İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi alan öğrenciler hazırlık sınıfı eğitimleri sonucunda başarılı da olsalar başarısız da olsalar bu süre bitiminde lisans eğitimlerine başlarlar. Ancak, başarısız olmaları halinde bursları kesilebilir.
İsteğe bağlı hazırlık programında devamsızlıktan kalırsanız derslere devam edemez, sınavlara giremez ve programdan başarısız sayılarak men edilirsiniz. Zorunlu hazırlık programında ise takip eden sene eğitimi tekrar edersiniz.
Evet, İngilizce Zorunlu Hazırlık Programında bir sene için en az %85 oranında, İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfında ise en az % 80 oranında devam zorunluluğu vardır.
Üniversiteye giriş bursu öğrencinin kayıtlı olduğu hazırlık sınıfında azami süre (iki yıl), önlisans ve lisans programlarında, not ortalaması veya ders geçme gibi başarı şartları aranmaksızın normal öğrenim süresince devam eder.
-Evet. İsteğe bağlı hazırlık sınıfını tercih etmek isteğe bağlı ancak derslere devam etmek zorunludur. Öğrenciler derslerin %85 ine devam etmek zorundadır. Devamsızlıktan kalan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılda bölümlerine devam edebilirler.
İlgili 15 soru bulundu
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Başvuru İptali :
E- devlet üzerinden veya şahsen dilekçe ile yapmış olduğunuz başvurunuzu iptal etmek için dilekçeyi doldurduktan sonra Yüksekokulumuzun Yabancı Diller Bölüm Sekreterliğine şahsen gelerek veya mail – faks yolu ile de iletilebilirsiniz.
İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz. Bu süre fakülte/yüksekokulun normal öğrenim süresi dışında tutulur.
İsteğe bağlı hazırlık okuyan öğrenciler bir yılın sonunda başarılı olsun ya da olmasın kendi bölümlerine devam ederler. Hazırlık sınıfını geçen öğrenciler mezun olduklarında Diploma ve transkriptlerinde hazırlık sınıfını başarıyla tamamladığı belirtilir.
(4) Öğrencilere kayıtlı oldukları programın, varsa zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfında da burs ödenir. Ancak, isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfında okuyan öğrencilere bu süre zarfında burs ödenmez, söz konusu öğrenciler birinci sınıfa başladıkları yıl burslarını almaya hak kazanırlar.
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık programı ücretsizdir, ancak öğrencilerimizin kayıtlı oldukları Fakülte, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulunun öğrenim ücreti yükümlülüğünü yerine getirmeleri gerekir.
İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı başarı durumu öğrencilerin lisans öğrenimlerine devam etmelerine engel değildir. Diğer bir deyişle; başarısızlık durumunda öğrenciler sınıf tekrarı yapmaz, lisans eğitimlerine devam edebilirler.
İki dönem süreli İngilizce eğitimiyle öğrencilerin 3 seviyeyi (CEFR A1, A2 ve B1) tamamlamaları hedeflenmiştir. Hazırlık sınıfında dersler öğrencilerimize etkin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri kazandırma odaklı olarak yapılır.
Yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmelerine rağmen hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayamayıp ilişiği kesilen öğrencilerin, Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilme işlemleri Başkanlığımızca yapılacaktır.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz.
İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi MADDE 8 – (1) Yabancı dil eğitiminin zorunlu olmadığı programlara yerleşen öğrencilere, talep etmeleri halinde, Yüksekokuldaki olanaklar ölçüsünde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi verilebilir.
Hazırlık Dışarıda Hazırlanan statüsünde olan öğrenciler yurtlarda kalamazlar; bölüme geçmeleri durumunda veya Rektörlük onayıyla yurtlarda kalabilirler. Hazırlık Dışarıda Hazırlanan statüsüne geçmelerinden dolayı yurtlardan ayrılan öğrenciler, Yurtlar Takvimi'nde belirtilen oranlarda ücret iadesi alır.
İşte detaylar... HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİ KYK YURT BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR Mİ? Üniversitelerin hazırlık sınıflarında okuyan öğrenciler KYK yurt başvurusunda bulunabilmektedir.
Öğrenimlerini normal öğrenim süresi içerisinde tamamlayamayan öğrencilerin burs/kredi alma hakkı devam eder mi? Yükseköğrenim gören öğrencilere normal öğrenim süresi kadar burs/kredi ödemesi yapılmaktadır. Öğrenim süresi uzayan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılmamaktadır.
hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.
İngilizce Muafiyet Sınavı, eğitim dili İngilizce olmayan okullarda da yapılıyor. Buradaki amaç, öğrencinin ilk sene Ortak Zorunlu Temel İngilizce dersini alıp almayacağını belirlemek. Eğer öğrenci İngilizce Muafiyet Sınavından yeterli puan alamazsa, zorunlu dersi almak zorunda kalıyor.
Cevap: Hazırlık sınıfının süresi, azami iki akademik yıldır. Devam zorunluluğunu yerine getirmesine rağmen hazırlık sınıfını iki akademik yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin kayıtlı oldukları programdan ilişiği kesilir.
Bir başka deyişle yabancı dil seviyesini ölçmek için bu sınav zorunlu bir sınavdır. Eğer muafiyet sınavına girilmezse, seviyeniz sıfır olarak belilrlenir ve ünversite hazırlık sınıfından eğitime başlamanız gerekebilir.
Öğretim dili tamamen veya en az %30 yabancı dilde olan bölümlerde Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı zorunludur.
*Hazırlık sınıfı öğrencileri ders kaydı yapmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri