Sıralamanın değişmez isimlerinden Bebek, Etiler, Levent, Caddebostan, Arnavutköy, Gümüşsuyu, Fenerbahçe, Teşvikiye gibi mahalleler A+ derecesinde yerlerini korurken, İstanbul dışında A+ derecesinde mahallesi olan şehir bulunmuyor.
Bu listeye göre İstanbul'un en lüks semtleri arasında bir numara Beşiktaş oldu. Şişli, Bakırköy, Kadıköy, Sarıyer ve Üsküdar da lüks semtler arasında yerini aldı. Mahalle bazında bakıldığında İstanbul'daki lüks semtlerin yoğunlukta bulunduğu yer Beşiktaş'tır.
Buna göre İstanbul'un, sınırlarında en fazla gelir barındıran ilçesi yıllık 11 milyar YTL ile Kadıköy, en zengin mahallesi ise 1 milyar YTL ile İçerenköy.
İstanbul Üniversitesi'nin yürüttüğü "Mahallem İstanbul Projesi" ile kentin en yüksek sosyoekonomik statüye sahip 20 mahallesi belirlendi. İstanbul nüfusunun yüzde 1,6'sının yaşadığı bu mahallelerden 10'u Beşiktaş'ta, 4'ü Kadıköy'de, 2'si Beyoğlu'nda, 2'si Bakırköy'de.
Refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey bakımından İstanbul'un en düşük dereceye sahip ilçesi olan Sultanbeyli'yi Arnavutköy ve Sultangazi takip etti.
İlgili 36 soru bulundu
Araştırmaya göre, İstanbul'da yaşam kalitesi en yüksek olan ilçeler Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Şişli ve Fatih olurken, yaşam kalitesi en düşük ilçeler ise Arnavutköy, Sultanbeyli, Şile, Sultangazi ve Esenler şeklinde sıralandı.
İl düzeyinde cari fiyatlarla GSYH hesaplamalarına göre; 2021 yılında İstanbul 2 trilyon 202 milyar 156 milyon TL ile en yüksek GSYH'ye ulaştı ve toplam GSYH'den %30,4 pay aldı. İstanbul'u, 667 milyar 142 milyon TL ve %9,2 pay ile Ankara, 462 milyar 152 milyon TL ve %6,4 pay ile İzmir izledi.
Türkiye'nin en zengin işadamlarının büyük çoğunluğu Bebek, Vaniköy, Kandilli, Beylerbeyi, Yeniköy, Kuzguncuk ve Anadolu Hisarı'ndaki yalı ve köşklerde oturuyor.
İstanbul'un 26 milyarderle ilk sırada yer aldığı listede, ikinci sırada 15 milyarderle Ankara bulunuyor. ZİRVE ŞAHENK'İN : Forbes'ın ''En zengin 100 Türk'' sıralamasına göre, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk 3 milyar 400 milyon dolarlık servetiyle ilk sırada yer aldı.
İl bazında yıllık ortalama milli gelirler incelendiğinde, 2021'de en yüksek kişi başına düşen yıllık gelirin 17.089 $ ile sanayi şehri Kocaeli'nde olduğu görülüyor.
İstanbul'un sağlam zemine sahip alanlarına yönelik olaraksa Beykoz, Bebek, İstinye, Maslak, Şişli, Beşiktaş, Üsküdar ve kuzeyini söyleyebilirim.
Araştırmaya göre, İstanbul'da yaşam kalitesi en yüksek olan ilçeler Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Şişli ve Fatih olurken, yaşam kalitesi en düşük ilçeler ise Arnavutköy, Sultanbeyli, Şile, Sultangazi ve Esenler şeklinde sıralandı.
İstanbul değerlendirmesi yapıldığında en pahalı konutlar Beşiktaş, Sarıyer, Kadıköy ve Bakırköy'dedir. Tabi ki bu bölgeleri takip eden ilçeler de bulunuyor. Bebek ve Etiler her zaman pahalı konutların bulunduğu bölgeler arasında yer alıyor.
Pendik, Ümraniye, Küçükçekmece ve Bahçelievler ilçeleri genellikle daha uygun fiyatlı konutların bulunduğu semtler olarak değerlendiriliyor. İstanbul'da en ucuz semtler ise; Esenköy, Sultanbeyli, Silivri ve Kurtköy gibi semtlerden oluşuyor.
Uygun fiyatlı daire seçeneklerinin görülebileceği yerler arasında Gaziosmanpaşa'da bulunuyor. Gaziosmanpaşa'nın özellikle güney kesimlerinde daha uygun fiyatlı daireler görülebiliyor. Anadolu yakasında ise metrekare değeri bakımından en uygun fiyatlar, Sancaktepe civarında karşımıza çıkıyor.
O yüzden kısaca söyleyeyim: Keban. Evet, Elazığ'ın bu şirin ilçesi Türkiye'nin en zengin ilçesi olarak kabul ediliyor.
Buna göre en zenginler listesinde birinci sırada Adıyaman Besnili iş insanı SASA Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemlioğlu 5,3 milyar dolarlık servetiyle yer aldı. İkinci sırada Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker yer alırken, üçüncü sırada ise İbrahim Erdemoğlu'nun kardeşi Ali Erdemoğlu bulunuyor.
New York, ABD: 345 bin 600
Rapora göre, New York'ta yaklaşık 345 bin 600 milyoner, 10 milyon doların üzerinde varlığa sahip 15 bin 470 kişi, 100 milyon dolar veya daha fazla serveti olan 737 kişi ve 59 milyarder bulunuyor. ABD'nin finans merkezi, çeşitli ölçütlerle dünyanın en zengin şehri olarak kabul ediliyor.
Sarıyer, doğal bitki örtüsü açısından İstanbul'nin zengin ilçelerinden biridir.
Günümüzde İstanbul'un en zengin semtlerinden biri olmanın yanı sıra, Borusan oto, Otokoç,CarrefourSA, Migros, Sanovel, İstinye Park gibi büyük iş yerleri ve alışveriş merkezlerini içinde barındıran İstinye, Boğaziçi'nin en hareketli ve en canlı iş bölgelerinden biridir.
IMF, dünya ülkelerini kişi başına düşen GSYİH'e göre listedi. "En zengin 25 ülke" listesinin başında Lüksemburg yer alıyor. Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yayımladığı listeye göre, 2023'te ortalama kişi başına düşen GSYİH 13 bin 920 dolar oldu. Bu rakam 2022'de 13 bin 400 dolar, 2020'de 11 bin 160 dolardı.
İstanbul'da en çok Sivas kütüğüne bağlı vatandaşlar ikamet ediyor. 768 bin kişinin üzerinde Sivaslı, İstanbul topraklarında. Yani bir şehir efsanesi olan “İstanbul'da en çok Sivaslı var” deyimi gerçek. İkinci sırayı Kastamonu aldı. İstanbul'daki Kastamonuluların nüfusu 562 bin dolaylarında.
İstanbul'da Sivaslı hakimiyeti sürüyor
TÜİK verilerine göre İstanbul'da yaşayanların 2 milyon 164 bin 766'ının kütüğü İstanbul'a kayıtlı. İstanbulluların dışında İstanbul'da kütüğüne en fazla kişinin kayıt olduğu il ise yine Sivas oldu.
İstanbul'un nüfusu 15 milyon 840 bin 900 kişi oldu
Türkiye nüfusunun %18,71'inin ikamet ettiği İstanbul'u, 5 milyon 747 bin 325 kişi ile Ankara, 4 milyon 425 bin 789 kişi ile İzmir, 3 milyon 147 bin 818 kişi ile Bursa ve 2 milyon 619 bin 832 kişi ile Antalya izledi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri