Türkiye'nin bilgi teknolojileri alanındaki ilk ve tek “eğitim-istihdam” platformu olarak hayata geçirilen 1 Milyon İstihdam Projesi, BTK Akademi online eğitim platformu entegrasyonu ile ücretsiz online eğitim imkanlarını kariyer sahibi olmak isteyen kullanıcılarına sunmaya devam etmektedir.
Kamuda ve özel sektörde Bilgi Teknolojileri alanında kariyer yapmak isteyen kişilerin özgeçmiş oluşturması için '1 Milyon İstihdam' projesi geliştirildi. Projenin hazırlanmasındaki amaç, bilgi teknolojileri personeli ihtiyacına karşılık vermektir.
İstihdam etmek herhangi bir iş için gerekli iş gücünü sağlamak adına bir görevde çalışmak üzere bir kişiyi yerleştirmek anlamında kullanılır. Örneğin; “X Kurumu'nun bünyesinde 100 bin kişi istihdam edildi” cümlesiyle kurumda bu insanların çalışmaya başladığını ifade etmiş oluruz.
Projenin amacı, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023 yılında 1 milyon gencimizi bilgi teknolojileri alanında istihdama hazır hale getirmek. Projeyle, katma değeri yüksek olan bilgi teknolojileri alanında istihdam ihtiyacının karşılanarak ülkemiz için ekonomik değer oluşturulması hedefleniyor.
Söz konusu program 2023 Ekim ayında başlayacak ve staj süreçleriyle beraber 2024 yılı güz dönemine kadar devam edecektir. Eğitimler yüz yüze olacak şekilde İstanbul Ticaret Üniversitesinde gerçekleştirilecektir.
İlgili 27 soru bulundu
Türkiye'nin bilgi teknolojileri alanındaki ilk ve tek “eğitim-istihdam” platformu olarak hayata geçirilen 1 Milyon İstihdam Projesi, BTK Akademi online eğitim platformu entegrasyonu ile ücretsiz online eğitim imkanlarını kariyer sahibi olmak isteyen kullanıcılarına sunmaya devam etmektedir.
1Milyonİstihdam uygulamasında yaş sınırlaması var mıdır? Uygulama içerisinde yaş sınırlamamız bulunmamaktadır.
Katılımcılar 1 Milyon İstihdam uygulamasında özgeçmişlerini oluşturduktan sonra BTK Akademi uygulaması üzerinden ücretsiz olarak video eğitim hizmeti alabilmektedirler.
860 binden fazla kişi başvurdu
Şu ana kadar 860 binden fazla kişinin başvuru yaptığı 1 Milyon İstihdam Projesi ile 2023 yılına kadar bilgi ve iletişim teknolojileri alanında 1 milyon kişinin istihdama hazır hale getirilmesi hedefleniyor.
Nitelikli iş gücünü artırmak gayesiyle 2020 yılında başlattıkları 1 Milyon Yazılımcı İstihdamı Projesi'nin bu anlayışla ortaya çıktığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretsiz sunulan ve herhangi bir şart aranmayan proje portalına kayıt yaptıran vatandaşların 33 iş kolundan birini seçerek, sistemdeki 1800 saati bulan ...
''Bugün kuruma 100 kişi istihdam edildi''Yani 100 kişinin atandığını veya işe alındığını anlatmaktadır. Türk Dil Kurumu'na bakıldığında istihdam kelimesi aynı şekilde bir kişinin bir işte, bir görevde kullanılması ve çalıştırması anlamı taşımaktadır.
İstihdam, ülkedeki mevcut iş gücünün ekonomik faaliyetler içerisinde sürekli biçimde çalıştırılmasıdır. İstihdam kavramı bir ekonomide belli bir dönemde mevcut üretim ögelerinin var olan teknolojik düzeye göre hangi oranda kullanıldığını ifade eder.
Herhangi bir ülkenin elinde bulundurduğu mevcut işgücünü, ekonomik faaliyetler eşliğinde durdurmadan, devamlı biçimde çalıştırması istihdam etmek biçiminde değerlendirilir. Herhangi bir sektör üzerinden düzenli bir şekilde işçilerin alınması ile beraber sektörün sürdürülmesi anlamı taşıdığını söylemek mümkün.
Kayıtlı istihdam yaratma ve koruma şartıyla, TKYB ve Dünya Bankası Çevresel ve Sosyal Standartlarına uygun olarak proje illerinde faaliyet gösteren, özellikle kadın kapsayıcı firmalarda Türk vatandaşları ve mülteciler yararına kayıtlı istihdam imkanlarını artırmaktır.
Çalışanlar açısından, herhangi bir işte ücret, maaş vb. karşılığı işgücünün o işverenin işine tahsis edilmesi, işverenler açısından ise bir bedel karşılığı çalışana çalışma imkânı sağlanması istihdam olgusuna işaret etmektedir (Ülgener, 1980: 73).
İstihdam oranı nedir? İstihdam oranı, iş gücünün üretime katılım düzeyini gösterir. İlgili oranı hesaplamadan önce iş gücü kavramını açıklamakta yarar var. Özetle iş gücü, ülkedeki çalışmaya elverişli nüfusu ifade eder.
İstihdam Oranı Nedir? İstihdam oranı, bir ekonomide çalışan sayısını çalışabilir nüfusa oranlayarak hesaplanır. Çalışabilir nüfus, belirli bir yaş grubunda olan ve işgücüne katılabilme potansiyeli olan kişilerin toplamını temsil eder. İstihdam oranı genellikle yüzde olarak ifade edilir.
TÜİK Kurumsal. 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 yılında bir önceki yıla göre 337 bin kişi azalarak 3 milyon 582 bin kişi oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Haziran ayına ilişkin İşgücü İstatistiklerini açıkladı. Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılı haziran ayında bir önceki aya göre 2 bin kişi artarak 3 milyon 337 bin kişi oldu.
BTK Akademi'ye Hoş Geldiniz!
Bu alan yalnızca 16 yaş altı kullanıcılarımız içindir.
BTK Akademi ücretsiz olarak düzenlediği eğitim sertifika programlarıyla, kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan kaliteli iş gücünün üretilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
BTK Akademi Eğitim Portaline Web üzerinden erişim https://www.btkakademi.gov.tr üzerinden sağlanmaktadır. Portal üzerinde Giriş sayfasındaki “e-devlet Şifresi ile giriş” butonuna basarak Portala giriş yapabilirsiniz.
BTK Akademi 1 Milyon Yazılımcı Projesi nedir, başvuru nasıl yapılır? Avrupa'nın en genç nüfus ortalamalarından birine sahip Türkiye'deki nitelikli gençlerin geleceğine yön vermek amacıyla 1 Milyon Yazılımcı Projesi başlatıldı. Projede 13 kategoride, 46 bin 742 dakikadan oluşan 31 eğitim bulunuyor.
Proje kapsamında, bir başka uygulama olan BTKAkademi uygulaması da online bilgi teknolojileri eğitim hizmeti sunacaktır. https://www.btkakademi.gov.tr/portal/ adresinden erişilecek olan uygulamada kullanıcılar e-devlet bilgileri ile giriş yaparak sistemde yüklü olan derslere kaydolup, takip edebileceklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri