İsveç'te en yaygın meslek hemşirelik ve hasta bakıcılığıdır. İlanları en çok yayınlanan, İsveç'te ihtiyaç duyulan meslek grupları, mimarlık, inşaat sektörü (inşaat mühendisleri ve inşaat işçileri), diş hekimliği, itfaiyecilik, tercümanlık, avukatlık ve tıbbi sekreterliktir.
Çalışma İzni Başvurusu
Çalışma izni başvurusunun en hızlı ve kolay yolu, internet üzerinden başvuru yapmaktır. İnternet üzerinden yapılan başvurular, direkt olarak İsveç Göçmen Dairesi'ne gitmektedir. Göçmen Dairesi'nin internet sitesinden direkt başvuru yapabilirsiniz.
İsveç'e çalışmak için nasıl gidilir? Çalışmak için İsveç'e gitmek istiyorsanız çalışma izni başvurusu yapmanız gerekir. İsveç'e turist vizesiyle giderek çalışmak mümkün değildir. Çalışma izni başvurusu, online olarak veya başvuru formunu büyükelçilik ve konsolosluklara ileterek yapılabilir.
İsveç'te yaşam maliyetleri yüksek mi? Evet. Maalesef öğrenciler için İsveç'te yaşam pahalıdır. Ortalama olarak yaşam masrafları için ayda yaklaşık 8.568 SEK yani 818€'ya ihtiyacınız olacaktır.
İsveç'te çalışmak için mesleki yeterlilik belgesi, yabancı dil bilgisi, sağlık sigortası, geçinebileceğini gösteren gelir belgelerinin sunulması gerekir.
İlgili 45 soru bulundu
İsveç'te 5 yıl yaşamış olmak şartı aranmaktadır. Ancak 2 yıl süresince İsveç vatandaşıyla yaşadıktan sonra İsveç'te 3 yıl süresince yaşadıktan sonra vatandaşlık başvurusu yapılabilir.
Diğer taraftan Avrupa Birliği standardında tüm diplomalar İsveç'te kabul görmektedir. Bir başka üniversite eğitiminin tercih sebebi de İsveç'in İnsani Gelişmişlik Endeksi alanında, 189 ülke arasında 7. sırada yer almış olmasıdır.
İsveç'te yaklaşık 50 bin Kululu'nun yaşadığı sanılıyor. Almanya kadar olmasa da Türklerin yoğun olarak yaşadığı İsveç'te başta Stockholm ve Göteborg olmak üzere, büyük şehirlerdeki lokantaların çoğunluğunu Türkler işletiyor.
İSVEÇ´TE İŞSİZLİK MAAŞI 15.000TL - İSVEÇ´TE MAAŞLAR VE ÇALIŞMA KOŞULLARI!
İsveç'te 70 binin üzerinde vatandaşımız yaşamakta olup, vatandaşlarımızın da dâhil olduğu Türkiye kökenlilerin 150.000'den fazla olduğu tahmin edilmektedir. İsveç'te Malmö Fahri Konsolosluğumuz bulunmaktadır.
Çalışmak için en kolay hangi ülkeye gidilir? Çalışma vizesini en kolay veren ülkeler İrlanda, Portekiz, Almanya, Danimarka ve Finlandiyadır.
8 - İsveç: İsveç'te işçiler haftada 36 saat çalışıyor. Yılda ise ortalama 38 bin dolar kazanıyor.
İrlanda'da çalışma vizesi alanların ileride sürkeli oturum izni almaları, başka Avrupa ülkelerine göre daha kolay. İrlanda'da çalışma vizesi alan göçmen işçiler, Kanada vatandaşları için 24 ay, diğer vatandaşlar için ise 12 ay süreyle bu ülkede çalışma hakkına sahip.
İsveççe öğrenmek zor mu? İsveççe öğrenmenin zorluğu ana dilinize ve İsveççeye ne kadar yakın olduğuna göre değişir. Örneğin, ana diliniz Almanca ise, İsveççe öğrenmek daha kolay olacaktır. Telaffuz, çok sayıda sesli harfe sahip olmak gibi çeşitli nedenlerle İngilizce'den daha zor olabilir.
İsveç ortalama maaş miktarı ayda yaklaşık 18.000- 26.000 İsveç kronu arasında değişiklik göstermektedir. İsveç, işgücünün önemsendiği ve cinsiyet ve sınıf eşitliğinin teşvik edildiği bir Avrupa ülkesi olarak bilinmektedir.
İsveç Konsolosluğu'nun vize uyum kriterlerine uygun doğru ve eksiksiz bir başvuru yapılması durumunda İsveç vizesi almak zor olmayacaktır.
İsveç'te resmi dil olarak İsveççe konuşulur. Ayrıca ülkenin büyük bir bölümünde Fince ve İngilizce de aktif bir şekilde konuşulmaktadır.
İsveç'te belirli bir emeklilik yaşı yoktur, bu nedenle emekli maaşı size otomatik olarak ödenmez. Emekli maaşı almaya başlamak istediğinizde kendiniz başvuru yapmalısınız. İsveç'te yaşıyorsanız ve bir İsveç e-kimliğiniz varsa emeklilik başvurunuzu web sitemizde veya web sitemizde bulunan bir form yardımıyla yaparsınız.
İsveç'e Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı İsveç Schengen vize sistemine dahildir. Bu nedenle umuma mahsus pasaporta sahip vatandaşlarımızın vizelerini İsveç'in Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğuna başvurarak almaları gerekmektedir.
İsveç Vize İstiyor mu? İsveç Krallığı'nı ziyaret etmeyi planlayan; Umuma Mahsus (Bordo) pasaporta sahip Türk Vatandaşları vizeye tabi iken, Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip tüm Türk vatandaşları yapacakları seyahatlerde 180 gün içerisinde 90 gün süre ile vizeden muaftırlar.
Özetlemek gerekirse İsveç'te 1 Ocak 2023 yılı itibariyle aylık brüt asgari ücret yaklaşık 23.500 SEK yani 2250 Euro, aylık net asgari ücret ise yaklaşık 18.000 SEK, bu da yaklaşık 1700 Euro'ya denk geliyor.
Yine güneydoğuda yer alan başkent Stockholm'de haziran ayında on sekiz saat gündüz görülür. Ancak yine bu kentte aralık ayında sadece altı saat gündüz yaşanır. Ülkenin büyük bölümü yıllık 1,600 ila 2,000 saat arasında gün ışığı alır.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Öğrencinin aldığı eğitimin ve diplomanın AB ülkelerinde geçerli olduğunu gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri