Ön kayıt ekranından ya da e-devlet üzerinden “isteğe bağlı İngilizce Hazırlık okumak istiyorum ya da istemiyorum” bilgilerinden herhangi birini giren öğrenciler, vazgeçmeleri halinde güncelleme işlemlerini 1 saat içerisinde ön kayıt formuna tekrar girerek yapabilirler.
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Başvuru İptali :
E- devlet üzerinden veya şahsen dilekçe ile yapmış olduğunuz başvurunuzu iptal etmek için dilekçeyi doldurduktan sonra Yüksekokulumuzun Yabancı Diller Bölüm Sekreterliğine şahsen gelerek veya mail – faks yolu ile de iletilebilirsiniz.
-Evet. İsteğe bağlı hazırlık sınıfını tercih etmek isteğe bağlı ancak derslere devam etmek zorunludur. Öğrenciler derslerin %85 ine devam etmek zorundadır. Devamsızlıktan kalan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılda bölümlerine devam edebilirler.
Devamsızlıktan kalan öğrenciler derslere devam edemez ve dönemin geri kalanındaki hiçbir sınava giremez. Bir yıl için zorunlu hazırlık sınıfında 115 saati, İsteğe bağlı hazırlık sınıfında ise 153 saati aşan devamsızlık durumunda öğrenci devamsız sayılır ve derslere devam etme hakkını bütünüyle kaybeder.
Cevap: İsteğe bağlı hazırlık programının süresi en fazla bir akademik yıldır. Bu süre öğrencilerin kayıtlı oldukları programın öğretim süresinden sayılmaz.
İlgili 28 soru bulundu
-Evet. İngilizce hazırlık programında öğrencilerin kayıt dondurma hakkı vardır. Güz yarıyılında kayıt donduran öğrenci, bahar yarıyılı eğitimine, öğretim yılı başında başlaması gereken seviye için ilan edilen koşullarda başlar. Devamsızlıktan kalan öğrenci kayıt dondurma hakkından yararlanamaz.
İsteğe Bağlı Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Öğrenciler, dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar ve hazırlık sınıfını tekrar etmezler.
Burs alan bir kişi, isteğe bağlı hazırlıkta başarısız olursa bursu krediye dönüşüyor. KYK, senin hazırlığının isteğe bağlı mı veya zorunlu mu olduğuna bakmıyor maalesef.
E- devlet üzerinden veya şahsen dilekçe ile yapmış olduğunuz başvurunuzu iptal etmek için dilekçeyi doldurduktan sonra Yüksekokulumuzun Yabancı Diller Bölüm Sekreterliğine şahsen gelerek veya mail – faks yolu 03.10.2023 tarihine kadar iletilebilirsiniz.
Eğitim-öğretim yılı sonunda başarılı olanlara Üniversitemiz tarafından diplomaları ile birlikte yabancı dil yeterlilik sertifikası verilir. Ayrıca, diploma ekinde de 1 yıl süreli hazırlık eğitimini başarıyla tamamladığı belirtilir.
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık programı ücretsizdir, ancak öğrencilerimizin kayıtlı oldukları Fakülte, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulunun öğrenim ücreti yükümlülüğünü yerine getirmeleri gerekir.
hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.
Zorunlu hazırlık programı bulunan bölümler 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt Kılavuzunda belirtilmiştir. (2) Eğitim-öğretim yılı başında (Eylül ayında) yapılan Düzey Belirleme Sınavına girmezsem ne olur? Sınava girmeyen öğrenciler lisans eğitimlerine başlayamaz ve Hazırlık Programına dahil olurlar.
İngilizce Dil Hazırlık Programı üç düzeyden oluşur: A2, B1 ve B2. B2 düzeyinin koşullarını yerine getiren öğrenciler, İngilizce Dil Öğretim Okulunun yeterlik sınavını (Akademik İngilizceye Hazırlık Sınavı - TRACE) almaya hak kazanırlar. Bu sınavdan başarılı olan öğrencilerin birinci sınıfa başlamalarına izin verilir.
Devamsızlıktan kalan öğrenciler devamsızlıktan kaldığı düzeyi tekrar eder. Düzey sonu sınavına katılamazlar.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
MADDE 8 – (1) Yabancı dil eğitiminin zorunlu olmadığı programlara yerleşen öğrencilere, talep etmeleri halinde, Yüksekokuldaki olanaklar ölçüsünde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi verilebilir.
Yabancı dil için hazırlık olan üniversitelerde hazırlık okumak zorunludur ancak üniversitenin düzenlediği seviye belirleme sınavının sonucuna göre öğrenci hazırlığı okumadan direkt 1. sınıfa geçebileceği gibi, sadece yarı dönem ya tam bir yıl hazırlık okuyabilir.
(2) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Hazırlık sınıfında sınıf geçmeye esas derslerden ders yılı sonunda başarılı olamayan öğrenciler, üçüncü fıkra hükümlerine göre yeterlilik sınavına alınır. Başarısız olanlar bir yıl daha hazırlık sınıfına devam eder.
Üniversitelerin hazırlık sınıflarında okuyan öğrenciler KYK burs veya kredi başvurusu yapabilmekte ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu ödemesinden yararlanabilmektedir. Ancak burs alan öğrencilerin, hazırlık sınıfında istenen başarıyı sağlayamamaları halinde bursları krediye dönüşmektedir.
İşte detaylar... HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİ KYK YURT BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR Mİ? Üniversitelerin hazırlık sınıflarında okuyan öğrenciler KYK yurt başvurusunda bulunabilmektedir.
Hazırlık Dışarıda Hazırlanan statüsünde olan öğrenciler yurtlarda kalamazlar; bölüme geçmeleri durumunda veya Rektörlük onayıyla yurtlarda kalabilirler.
- Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş (Ek-1 Madde): Yatay geçiş içinmevcut üniversitende en az bir dönem okumuş olmak şartı vardır. Bunun dışında hazırlık sınıfı dâhil her sınıfta yatay geçiş mümkündür.
Devamsızlıktan kalırsam ne olur? İsteğe bağlı hazırlık programında devamsızlıktan kalırsanız derslere devam edemez, sınavlara giremez ve programdan başarısız sayılarak men edilirsiniz. Zorunlu hazırlık programında ise takip eden sene eğitimi tekrar edersiniz.
Transkript (Öğrenim Belgesi) Lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler için hazırlanan belgedir. Hazırlık sınıfı öğrencisi için transcript belgesi düzenlenmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri