Zaman zaman birkaç dilim meyve de bu kahvaltıda yer alabiliyor. İsveçliler genellikle hafif bir kahvaltı tercih ediyor. Ekmek, kahve, yoğurt dolu bir kâse veya herhangi bir süt ürünü İsveç'in kahvaltı masalarını süslüyor. Pek çok meyvenin yanında çilekli yulaf da sık tercih ediliyor.
Sahanda yumurta, domuz sucuğu, kızarmış mantar, ızgara domates ve kızarmış ekmek de var. Bu kahvaltıya bazen beş çayında içtikleri sütlü çay da eşlik edebiliyor. var. Tüm bu yiyeceklere bir de İsviçre'ye özgü, esmer bir ekmek çeşidi olan bürli eşlik ediyor.
Amerika: Atıştırmalıklarla dolu bir kahvaltı
Bacon, yumurta, krem peynir, donut, domuz sosisi, meyve, yumurta, waffle, pancake ve mısır gevreği gibi bol çeşitli bir kahvaltıdan hoşlanan Amerikalılar, sabahları güne kahvaltı eşliğinde filtre kahve ile başlarlar.
Kruvasan, uzun zamandır Fransız mutfağının değişmez bir öğesi olduğundan Fransa'nın ulusal yiyeceği kabul edilir.
Fransa'nın günlük kahvaltısı oldukça basit. Fransızlar kahvaltıda hamur işi, tost, baget, tereyağı, reçel, kruvasan, krep, pankek yanında da kahve ya da sıcak çikolata tüketiyorlar. Kahvaltıyı atıştırarak geçiştiren Fransızlar, öğle ve akşam yemeklerinde daha ağır yiyecekleri tercih ediyorlar.
İlgili 24 soru bulundu
Almanların geleneksel kahvaltı sofralarında Alman tilsit peyniri, yoğun kremalı inek peyniri, ekmek, domuz eti, patates, kaz ciğer, yumurta ve dünyaca ünlü Yulaflı, tahıllı Alman ekmeği bulunuyor.
Geleneksel olarak Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç (gohan), miso çorbası, nori (deniz yosunu) ve pişmiş (füme, kavrulmuş, kızartmış, ızgara) balık yerler. Birde sabah sofrasında marineli ve taze sebzeler, tofu peyniri (soya peyniri) ve mutlaka yeşil çay bulunur.
Tipik bir Venezuela kahvaltısı, dünyanın en iyi kahvaltı sıralamasında birinci sırayı hak etmektedir.
Avusturyalılar, özellikle iş günlerinde, kahvaltıyı küçük porsiyonlarla yemeyi tercih ediyor. 'Schwarzbrot' bu kahvaltıların vazgeçilmezi olan, çavdar ve buğday unu ile yapılan esmer bir ekmek. Buna ek olarak 'kornspitz' ya da 'semmel' gibi ekmekler de Avusturya'da popülerliğini sürdürüyor.
Afrika'nın genel kahvaltı kültürünü yansıtan Güney Afrika kahvaltısı oldukça basit ve doyurucu bir tarife dayanıyor. Süt ve yulaf karışımından elde edilen 'porridge' daha sonra üzerine meyve ya da çeşitli kuruyemişler eklenerek kahvaltıda tüketiliyor.
Bu sorunun yanıtı bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de genel bir bilgi vermek mümkün. Çin'de sabah yemeklerinde kızarmış, haşlanmış yada buharda pişirilmiş pirinç ekmekleri, yine pirinç veya buğday unundan yapılmış içine karides, kıyma veya sebze konulan börekler yenir.
Tıpkı bizim kültürümüzde olduğu gibi Alman mutfağında da kahvaltıda çay veya kahve gibi sıcak içeceklere yer verme alışkanlığı var. Ancak Almanlar çoğunlukla kahveyi tercih ediyor.
Bacon, yumurta, krem peynir, donut, sosis, meyve, bagel, reçel, yumurta, waffle, pancake ve mısır gevreği gibi bol çeşitli bir kahvaltıdan hoşlanan Amerikalılar, sabahları güne kahvaltı eşliğinde filtre kahve ile başlarlar.
Savaş dönemlerinde tarafsız devletlerin hak ve ödevlerini belirleyen 1907 tarihli La Haye sözleşmeleri İsviçre'nin tarafsızlığı açısından büyük önem taşımıştır. Bu sözleşme sayesinde tarafsız devletlerin dokunulmazlığı ilkesi kabul edilmiştir.
Ünlü İsviçre yemekleri arasında raclette ve fondü, rösti, müsli ve Zürcher Geschnetzeltes bulunmaktadır.
Çikolata Aşkı
İsviçre denilince akla ilk gelen şey dünyaca ünlü yüksek kalite çikolatalarıdır. Ülkede yaklaşık olarak yıllık, 18 İsviçre çikolatası şirketinde, 150 bin tondan fazla çikolata üretilir. Bir başka İsviçre hakkında bilgi ise İsviçre nüfusunun, aynı zamanda dünyada en çok çikolata tüketen toplum olmasıdır.
Yunanistan'da tatmanız gereken 30 meşhur lezzet
Nadir olsa da tipik bir Yunan kahvaltısını seçenlerin kahvaltısı ise genellikle kahve, haşlanmış yumurta, ballı ve fındıklı yoğurt, beyaz peynir, domates ve zeytinyağlı ekmekten oluşur.
Türk kahvaltılarının baş tacı domates, biber ve salatalık, Ege kahvaltılarında da olmazsa olmazlardandır. Kıpkırmızı domatesler, sert ve diri sivri biberler ve mis kokulu salatalıklar üzerine bir de kekik ve zeytinyağı döküldüğünde tadından yenmez. Sağlıklı Ege kahvaltısının bir olmazsa olmazı da haşlanmış yumurta.
Kahvaltı sofrası; hakiki Van balı, yoğurt kaymağı, sütkaymağı, yayık tereyağı, cacık, otlu peynir, örme peynir, beyaz peynir, kavurmalı-sucuklu yumurta, zeytin, murtuğa, kavut, gencirundan meydana gelir. Günümüzde Van'da 60'a yakın Van Kahvaltı Sofrası bulunmaktadır.
Geleneksel İngiliz kahvaltısında kızartmış yumurta, bekon, sosis, ızgara domates, kültür mantarı ve domates soslu kuru fasulye konservesi yenir. Bir de reçeller, marmelatalar, kızartmış beyaz ekmekler (tostlar), tereyağı ve mutlaka sütlü çay bulunur. İskoçya'dan gelen yulaf lapası da klasik İngiliz kahvaltısı oldu.
Kore'de kahvaltı kültürü yok, ana öğünlerde tüketilen tüm yemekler kahvaltıda da yeniyor. Kahvaltı sofralarında genellikle çorba, tavuk gibi yemekler tüketilirken ekmek yerine de pilav kullanılıyor.
Hemen hemen bütün kahvaltı salonlarında öne çıkan seçenekler; avakadolu tost, ev yapımı granola ve yulaf ezmesi... Sağlık düşkünleri için yeşil smoothie, chiapudding ya da sağlığı dert etmeyenler için fransız tostu ve haşlanmış yumurta.
Japonya'da çocuklara 7 yaşından itibaren kahvaltı saati en az 2 yumurta yediriyorlar. Ekmek genellikle yok varsa da çok az. Her akşam ise kesinlikle sofrada deniz ürünü yani balık kesin oluyor.
Japon çocukları kahvaltıda genellikle balık ve pirinç ağırlıklı beslenirken, yumurtayı ise omlet biçiminde tüketmeyi tercih ediyor.
Aslında bu sır Japonların binlerce yıllık beslenme geleneğine dayanıyor. Bu gelenek çok sade ve basit: Yemek yemek için karnının guruldamasını bekle! Günde tek öğün tüket!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri