İstanbul'un en iyi sütlaççısını mı arıyorsunuz? Hemen cevap verelim bu adres kesinlikle Nizam Pide & Sütlaç salonlarıdır. Mutlaka tadına bakmanız gereken Nizam'ın meşhur sütlaçları hamsiköy usulü hazırlanıp odun ateşinde fırınlarda pişirilmektedir.
Hamsiköy'üne yakınsanız, yoldan karşıya görmeye üşenip de durup ana yolda sütlaç yerseniz buna “sütlaç yedim” diyemezsiniz. Hamsiköy' de üretilen ve orada köyde yenen sütlaçtır asıl sütlacı Hamsiköy'ün.
Adını Maçka'nın en yüksek rakımlı köyünden alan, günlük taze sütün tam 4 saat kaynaması ve fırınlanması ile ortaya çıkan Hamsiköy Fırın Sütlacı, Fatih Karadeniz Pidecisi tarafından orijinal tadında lezzet tutkunlarına sunuluyor.
İlgili 42 soru bulundu
Hamsiköy sütlacının en büyük özelliği sadece pirinç ile pişirilmesi. İçine nişasta, pirinç unu gibi kıvam vericilerin konmamasıdır. Kısa süreli fırınlanıp, bol fındıkla yenmesidir. Tabii ki her yemeğin yöre yöre değişmesi gibi bu sütlaç da yapılırken yöre yöre değişir.
Sade Hamsiköy Sütlacı
(Cam kase ücreti 5 TL'dir. Ürün fiyatına dahil edilmiştir.)
İstanbul'un meşhur tatlıcıları denildiğinde akla ilk gelen isimlerden bir tanesi de İnci Pastanesi'dir. İnci Pastanesi'nin en önemli ve en popüler tatlısı ise profiteroldür. İstanbul'da en lezzetli profiterolü arıyorsanız durağınız İnci Pastanesi olabilir.
Sütlaç "Karadeniz" bölgesine aittir. Orada yaygın olarak yapılır ve sevilir. Ama diğer bölgeler de bu tatlıya ilgi duyar.
Orjinal magnolia tarifi arayanlar için nefis mi nefis bir önerimiz var. Mevsim meyveleri ile hazırlanan magnolia, sütlü bir tatlı çeşididir. Magnolia hangi ülkenin diye merak edenler için, New York pastanelerinden dünyaya yayıldığını söyleyebiliriz.
Ama Hamsiköy sütlacı yemek için illa Hamsiköy'e gelmeniz gerekmiyor. Trabzon merkeze her gün buradan kalkan araçlar sütlaç götürüyor. Birçok yerde Hamsiköy sütlacı bulabilirsiniz. Ayasofya'ya yakınlarındaki Uğur Usta'nın hem Hamsiköy'de hem de burada şubesi bulunuyor.
lezzetinin sırrı, hamsiköy'ün sütünün özelliğinden kaynaklanan harika bir tatlı. üzerine fındık da mutlaka tercih edilmeli. çünkü o da ayrıca lezzet katıyor. trabzon'a gidildiğinde en lezzetlisi yenmek isteniyorsa mutlaka sümela manastırı'ndaki büyük sümela tesislerinde denenmelidir.
Hamsiköy sütlacı, Trabzon'un Hamsiköy yöresine özgü bir sütlaç türüdür.
Ortaköy kumpiri, Eminönü'nde teknelerde yapılan balık ekmeği, Beyoğlu'nda bulunan ıslak hamburger, kokoreç ve profiterol, Sarıyer'e özgü börek, Sultanahmet bölgesindeki köfte, Çengelköy'deki salatalık, Vefa'daki boza, Kanlıca'da ki yoğurt İstanbul'un en ünlü ve en çok aranan lezzetlidir.
Örneğin; Ortaköy'ün kumpiri, Eminönü'nün balık ekmeği, Beyoğlu'nun ıslak hamburgeri, Sarıyer'in böreği, Vefa'nın bozası, Eyüp'ün kebabı ve kaymağı, Beykoz'un paçası, Karaköy fırınlarının kuru poğaçası, Üsküdar Şemsipaşa'nın turşusu, Hacıbekir'in akide şekerleri gibi pek çok enfes lezzet sıralanabilir.
Zigana dağlarının eteklerin de kurulu Hamsiköy 1300 rakım yüksekliğe sahiptir. Adının manası ise 5 köy anlamına gelmektedir. Mübadele yıllarında burada yaşayan rum halk gidince Hamsiköy boş kalmıştır.
2017 yılında coğrafi işaret alan hamsiköy sütlacı, yağlı süt, pirinç ve şeker ile hazırlanır. 1924 yılından beri yapılan bu sütlaç, tarçın ve fındık ile tatlandırılır. Hamsiköy sütlacının en önemli özelliği, yapımında yalnızca pirinç kullanılmasıdır.
2, 5 bardak suyla 1 çay bardağı pirinci pişinceye kadar haşlıyoruz. Pirinçler haşlandıktan sonra içerisine sütü ilave ediyoruz. Daha sonra şekerini ekleyip iyice karıştırıyoruz. 2 yemek kaşığı unu ayrı bir kapta içerisine su ekleyip topaklanmayacak biçimde güzelce çırpıyoruz ve karışımımızın içine ilave ediyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri