Alınan karara göre İstanbul İl sınırları dahilinde yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında ateşsiz piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbest.
İçeride kuş sesleri ile sakin ve huzurlu bir şekilde keyfinize bakıp dolaşabilir, piknik yapmak isterseniz de piknik alanları mevcut. Kafe ve restaurant belediye tarafından işletilen mekanlar ve fiyatları da uygun.
Mangal Yakmak Yasaktır tabelalarının altında fosur fosur mangallar yakılıyor her yerde.
İlgili 38 soru bulundu
📰 Yıldız Parkı, İstanbul'un en çok ziyaret edilen parkları arasındadır. İçerisinde yürüyüş yolları, piknik alanları, kahvaltı restoranları ve birbirinden güzel yapay göletler ve şelaleler yer alıyor.
Gülhane Parkı'na giriş ücretsizdir.
Tarihi ve doğal güzelliklere sahip bu eşsiz parkta hiçbir ücret ödemeden gezinti yapabilirsiniz.
Türk tarihinde demokratikleşmenin ilk somut adımı olan Tanzimat Fermanı, 3 Kasım 1839'da Abdülmecid döneminde Hariciye Nazırı Mustafa Reşit Paşa tarafından Gülhane Parkı'nda okunmuştur ve bu nedenle Gülhane Hatt-ı Hümayunu da denir.
İstanbul'un en önemli sembollerinden olan laleler, 1-30 Nisan tarihleri arasında İstanbulluları ve tüm ziyaretçileri Emirgan Korusu, Gülhane Korusu, Sultanahmet Meydanı, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Hidiv Korusu noktalarında bekliyor olacak.
Kış Mevsiminde Mangal
Kış mevsiminde doğanın ortasında kapalı çardaklarımızla ve ısıtıcılarımızla keyifle mangal keyfinizi yapabilirsiniz.
İstanbul'un son kalan en büyük ormanı.Belgrad Ormanı,adeta İstanbul'un akciğerleridir.Gölet etrafında 6 km lik yürüyüş parkuru vardır.Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Belgrad Ormanı,spor ve piknik için İstanbul'da ki nadir yerlerden biridir.
Belgrad ormanında mangal yakmak, orman statüsünde yer aldığı için yasak olacak.
Çamlıca Tepesi Piknik
Hem Küçük Çamlıca Tepesi'nde hem de Büyük Çamlıca Tepesi'nde piknik alanları ve masalar bulunuyor. Fakat mangal ve semaver tarzı şeyler yasak.
Madde-1) Her türlü ormanlık alanlarda; mangal, semaver vb. ateşli piknik yapılması, dilek feneri, meşale, havai fişek vb. yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemeler sokulması, kullanılması yasaktır. Ancak Resmi Tescilli korunan alanlar ve piknik/mesire alanlarında kontrollü piknik yapılması serbesttir.
Önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle yangınların artabileceği değerlendirilerek mangal, semaver, ateş yakılabilecek mesire ve piknik alanları dışındaki ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır.
Fuat Sezgin, Gülhane Parkı'nda yer alan İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi yanındaki alanda toprağa verildi. Prof. Dr. Fuat Sezgin'in cenazesi, Fatih Camii'nde kılınan namazın ardından Gülhane Parkı'na getirildi.
İstanbul'da doğa, kültür ve tarihin içiçe olduğu Gülhâne Parkı, haftasonu gezisi olarak değerlendirilebilir. İki tarafı ağaçlarla kaplı bu parkın içerisinde yürüyüş yapmanın yanı sıra, parkta bulunan müze ve kütüphanelerde kültürel bir geziye çıkabilirsiniz.
İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi
Gülhane Parkı'nda neler yapılır diyorsanız güzel bir doğa yürüyüşü yapabilir, çay içebilir, kuşlara simit atabilir, içerisindeki ve çevresindeki müzeleri gezebilirsiniz. Buradan çıktıktan sonra rotanızı Eminönü ya da Sirkeci'ye çevirebilirsiniz.
Hem Anadolu hem Avrupa yakasından ulaşım kolayca sağlanabilir. Hem deniz yolu hem karayolu ile ulaşımı sağlanan Gülhane parkı, vapur ile gelmek isteyen kişiler için Kadıköy- Eminönü vapuruna bindikten sonra iskele karşısında duran bağcılar hattına giden tramvay durağı ile Gülhane parkına direkt gidilebilir.
Gülhane Parkı'nın Bab-ı Ali kapısına bakan tarafında tramvay yolunun ortasında bulunan ağacın yaşı 300 civarında. Gövdesi üzerinde yerden 3 metre yukarıda iri bir taş bulunurmuş. 10 yıl öncesine kadar yerinde duran taş daha sonra söküldüğü için, yeri bugün boşluk olarak görünür.
Topkapı Sarayı'nın has bahçelerinden biri olan Gülhane Parkı, geçiridiği bir dizi düzenleme ve restorasyon sonucu kent sakinlerinin temiz hava, ağaç gölgesi ve rengârenk çiçek özlemini gidermek için koştuğu bir mekân haline geldi.
Beşiktaş Yıldız Parkı girişleri yayalar için ücretsiz. Fakat parka kendi aracınızla gelmek istiyorsanız, 30 TL otopark ücreti ödemeniz gerekiyor. Motosiklet için tüm gün 15, minibüs için ise 60 TL.
İstanbul'un göbeğinde, Beşiktaş ilçesi sınırları içinde, şehrin karmaşasından uzaklaşıp yeşillikler içinde dinlenebilecek muhteşem bir park. Park içerisindeki Malta köşkü, Çadır köşkü ve Kır kahvesinde oturup bir şeyler yiyip içebileceğiniz Büyükşehir Belediyesinin işlettiği mekanlar bulunmaktadır.
Parklardaki çocuk oyun alanları Full HD özellikli 24 kamera ile 7 gün 24 saat izlenip kayıt altına alınıyor. İlk etapta Masal Kahramanları Parkı, Habibler Mehmet Çavuş Yıldız Parkı ve Şehit Şehmus Poyraz Parkı'na yerleştirilen güvenlik kamerası sistemi ilçe genelinde tüm parklara uygulanacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri