Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Istinaf mahkemesinde karara çıkmış ne demek?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Istinaf mahkemesinde karara çıkmış ne demek?

Kararı çıkmış davada çıkmış teriminin anlamı nihai karar verildiğini ifade eder. Bu nihai karara çıkan davada, davalı ya da davacı istinaf ya da temyize götürme sürelerinin tamamlanmasını beklemiştir. İstinaf ve temyiz yolu açık olan davalarda bu yol kullanılmadığı zaman dava kesinleşmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avgorkemdemircan.com

Istinafta karara çıkmış dosya ne zaman sonuçlanır?

Kararın istinafa gidilmesi ya da kesin kararlardan olmaması halinde kararın icrası sağlanabilmektedir. Karara çıkmış dosya, sonuçlanmış bir dosyadır. Karı verilen bir dosyada gerekçeli karar yazma süresi ceza mahkemelerinde on beş gün, hukuk mahkemelerinde bu süre bir aydır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

E-devlet dava dosyası karara çıkmış ne demek?

Dosyanın esastan karara çıkması; davaya sebep olan söz konusu uyuşmazlık ile ilgili olarak kısmen kabul ya da ret ya da kabul, ret şeklinde karar verilmesi durumudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatismailyildirim.com

Istinaf dosya durumu açık ne anlama gelir?

“Bölge Adliye Mahkemesi Dosya Durumu Açık” Ne Demek? “Dosya durumu açık” demek; dava dosyanızın istinaf incelemesi aşamasında olduğunu ve henüz karar verilmediği durumu anlatır. İstinaf mahkemesi dava dosyanız hakkında karar verdiğinde UYAP vatandaş sisteminde dosya durumu karara çıkmış olarak görünmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adaletgerek.com

Izale i şuyu davası karara çıkmış ne demek?

İzale-i şuyu, diğer adıyla ortaklığın giderilmesi davası; bir malın paylaşılamaması halinde söz konusu olur. Bu davalarda malın mahkeme kararıyla satılması ve elde edilen paranın ortaklar arasında paylaşılması amaçlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Dava Dosyası veya Dosya Durumu Karara Çıkmış Ne Anlama Geliyor

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Karara çıkmış dosyadan sonra ne olur?

Kararı çıkmış davada çıkmış teriminin anlamı nihai karar verildiğini ifade eder. Bu nihai karara çıkan davada, davalı ya da davacı istinaf ya da temyize götürme sürelerinin tamamlanmasını beklemiştir. İstinaf ve temyiz yolu açık olan davalarda bu yol kullanılmadığı zaman dava kesinleşmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avgorkemdemircan.com

Izale i şuyu istinaf ne kadar sürer?

İzale-i şuyu davalarının ortalama olarak 18 ila 24 ay arasında sonuçlandığı söylenebilir. İlk derece mahkeme kararının ardından başlayan İstinaf ve Yargıtay aşamaları hesap edildiğinde bir davanın 3-4 yıla kadar uzaması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: irembikedemirhan.com

Istinaf karar verdikten sonra ne olur?

İstinaftan sonra temyiz hakkı tabi ki vardır. Bu noktada temyiz hakkı için gerekli başvuruların yapılması adına 15 günlük bir süre verilmektedir. Kararın kesinleşmesinin sonrasında kararın tebliğ edilmesinden itibaren 15 günlük bir süre verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihsaatci.av.tr

Istinaf kesin karar verdikten sonra ne olur?

İstinaf dilekçesi, kanuni süre geçtikten sonra verilir veya kesin olan bir karara ilişkin olursa, kararı veren mahkeme istinaf dilekçesinin reddine karar verir ve 344 üncü maddeye göre yatırılan giderden karşılanmak suretiyle ret kararını kendiliğinden ilgiliye tebliğ eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serenjustice.com

Istinaf mahkemesi sonucunu nasıl öğrenebilirim?

İstinaf mahkemesi süren vatandaşların en çok merak ettiği sorulardan biri de dosya sorgulama işleminin nasıl yapıldığıdır. Davanın ne durumda olduğunu öğrenmenin birincil yolu e-devlet uygulamasıdır. E-devlet girişinin ardından mahkeme dosya sorgulama bağlantıları takip edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Karara çıkmış dosya tebliğ edilmezse ne olur?

Yani, kararın kesinleşmesini veya kanun yollarına başvuru hakkının kullanımını temin için taraflar mahkemeye başvurarak gerekçeli kararın taraflara tebliğ edilmesini istemesi gerekir. Aksi takdirde gerekçeli karar tebliğ edilmezse, hüküm kesinleşmemiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mesudebusrakucuk.av.tr

Karara çıkmış ne zaman sonuçlanır?

Karara çıkmış dosya, sonuçlanmış bir dosyadır. Karı verilen bir dosyada gerekçeli karar yazma süresi ceza mahkemelerinde on beş gün, hukuk mahkemelerinde bu süre bir aydır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kilickiranhukuk.av.tr

Karara Çıkmış dava dosyasini nereden takip edebilirim?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Istinaf mahkemesinden çıkan karara itiraz edilir mi?

Madde metninden de anlaşılacağı üzere İstinaf mahkemesinin kesin nitelikteki kararlarına karşı, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı resen veya istem üzerine itirazda bulunabilir. Başsavcılık, sanık aleyhine bir itirazda bulunacaksa bunun süresi 30 gündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetkursatkilic.av.tr

Dosya durumu karara çıkmış ne zaman kesinleşir?

Karara Çıkmış Dosyanın Kesinleşme Süresi Nedir? Dosya durumunun karara çıkması, taraflara mahkeme ilamının tebliğ edilmesinden sonra itiraz süresi boyunca karara itiraz edilmezse ya da bu süre içinde karar kabul edilirse kesinleşir. Buna göre itiraz süresi boyunca karar kesinleşmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avgorkemdemircan.com

Bir dosya Istinafta ne kadar bekler?

İstinaf Şartları İstinafta, ilk derece mahkemeler tarafından verilen kararın usul ve esas açısından üst derece mahkeme tarafından denetlenmesi olarak tanımlanmaktadır. Aynı zamanda istinafta olan dosya karar duruşması sonrasında 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılmasının ardından 2 ay içerisinde sonuçlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Istinaf mahkemesi kararı onarsa ne olur?

İstinaf mahkemesi ceza davası ile ilgili yeniden yaptığı yargılama neticesinde, ya istinaf başvurusu hakkınsa “esastan red” kararı verir ya da ilk derece mahkemesinin hükmünü kaldırarak “yeniden hüküm” verir. Her iki halde de şartları varsa, istinaf mahkemesi kararı aleyhine Yargıtay'a Temyiz Başvurusu yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Istinaf mahkemesinden sonra dosya nereye gider?

Bölge adliye mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararına karşı yapılan istinaf (itiraz) başvurusunu reddetmiş (eş söyleyişle kararı onaylamış) ise bölge adliye mahkemesinin kararı, Yargıtay'ın bozma kararı ile kaldırılır ve dava dosyası ilk derece mahkemesine gönderilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun-hukuk.com

Istinaftan sonra karar kesinleşir mi?

Bu incelemeden sonra verilecek olan karar kesin karar niteliğinde olabilecektir. Bazı kararlarda ise temyiz yasa yolu incelemesinden geçmemektedir. Özellikle ceza miktarı düşük kararlarda ilk derece mahkemenin vermiş olduğu karar istinaf incelemesinin ardından kesinleşebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alanyaavukatlik.com

Istinaf karari kesin midir?

İlk derece mahkemesinin ihtiyati tedbir veya ihtiyati haciz kararlarına karşı yapılan istinaf başvurusu öncelikli olarak incelenir ve istinaf mahkemesinin bu konuya dair verdiği karar kesindir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Istinaf genellikle ne karar verir?

İstinaf İşlemi: İstinaf mahkemesi, başvuruyu inceler. Kararı ve delilleri gözden geçirir, hukuki nedenleri ve iddiaları değ Karar: İstinaf mahkemesi, mahkeme kararını onaylayabilir, değiştirebilir veya davayı yeniden alt mahkemeye göİstinaf mahkemesinin kararı, genellikle yazılı bir şekilde taraflara iletilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kalemci.av.tr

Istinaftan sonra Yargıtay a gidilir mi?

Çekişmesiz yargı işlerine dair verilen yerel mahkeme kararlarına dair istinaf mahkemesi kararları kesin olup aleyhine Yargıtay'a temyiz başvurusu yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Izale i şuyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir?

İzale-i şuyu davasında mahkeme, malın satılmasına karar verdikten sonra satış işlemi açık artırma usulüyle gerçekleşir. Tüm paydaşların rızası olması halinde açık artırma sadece paydaşlar arasında yapılır. Tüm paydaşların rızası yok ise, açık artırmaya üçüncü kişiler ve alacak hakkı olan kişiler de katılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harbiyehukuk.com

Izale i şuyu alıcı çıkmazsa ne olur?

İzale-i Şuyu ( Ortaklığın Giderilmesi ) Davasında Davaya Konu Taşınmaz İçin Alıcı Çıkmazsa Ne Olur? Birinci ihalede alıcı çıkmaz yahut belirlenen miktara ulaşılamazsa satış geri bırakılır. İkinci ihalede da alıcı çıkmazsa satış düşürülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetkursatkilic.av.tr
Önceki makale
Çanakkale deprem ne zaman oldu?
Sonraki makale
Proton ne renk?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT