İzmir'in meşhur tatlılarından akla gelen ilk şey lokmadır. Lokma tatlısını denemek isteyen birinin hem şerbetli şekilde hem de sade şekilde yeme imkânı vardır. İzmir'e gidenler yuvarlak şeklinde yapılan lokma tatlısını, İzmir'in birçok yerinde yeme imkânı bulabilirler.
Ödemiş pidesi, İzmir bombası, sokak şambalisi, İzmir lokması, Alaçatı muhallebisi… Listede neler yok ki? İzmir yemekleri listesine özellikle yörenin meşhur yemeği İzmir köftesi ile başlayıp harika lezzetler ile devam ediyoruz.
Genel olarak İzmir mutfağı denildiğinde akla gelen lezzetler ise; boyoz, gevrek, kumru, İzmir bombası, söğüş, kokoreç, şambali tatlısı, İzmir köftesi, ızgara balık, meze, damla sakızlı kurabiye, kopanisti peyniri ve şevketi bostan gelmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Sübye. Çoğu kişinin adını bile duymadığı Sübye, Ege ve İzmir yöresinde kavun çekirdeği kullanılarak yapılan şerbete verilen bir isim. Bozayı andıran krem renkli yoğun kıvamı ile özellikle yaz aylarında tüketilen bir içecek olan Sübye, kavun çekirdekleri, şeker ve su karışımı ile hazırlanıyor.
İzmir'de meyve olarak üzüm meşhurdur. Üzüm meyvesi hakkında kısaca bilgi edinecek olursak eğer; Asmagiller familyasındandır. Üzümün tarihçesi M.Ö 5000 yılına dayanmaktadır.
Torpil – Karşıyaka Evim Pastanesi
Birçok İzmirliye göre şehre gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler arasında ilk 5 içine mutlaka alınmalı. Konak ve Alsancak gezintisinden sonra vapurla Karşıyaka'ya geçebilir, sahilde biraz turladıktan sonra Evim Pastanesi'ne çevirerek kendinize güzel bir torpil yapabilirsiniz.
Boyoz, 1492'de Türkiye'ye yerleşen Sefarad Yahudileri tarafından Anadolu ve özellikle İzmir mutfağına katılmış, İzmir damak tadı ile özdeşleşmiş, mayasız bir hamur işidir. İzmir Boyozu adıyla coğrafi işaret almıştır.
Yeşili, bamyası, domatesi, nar bahçeleriyle ve piknik alanlarıyla bilinen Bornova, tarihin akışı içinde değişik kültürleri konuk etmiş ve bu misyonunu halen sürdürmektedir.
Gece onların tezgahlarında bitiyor. İzmir'de kokoreç, söğüş ve boyozun en meşhur adreslerini bulduk!
Şirince'nin meyve şarabı çok meşhur. Buraya gelmişken köyün merkezindeki mahzenlerde şarap tadımı ve alışverişi yapabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi en doğru yer Hera Kafe. Şirince'nin olayı meyve şarabı ama klasik üzüm şarabı tercih ederseniz, Hera'da o da var.
İzmir tatlıları nelerdir? Lokma tatlısının yanı sıra İzmir'in şambali, badem ezmesi, un kurabiyesi, damla sakızlı kurabiye, kaymaklı dondurma, samsades, lorlu kurabiye, mandalina tatlısı gibi birçok meşhur tatlısı vardır.
İzmir kaç günde gezilir: İzmir'i tam anlamıyla gezmek istiyorsan 3-4 gününü bu harika şehre ayırman gerekiyor. Ziyaret için en iyi zaman: Tipik Akdeniz İklimi'ne sahip olan İzmir yılın her mevsimi ziyaret edilebilir bir şehirdir. Lakin yine de İzmir seyahati için en popüler zaman aralığı Mayıs-Eylül arasıdır.
İzmir, birçok üründe verim ve kalite açısından Türkiye ortalamasının üzerinde değerlere sahiptir. Pamuk, tütün, zeytin-zeytinyağı, üzüm ve incir önemli bir yere sahip olup üretim ve ihracatı ile kent ekonomisine katkı sağlamaktadır.
İzmir'de Bitkisel Üretim
İlde sırasıyla tarla ürünlerinden mısır, patates, pamuk ve buğday, meyvelerden satsuma mandalina, zeytin, üzüm, kiraz, incir ve kestane, sebzelerden domates, karpuz, biber kavun, hıyar, ıspanak, pırasa ve karnabahar üretimi en yüksek olan ürünlerdir.
Ayşekadın fasulye, çalı fasulye ve börülce de İzmir ve çevresinde sevilerek tüketilen sebzeler arasındadır. Çeşitli domates türleri, dere ve sakız hıyarı bol bol tüketilir . Sakız ve Girit kabağı kent ve çevresinde yetiştirilen yuvarlak bir kabak çeşididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri