Dikkat edilmesi ve göze alınması gereken şey garanti sürecinde yaşanacak risklerdir. Eğer ithalatçı firma, garanti süreci için bilinen ve güvenilir olan teknik servis ile anlaşmışsa, bu firmadan daha önce alışveriş yapan insanların yorumları olumluysa ithalatçı telefon alınabilir.
İthalatçı garantili ürünü satın aldıktan sonra cihazda herhangi bir sorun olması durumunda ürünü yurt dışından getiren firma ile iletişim kurabilirsiniz. Bu noktada firmanın güvenilir ve çözüm odaklı olması çok önemli. Firmanın anlaşmalı olduğu teknik servise ürününüzü gönderebilir ve sorununuz çözülebilir.
Yani ithalatçı garantili bir cihazınız varsa onun garanti hizmeti tamamen o firmanın insiyatifine kalmıştır. Parça değişimi veya onarım hizmeti olarak ise orijinal parça veya herhangi bir uyumlu parça da kullanabilirler yani ithalatçı firmanın insiyatifine kalmıştır.
İthalatçı Garantisi Yasal Süreçleri
İthalatçı garantisi ile sunulan hizmet sürecinde ürünün değişimi, orijinal parça kullanımı gibi kararlar tamamen servis veya ithalatçı firma tarafından verilmektedir. Bu yüzden satın alım esnasında güvenilir firma veya servislerin göz önünde bulundurulması gerekmektedir.
İthalatçı garantili telefonlar IMEI kayıtlı mı? İthalatçı garantili her telefon IMEI kayıtlı olmayabilir. Bunu anlamanın çeşitli yolları vardır. Ancak en güvenli yolu E-devlet'in sunmuş olduğu IMEI sorgulama ekranından geçmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
İthalatçı garantili cihazlar, herhangi bir ülkeden uygun fiyata alınan ve doğrudan ülkeye adetli biçimde getirilen cihazlardır. Paralel ithalat ile ithalatçı garantili arasındaki fark, ürüne verilen garantide ortaya çıkıyor.
Distribütör garantili cihaz firmanın resmi bir şekilde Türkiye'de satmış olduğu ve garanti vermiş olduğu ürünleri içermektedir. Kısacası bu durum için üretici firmanın vermiş olduğu bir garanti denilebilmektedir. İthalatçı garantide ise, üretici firmanın herhangi bir rolünün bulunmamakta olduğu gözlemlenmektedir.
Her türlü yasal hakkınızın bulunduğu distribütör garantili ürünleri gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Türki̇ye. Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi, isteğe bağlı üretici garantisidir. İşbu garanti, uygun olmayan mallar da dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, Türkiye'deki tüketici kanunu ile sağlanan haklardan bağımsız haklar sunar.
İthalatçı garantisi kısaca, bir firmanın yurtdışından getirdiği ürünler için vermiş olduğu garantidir. İthalatçı firma, getireceği ürünün üreticisiyle bir anlaşma yapar ve ardından Türkiye'ye getirdiği ürünün satış sonrası desteğini kendisi sunarak hizmet verir.
İthalat yolu ile kaydedilen ürünler, BTK (Bilgi Teknolojileri Kurumu) tarafından kayıt altına alınmış ve tüm vergileri ödenmiş faturalı ürünlerdir. İlerleyen zaman içerisinde "Kayıt Dışı" kalması ve iletişime kapanması mümkün değildir.
Elektronik cihazların distribütör garantili olduğunu nasıl anlarız sorusuna verilebilecek ortak yanıt, evrak kontrolüdür. İthalatçı garantisine sahip ürünler, temsilci garantili ürünlerden ayrılır. İthalatçı, marka temsilcisi değildir. Yabancı markadan aldığı ürünü pazarlar.
Distribütör garantisi Türkiye'de üretici firma tarafından sunulmaktadır. Öte andan ürünü aldığınız yerden bağımsız bir şekilde garanti hizmeti vermekte ve daha kapsamlı bir hizmet kapasitesine sahip olmaktadır. Bu noktada distribütör garantili ürünlerin güvenilir olduklarını belirtebiliriz.
İthalatçı garantisi, ürünün doğrudan ithalatçı veya üretici tarafından sunulan bir garanti hizmetidir. Eurasia garantisi ise genellikle satıcı tarafından sunulan ve ithalatçı garantisi süresinin sona ermesiyle devreye giren bir garanti paketidir.
Uluslararası garanti palavradan başka bişey değil. Türkiyedeki hiçbir firma yurtdışından satın alınmış ürüne garanti kapsamında işlem yapmaz. Yapsa bile bu çok zor ve uzun bir prosedür olsa gerek. Türkiye kanunlarına göre firmalar sattığı ürüne 2 yıl garanti vermek zorunda oysa yurtdışı ürünler 1 yıl garantili.
MediaMarkt ürün kategorisi içindeki Apple modelleri incelendiğinde, tüm teknolojik ürünlerin 2 yıl Apple garantisinde olduğu görülür.
Mac bilgisayarlar, iPod, iPhone ve iPad ürünleri başta olmak üzere tüm Apple ürünlerinin ve Adobe, Graphisoft gibi değerli markaların Türkiye'deki yetkili dağıtım firmasıdır (Authorised Distributor). Genel müdürlüğünü Fikret Ballıkaya yapmaktadır. Bilkom Bilişim Hizmetleri A.Ş.
Cihazin part no.su TU/A ile bitiyorsa, iki yil garantili Turkiye cihazi demektir (Ayarlar-Genel- Hakkinda bolumunden gorebilirsin). Bu kadar basit.
İthalatçı garantisi, firmanın büyük firmaların cihazlarını yurtdışından getirmesinin ardından vermiş olduğu garanti anlamına gelmektedir. Büyük firmaların ürünlerini yurt dışından alınması ile gerçekleşen ithalatın ardından verilen garanti ile tüketici hakları koruma altına alınmaktadır.
Distribütör garantili cihaz, üretici firma tarafından verilmekte olan bir garantidir. Diğer bir garanti türü de ithalatçı garantili cihazlar olarak karşımıza çıkmaktadır. İthalatçı firma garantili olarak satın aldığınız üründe üretici firmanın herhangi bir rolü bulunmamaktadır.
Satın aldığınız cihaz, tamamen satıcının garantisi altında olacak. Bu da şu anlama geliyor. Aldığınız cihaz, bulunduğunuz başka bir yerde bozulduğunda yetkili bir servise verme ihtimaliniz yok. Bu durumda ise, sahip olduğunuz ürünü, satın aldığınız yere kargolamanız veya bizzat götürmeniz gerekecek.
fatura şart değil. sonuçta garanti belgesi varsa ürünün Türkiye'ye resmi ithalatla geldiği belli oluyor.
İthalatçı garantili, ürünün satıcı tarafından garantilendiğini gösteren ibaredir. Ürünler, imalatına göre yerli ve yabancı olarak sınıflandırılır.
Tüketiciler, Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi veya tüketici kanunundan kaynaklanan hakları gereği hizmet talep etmeyi tercih etme hakkına sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri