adli para cezası verilmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Usulsüz kullanım tespit edilen kart kullanıcılarına aylık tam mavi kart bedeli olan 430 TL ceza uygulandı. Tekrarlanan usulsüz kullanım sonrasında, kart imtiyazı belli süreliğine kaldırılacak ve adli süreç gibi yaptırımlar devreye girecek.
Usulsüz kullanıma istinaden tüketiciye sayaç açma kapama bedelinin 3 katı kadar para cezası kesilir.
Eğer 30 gün içerisinde ödemezseniz, her ay yüzde 5 faiz binecektir. Bu durumda hem taksitten hem de indirimden yararlanamayacaksınız. Eğer zaman içerisinde faizli tutarda ödenmezse, ne yazık ki maaşa haciz ya da icra işlemleri başlatılacaktır. Kısacası bu ceza her türlü, ceza sahibinden tahsil edilecektir.
Öğrenci akbilini başka bir öğrencinin kullanması, netice itibari ile kul hakkına girmese de yalan beyana girdiğinden caiz değildir.
Kartına el konulan kullanıcıların indirimli veya ücretsiz toplu taşıma seyahat kartını tekrar kullanmak için başvuruda bulunduklarında; 1608 sayılı Umuru Belediyeye Müteallik Ahkâmı Cezaiye Kanunu uyarınca belirlenecek parayı ödedikleri takdirde Page 4 kişiselleştirilmiş kartları kendilerine geri verilir.
c) Kartın kaybolması, çalınması, kırılması, kullanım dışı olması durumunda öğrencinin (kart sahibinin), kimlik kartının yeniden düzenlenebilmesi için, Rektörlüğe iletilmek üzere bir dilekçe ile kayıtlı olduğu birim (fakülte/enstitü/yüksekokul/meslek yüksekokulu) öğrenci işlerine müracaat etmesi gerekmektedir.
Hayır, maalesef değil. Sorun yaşamamak için, öğrenci kimlik belgenizi yanınızda bulundurmanızda fayda var.
(11) Bu yönetmelik kapsamında düzenlenen kartlar; yalnızca BELBİM tarafından basılacak olup, BELBİM dışında herhangi bir kişi veya kurumun bu kartları basma yetkisi bulunmamaktadır.
KİMLER ÖĞRENCİ KARTI ALABİLİR? Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur'an Kursu öğrencileri İBB'nin indirimli İstanbulkart'ını almak için başvuru yapabilir.
Kişiselleştirilmiş İzmirim Kart'ın usulsüz ( hak sahibi dışında başkası tarafından ) kullanılmasının tespiti halinde, tutanak düzenlenerek ilk kez tespit edilmesi halinde 2 ay, ikinci kez tespit edilmesi halinde 4 ay, 3 kez ve üzerinde tespit edilmesi halinde 6 ay süre ile kişiselleştirilmiş İzmirim Kartı kullanıma ...
Bu nedenle İstanbulkart'ı kişiye özel kılmak isteyen İBB, İstanbulkart'ta yeni bir düzenlemeye gidiyor. “İstanbulkart artık sana özel” mottosuyla hareket eden İBB, anonim kartları da kişiye özel kılacak. Bu sayede vatandaşın bakiyesini güvence altına alan İBB, aynı zamanda vatandaşı birçok kampanyadan faydalandıracak.
Konu hakkında müftü ve imamların verdiği fetva aynı!.. Müftü ve imamların cevabı aynen şöyle: "Karşılıksız yaptığınız taşımacılıkta esnafın bir memnuniyeti yoksa, bu işten zarar ediyorsa hiçbir şekilde caiz olmaz!.. Onun için dinen bu caiz değildir..."
Türkiye'deki en ekonomik abonman kartlarından biri olarak gösterilen ve Ankara'da ilk kez kullanılacak “Aylık Abonman İndirimli Kart” uygulamasından Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu sistemine kayıtlı olan 27 yaş ve altı öğrenciler yararlanabilecek.
Kendi veya başkası yararına sahte banka veya kredi kartı kullanmanın cezası 4 yıldan 8 yıla kadar hapis ve 5000 güne kadar adli para cezasıdır. Hukuka göre bazı yakın akrabalara ait gerçek kartların izinsiz kullanılması durumunda failler cezalandırılmayacaktır.
Öğrenci Abonman uygulamasından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Aktif Öğrenci (İndirimli) Ankarakart'ının olması gerekmektedir. Örgün öğretimde yaş sınırı olmaksızın, Açık Lise ve Açık Öğretim öğrencilerinde 27 yaş sınırı (28 yaşından gün almamak) şartı aranmaktadır.
ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, böyle bir uygulamanın Türkiye'de ilk kez yapıldığını belirterek, “Öğrenciler ve öğretmenler 4 yıl boyunca vize işlemine gelmeyecek. Bundan sonra çıkarılan kartların vize süresi, alındığı tarihten itibaren sonraki 4 yılı da kapsayacak” diye konuştu.
Öğrenci elektronik bilet ücreti 3,74 liradan 4,83 liraya, Öğretmen elektronik bilet ücreti 5,49 liradan 7,09 liraya, Tam abonman (aylık akbil) ücreti 602 liradan 777 liraya, Öğrenci abonman (aylık akbil) ücreti 109 liradan 140 liraya yükseldi.
Sayacın sarfiyat kaydetmesini engelleyecek müdahalelerde bulunursanız veya sayaçtan geçirilmeden doğal gaz kullanırsanız, kaçak veya Usulsüz kullanım yapmış olursunuz.
'Tüketicilerin, vefat eden aboneler üzerinden elektrik kullanmaya devam etmesi de usulsüz kullanıma girmektedir. Bu nedenle söz konusu durumda vefat edenlerin yakınlarının abonelik iptali için başvurması, elektrik tüketimini kim gerçekleştiriyor ise aboneliğin o kişinin üzerine alınması gerekmektedir.
Abonelik esasına göre yararlanılabilen elektrik enerjisinin, suyun veya doğal gazın sahibinin rızası olmaksızın ve tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesi halinde kişi hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. (TCK m.163/3).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri