İsveç'te 5 yıl yaşamak ve ikamet etmek şartıyla oturum izni varsa İsveç vatandaşlığına başvuru yapılabilmektedir. 1 Nisan 2015 yılından itibaren İsveç vatandaşlığına başvuru yapmak ikamet ya da ikametgah hakkı daimi ikamet iznine denk gelmektedir. İsveç'te 5 yıl yaşamış olmak şartı aranmaktadır.
Klasik vatandaşlık: İsviçre'de 10 yıl yaşamış, sürekli oturum iznine (C tipi) sahip olan yabancılar vatandaşlık alabilirler. 10 yıllık sürenin 3 yılı, vatandaşlık başvurusundan önceki 5 yıl içinde olmalıdır. Hızlandırılmış vatandaşlık: Evlilik yoluyla vatandaşlık almak da bu seçenektedir.
Başvuru sahibinin iş süresi 3 aydan uzun ise İsveç oturum izni kartı çıkartması gerekmektedir. 3 aydan uzun süreli İsveç çalışma izni ve oturum izni başvruları için biyometrik parmak izi verilerinin beyan edilmesi gereklidir. İsveç çalışma izni başvuru işlemlerinin sonuçlanması ortalama olarak 45 gün sürmektedir.
İsveç'te uzun yıllardan bu yana İsveç vatandaşlarının başka ülke vatandaşlığı almalarına izin verilmektedir. Bütün İsveç vatandaşlarının etkin ve hukuk güvencesi içinde kurallar dahilinde konsolosluk yardımına hakları vardır.
Antigua ve Barbuda yatırım yoluyla vatandaşlık almanın en kolay olduğu ülkelerin ilk sırasındadır. Karayip Denizi'nin doğusunda yer alan ada ülkesi Antiqua ve Barbuda'da vatandaşlığa hak kazanan yatırımcılar dünyadaki 151 ülkeye vizesiz seyahat edebilmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
1. VATİKAN. Vatikan'da yalnızca ülkede veya Roma'da kardinal olarak çalışanlar, ya da Katolik Klisesi'nin resmi çalışanı olarak görev yapanlar vatandaşlık alabiliyor.
Bir ada devleti olan Dominik Cumhuriyeti en ucuz vatandaşlık veren ülkeler arasında yer alıyor. Dominik Cumhuriyeti tek kişi için 100 bin ABD Doları, çift kişi için 150 bin ABD Doları karşılığında vatandaşlık veriyor. Üç kişi ve daha yukarısı için ise 175 bin ABD Doları ve üstü fiyatlar söz konusu.
Kısa prosedüre göre vatandaşlık için; 18 yaşında olmak, 5 yıl aralıksız İsveç´te bulunuyor olmak, anayasada yer alan 3 dilden en az birini bilmek, toplumsal uyumu ispat etmek ve en az bir buçuk yıl (468 gün) çalışmış olmak gerekmektedir.
İsveç Schengen vize sistemine dahildir. Bu nedenle umuma mahsus pasaporta sahip vatandaşlarımızın vizelerini İsveç'in Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğuna başvurarak almaları gerekmektedir. Başka bir Schengen ülkesinden de İsveç'e geçilebilmektedir.
İsveç Konsolosluğu'nun vize uyum kriterlerine uygun doğru ve eksiksiz bir başvuru yapılması durumunda İsveç vizesi almak zor olmayacaktır. İsveç Konsolosluğu doğru başvuru prosedürü ve adımları takip edildiğinde genel olarak vize veren bir konsolosluktur.
2008-2021 arasını kapsayan 14 yılın toplamına bakıldığında AB ülkeleri 52 bin 715 Türk vatandaşının iltica başvurusunu kabul etti. İsveç 14 sene boyunca 2 bin 90 kişiye iltica verirken Finlandiya 880 kişinin başvurusunu onayladı.
İsveç'e çalışmak için nasıl gidilir? Çalışmak için İsveç'e gitmek istiyorsanız çalışma izni başvurusu yapmanız gerekir. İsveç'e turist vizesiyle giderek çalışmak mümkün değildir. Çalışma izni başvurusu, online olarak veya başvuru formunu büyükelçilik ve konsolosluklara ileterek yapılabilir.
İsveççe (svenska; [ˈsvɛ̂nːska] ( dinle)), İsveç ve Finlandiya'nın güney ve batı sahillerinde 9,6 milyonu aşkın kişi tarafından konuşulan bir Kuzey Cermen dilidir. İsveççe'nin konuşulduğu yerler. İsveççe Hint-Avrupa dil grubunun, Cermen dil ailesinin kuzey koluna aittir.
Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin esaslar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda (TVK) düzenlenmiştir. Bu Kanun uyarınca Türkiye'de kesintisiz olarak en az beş yıl ikamet eden yabancı uyruklu kişiler, mevzuatta aranan diğer koşulları da yerine getirmeleri halinde Türk vatandaşlığı alabilmektedir.
Norveç'te yasal olarak en az 7 yıl yaşamış olmanız gerekmektedir. Evlilik yolu ile vatandaşlık alınacak ise Norveç vatandaşı ile en az 7 yıl evli kalmalısınız.
Evlilik ancak 18 yaş itibariyle mümkündür: İsviçre`de evlilik yaşı kadınlar ve erkekler için 18`dir. Her iki tarafın da ancak 18 yaşını doldurmasının ardından evlilik gerçekleşebilir. Her kadın ve erkek eşini özgürce seçebilir, hiç kimse evliliğe zorlanamaz: Evlilik taraflar arasındaki özgür iradeye dayanmaktadır.
İsveç pahalı bir ülke. Özellikle kısıtlı bir bütçeye sahipseniz çok pahalı bir ülke. Gençler ziyaret etmek isterlerse hosteller var, hostellerde kalabilirler. Aynı zamanda İnterrail bileti alarak çok uygun fiyata trenleri kullanabilirler.
İsveç ülkesinden oturma izni almak için İsveç'te 90 günden daha uzun eğitim almanız ya da iş yapacak olmanız gerekir. Bunun dışında İsveç vatandaşı biriyle evlilik ya da yasal partnerlik yaparsanız da oturum izni alabilirsiniz.
İskandinavya Yarımadası'nda yer alan bir Kuzey Avrupa ülkesi olan İsveç, doğudan Baltık Denizi ve Finlandiya, batı ve kuzeyden Norveç ile çevrilidir. %70 Hristiyan, %5 Müslüman, %25 diğer inançlara mensup olanlar, dinsizler ve inancını açıklamayanlar.
İsveç'te lise eğitimi üç yıl sürmektedir.
İsveç İstatistik Kurumu (SCB)'nun rakamlarına göre 2021 - 2022 arasında kiralar ortalama yüzde 1,7 oranında arttı ve bu rakamlarla ülke genelinde ortalama bir ev kirası 7.753 kron olarak hesaplandı. Son bir yıl içinde yüzde 1,7 oranında artan kiralar mülk sahiplerini tatmin etmiyor.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
Hangi ülkeler gayrimenkul alarak vatandaşlık veriyor? Gayrimenkul yatırımı yaparak vatandaşlık sunan dört Karayip ülkesi var: St. Kitts & Nevis, Antigua & Barbuda, Dominika ve Grenada. Tüm bu durumlarda, bir takım avantajları vardır.
İsviçre yasama organının alt kanadı Ulusal Konsey, ülkede doğan yabancıların 18 yaşında doğrudan vatandaşlık kazanmasına olanak tanıyan yasa teklifini 112'ye karşı 75 oyla reddetti. Bu kişilerin vatandaşlığa başvurma hakkında değişiklik yapılmadı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri