İlçe nüfusunun 20.158 Erkek, 20.532 Kadındır. İlçenin doğal göl, baraj ve gölet rezervuarları bulunmamaktadır. En önemli akarsuyu ilçenin güneyinde doğu-batı doğrultusunda uzanan ve Ege Denizine dökülen Küçük Menderes nehridir.
İlçenin dört bir yanında İzmir'in kadim tarihin izlerini taşıyan köprüler, çeşmeler, hamamlar ve türbeler ve diğer tarihi yapılar sizleri bekliyor. Tarihi camiler ve kiliseler de ilçeyi önemli bir inanç turizmi merkezi haline getiriyor. Bayındır'da mutlaka görmeniz gereken yerlerdendir Hisarlık ve Güvercinlik Şelalesi.
Neojen arazisi sertleşmiş veya az sert killeri inşaat için mahsur göstermemektedir. Her iki ünite de yerleşime elverişlidir. Ancak Bayındır depremsellik yönünden 1.derece deprem bölgesinde bulunduğundan inşaat yapısında gerekli deprem kriterlerine hassas bir şekilde uyulması gerekmektedir.
Bayındır, İzmir'in güneydoğusunda Küçükmenderes Havzasında yer alır. İl merkezine uzaklığı 80 km'dir. Kuzeyinde Kemalpaşa; doğusunda Ödemiş; batısında Torbalı; güneyinde Tire ile çevrelenir.
İDARİ YAPI VE NÜFUS
İlçemiz merkezi dâhil 59 mahalleden meydana gelmektedir. 6360 Sayılı Bütünşehir kanunu kapsamında 36 köyün mahalleye dönüşmesiyle birlikte, Belediye görev ve sorumluluk sahası İlçe sınırlarına kadardır.
İlgili 29 soru bulundu
Sahili denize sıfır, Kaş ilçe merkezine sınırdır. Mahallenin önemli büyük çakıl plajı ve gemilerin fırtınalarda sığındığı liman ağzı koyu vardır.
Torbalı, Bayındır, Ödemiş, Beydağ ve Kiraz'da nispeten. daha az tehlikeli faylar görülmekte ama bu ilçelerin. yanıbaşında tehlikeli faylar göze çarpmaktadır.
Uzmanlar İzmir depreme dayanıklı semtler konusunda depreme karşı kayalık ve sağlam zemine sahip olan İzmir ilçeleri arasında Buca, Bornova, Osmangazi Balçova gibi bölgeleri göstermektedir.
Türkiye'de en tehlikeli fay hatlarından biri Kuzey Anadolu Fay hattıdır. Kuzey Anadolu Fay hattına benzeyen San Andreas Fay Hattı ise dünyanın en tehlikeli fayı olarak biliniyor.
Bayındır bugün tüm Türkiye'de Çiçeğin Kenti olarak tanınsa da aslında hayvancılık ve sebze-meyve üretimi konusunda da söz sahibi bir ilçe. Kiraz, ceviz, kestane, üzüm dolu dağları ile karpuz, kavun ve neredeyse her türlü sebzenin yetiştiği bereketli ovası Türkiye'yi beslemeyi sürdürüyor.
Etimoloji. Türk şahıs adı olan, Bayundır ile eş kökenlidir. Eski Türkçedeki; bay- "zengin" sözcüğünden +u sonekiyle türetilmiş; bayu- "zenginleşmek, müreffeh olmak" fiilinden ise (+dır) yapım ekiyle türetilmiş bir kelimedir. Günümüz Türkçesinde kelime, bayındır halini almıştır.
Masalları andıran bu güzel kentte, adeta insanlarının ruhuna işlemiştir çiçeklerin güzelliği ve zarafeti. Gelelim yemeklerine, leziz uluk katmeri, yöresel keşkek, köy ekmeği, pişmiş turşu, ada pilavı, Bayındır usulü tarhana, otlu pide ve muhteşem patlıcan balığı sadece alternatiflerinizden bir kaçı.
Bayındır önceleri bir nahiye merkezi iken 1871' de Belediye, 1875' de ilçe merkezi haline gelmiştir.
Bayındır önceleri bir nahiye merkezi iken 1871'de Belediye, 1875'de ilçe merkezi haline gelmiştir. İlçe, 30 Mayıs 1919 yılında Yunan işgaline uğramış ve iki buçuk yıllık işgalden sonra 4 Eylül 1922 de kurtarılmıştır. SOSYAL VE KÜLTÜREL YAPI: İlçede sosyal yaşantı iki değişik sosyal yapının etkisi altındadır.
SON DAKİKA: İzmir'de 3,9 büyüklüğünde deprem | Son depremler
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü İzmir'in Buca ilçesi olan, saat 18.36'da meydana gelen 3,9 büyüklüğündeki sarsıntının 7,69 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.
EN SON 335 YIL ÖNCE KIRILDI
Kent merkezinden geçen İzmir fayı en son 1688 yılında 6.8 büyüklüğünde deprem üretti. Uzmanlar; 1688 gibi bir depremin deprem tekrarlanma aralığı bina ila 2 bin yıl arasında olduğu açıkladı. Depremin üzerinden 335 yıl geçti.
Uzmanlar İzmir depreme dayanıklı semtler konusunda depreme karşı kayalık ve sağlam zemine sahip olan İzmir ilçeleri arasında Buca, Bornova, Osmangazi Balçova gibi bölgeleri göstermektedir.
KAF, 1100 km uzunluğunda sağ yönlü ve doğrultu atımlı aktif fay hattıdır. Yaklaşık olarak Van Gölü'nden Saros Körfezi'ne kadar tüm kuzey Anadolu'yu keser. Tek bir faydan oluşmaz, pek çok parçadan oluşan fay zonudur.
AFAD ve uzmanların açıklamasına göre Türkiye'de fay hattı olmayan veya deprem riskinin en az olduğu illerin arasında Ankara, Antalya, Sinop ve Zonguldak bulunuyor.
Bayındır, Antalya ilinin Muratpaşa ilçesine bağlı bir mahalledir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri