Schengen bölgesine tek giriş veya çoklu girişler için kısa süreli vize verilebilir. İsviçre'de 90 günden fazla kalmayı planlıyorsanız, uzun süreli vize için başvurmalısınız. 90 günden daha uzun bir süre kalmak, ulusal yetki alanına girer ve Schengen Anlaşmasının bir parçası değildir.
İsviçre'ye seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunmaları gerekirken Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport hamilleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.
İsviçre Vizesi Almak Zor mu? İsviçre vizesi almak,İsviçre vize uyum şartlarının yerine getirilmesi halinde alınması zor değildir. Tüm dünya ülkelerinin önceliklerine göre koşullarını oluşturduğu vize uyum şartları başvuru sahibi hakkında dataylı bilgi alınabilmesi için hazırlanmıştır.
İsviçre'ye Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
İlgili 45 soru bulundu
Klasik vatandaşlık: İsviçre'de 10 yıl yaşamış, sürekli oturum iznine (C tipi) sahip olan yabancılar vatandaşlık alabilirler. 10 yıllık sürenin 3 yılı, vatandaşlık başvurusundan önceki 5 yıl içinde olmalıdır. Hızlandırılmış vatandaşlık: Evlilik yoluyla vatandaşlık almak da bu seçenektedir.
Şartları Yerine Getirin: İsviçre vatandaşlığına başvurmadan önce, bazı şartları yerine getirmeniz gerekir. Bunlar arasında ise İsviçre'de en az 12 yıl ikamet etmek, İsviçre'de çalışıyor olmak, İsviçre kültürüne aşina olmak ve ülkenin dilini öğrenmek gibi kriterler bulunur.
Talep ettiğiniz geçerlilik süresine göre Schengen vize ücreti değişir. Süre uzadıkça daha pahalılaşır. 7 gün, 1 ay, 3 ay, 6 ay, 1 yıl, 2 yıl ve 5 yıllık olarak vize talep edebilirsiniz.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Banka Hesap Dökümü:
Hesap dökümü, son 3 aylık hareketleri göstermelidir. Hesapta bulunması gereken miktar, İsviçre'de kalınacak süre boyunca gün başına 100 İsviçre Frank'ı olmalıdır.
7. Belçika, Çek Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, ABD, Norveç, İsviçre: 186 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunuyor. 8. Avustralya, Kanada, Yunanistan ve Malta: 185 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunuyor.
Dışişleri Bakanlığı Aralık 2008 tarihinden itibaren Schengen sahasına dahil olan İsviçre, diğer ülkelerde ikamet eden vatandaşlarımıza sınırda vize alma imkanını tanımamaktadır. Bu nedenle, İsviçre'ye seyahat edecek vatandaşlarımızın, ikamet ettikleri ülkedeki İsviçre'nin temsilciliğinden vize almaları gerekmektedir.
İsviçre oturum izni, İsviçre'de 90 günden fazla barınmayı planlayan kişilerin başvuru yapması gereken bir izin türüdür.Oturma izni, İsviçre'de kantonlara göre ayrılmış göçmenlik bürolarına, yerleşilmek istenen bölge seçildikten sonra başvuru yapılarak alınabilir.
İsviçre Vizesi Masrafı Ne Kadar ve Kaç TL? İsviçre seyahati yapacak olanların vize başvurusu yapmadan önce banka hesaplarından en az 6000 TL ile 7000 TL gibi mevduatları bulunması gerekmektedir. 2022 İsviçre vize ücretleri kısa süreli 80 Euro 6-12 yaşa kadar 40 Euro ve 0-6 yaş çocuklar ücretsizdir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edebildiği bazı ülkeler bulunur. T.C. vatandaşlarının vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan girebildiği ülkeler Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir.
2023 yılında 5 yıllık Schengen vize ücreti , 1 yıllık Schengen vize ücretinde olduğu üzere 80 € + ilgili vize başvuru merkezinin servis ücretidir. Yine diğer Schengen vize masrafları 5 yıllık Schengen vize başvurusunda da geçerlidir.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir.
Yunanistan'dan alacağınız vize türü, seyahatinizin süresine ve amacına bağlı olarak değişmektedir. Kısa süreli kalışlarınız için Schengen vizesi, 90 günden daha uzun sürecek kalışlarınız için ulusal vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Yunanistan'da 90 günden fazla kalacaksanız ulusal vizeye başvurmanız gerekir.
Multi vize başvurusu yapacak kişinin, seyahat edeceği ülkeye birden fazla giriş yapacağını kanıtlayan otel ve uçak rezervasyonları, uzun süreli seyahat sağlık sigortası, multi vize başvuru sebebini anlatan vize talep dilekçesi ve detaylı seyahat planı gibi destekleyici belgeler ile multi vize alması mümkündür.
Çoğu AB ve EFTA ülke vatandaşları eğer 1 yıldan daha fazla İsviçre'de çalıştıklarını (İş sözleşmesi, Arbeitsvertrag|contrat de travail) kanıtlarsa bu oturum iznini alma hakkı kazanırlar. Bu oturum izni AB ve EFTA ülke vatandaşları icin 5 yıllığına verilir. Diğer ülke vatandaşları için iznin geçerlilik süresi 1 yıldır.
İsviçre Vatandaşlığı Başvurusu
Yabancı uyruklu bir vatandaş, şayet İsviçre'de 10 yıl ve üzeri bir süreyle ikamet etmişse, vatandaşlık hakkı için başvuru yapabilmektedir. Ayrıca vatandaşlık için başvuran bireylerin dil yeterliliği olması önemli bir unsurdur.
İsviçre'de 90 günden fazla kalmak isteyen tüm yabancı ülke vatandaşları (AB vatandaşları ve EFTA ülkesi vatandaşları da dâhil olmak üzere) oturma izni almak zorundadır. İsviçre'ye yerleşmeden önce yerleşmek istediğiniz bölgedeki kanton göçmenlik bürolarına başvurmanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri