Yeşil pasaporta sahip olanlar 90 gün boyunca İsviçre'ye vizesiz seyahat edebilir. Denize kıyısı olmayan ve Alplerle çevrelenen İsviçre'nin eşsiz lezzetleri ve doğal güzelliklerini görmek isterseniz hemen İsviçre uçak bileti sayfasını inceleyebilirsiniz.
İsviçre seyahatinde bulunacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İsviçre vizesi almaları zorunludur. Yeşil pasaport ve diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 6 ay içerisinde 90 günü geçmeme ön koşulu ile İsviçre vize işlemlerinde bulunmalarına gerek yoktur.
İsviçre'ye Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Almanya, Andorra, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Karadağ, Kosova, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Makedonya, Moldova, Monako, ...
Yeşil pasaportlular, bordo pasaportluların vizesiz giremediği 67 ülkeye vizesiz giriş ayrıcalığına sahiptir. Yazının devamında bu ülkelerin listesini bulabilirsiniz. Yeşil pasaportun tek dezavantajı işlemlerinin biraz daha uzun sürmesidir.
İlgili 44 soru bulundu
Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport (Bordo), Hizmet Pasaportu (gri) ve Hususi Pasaport (yeşil) hamilleri İngiltere vizesine tabidirler. Diplomatik Pasaport (siyah) hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, İngiltere'ye yapacakları seyahatlerinde İngiltere vizesinden muaftırlar.
Yeşil pasaport almak içinse kamuda çalışma ya da kamudan emekli olma şartı aranır. Yeşil pasaporta sahip olanların çocukları da belirli ülkelere vize almadan seyahat edebilir. Türk vatandaşları Schengen vizesi uygulayan Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yeşil pasaportla dünya genelinde çok sayıda ülkeyi görebilir.
Vize aracılık hizmeti veren EuroAsia'nın duyurusuna göre yeşil ve gri pasaport sahipleri, 2021 yılından itibaren Avrupa ülkelerine gidebilmek için önceden izin almak zorunda kalacak.
Yeşil pasaport ile bir çok ülkeye vizesiz giriş yapabiliyorsunuz. Yeşil pasaportlular, bordo pasaportluların vizesiz giremediği toplamda 69 ülkeye vizesiz giriş ayrıcalığına sahip.
Hizmet, Hususi (Yeşil) ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Almanya'ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
İsviçre Vize İstiyor Mu? İsviçre'ye seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunmaları gerekirken Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport hamilleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.
7. Belçika, Çek Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, ABD, Norveç, İsviçre: 186 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunuyor. 8. Avustralya, Kanada, Yunanistan ve Malta: 185 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunuyor.
AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir. Bu çerçevede, Schengen bölgesine seyahat edecek vatandaşlarımızın vizelerini ilk giriş yapacakları ülkenin temsilciliğinden almaları hususu önem taşımaktadır.
İsviçre Schengen Bölgesinde yer alan bir ülke olarak Schengen vizesi ile giriş hakkı tanır. Genellikle 90 günü aşmayan kısa süreli vizeleri tanımlamak için kullanılan C Tipi Vize almak için Schengen vizesine yönelik prosedürleri takip edebilirsin.
Oturma izni başvurunuz onaylandıysa ve İsveç'e giriş için vizeye ihtiyacınız yoksa (yeşil pasaport, hizmet pasaportu veya geçerli bir Schengen vizesi sahibiyseniz), pasaport kontrolü sırasında biometri vermenize ve karardan sonra İsveç Başkonsolosluğu'nu tekrar ziyaret etmenize gerek yoktur.
Tüm Avrupa Birliği üye ülkelerinin vatandaşları, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre olmak üzere sadece vizeden muaf değildirler. Bu muafiyetle beraber yasal olarak birbirlerinin ülkelerinde vizesiz girmek ve ikamet etme hakkına sahiptirler.
Buna göre; hususi (yeşil) pasaportun geçerlilik süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarılması nedeniyle, süresi dolan veya dolmasına bir yıldan az süre kalan pasaportların bugünden itibaren geçerlilik süresinde uzatma işlemine başlanırken, süre uzatma işlemi ücretsiz yapılıyor.
Yeşil Pasaport 6 Ay Kuralı Nedir? Yeşil pasaport 6 ay kalış kuralı kısaca yeşil pasaport sahiplerinin Avrupa ülkelerinde son 180 günde (6 Ay) maksimum 90 gün kalabiliyor olmasıdır.
Umre vizesi için onaylı bir Umre seyahat acentesi aracılığıyla başvurmalıdırlar. Suudi Arabistan Umre vizesi için Umuma Mahsus (Bordo), Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) pasaport sahibi T.C. Türk Vatandaşlarının vize alması gerekmektedir.
Umuma mahsus (bordo pasaport), diplomatik (siyah pasaport), hizmet (gri pasaport) ve hususi (yeşil pasaport) pasaport hamilleri Kanada'ya yapacakları seyahatlerinde vizeye tabidir. Kanada Vize İşlemleri İçin Bizi Arayın!
Yunanistan yeşil pasaporta vize istemeyen ülkelerdendir. Yunan adalarını ve bölgede yer alan bütün şehirleri yeşil pasaportla gezmeniz mümkündür. Bir vize başvurusunda bulunmanıza gerekmez.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yeşil pasaport, vatandaşımızın uluslararası dolaşımı için tanınan bir haktır. Kimlerin bu pasaportu alacağı mevzuatımızda bellidir, geri alınması veya iptal edilmesi söz konusu değildir" dedi.
Pasaport türleri içinde en avantajlı olanı siyah pasaport olarak da bilinen diplomatik pasaporttur. Dışişleri Bakanlığınca sadece üst düzey devlet yetkililerine ve diplomatlara verilen diplomatik pasaport, birçok ülkeye vizesiz giriş sağlar.
Diplomatik pasaport sahiplerinin, umuma mahsus pasaport ve diğer pasaport sahiplerine oranla ayrıcalıkları fazladır. Örneğin siyah pasaport sahibi kişiler, birçok ülkeye vizesiz bir şekilde girebilmektedir.
En güçlü pasaportlara sahip ülkeler hangileri? 2023'ün başında Japonya 193 ülkeye vizesiz erişim ile en üst sırada yer alıyordu. Bu sayı şimdi 189 ülkeye düşerek Singapur'u birinci sıraya taşıdı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri